Що таке християнство для України

Автор Иешуа, 15:28, 22 Серпень 2009

Попередня тема - Наступна тема

Лангольєр

Тоді на конкретному прикладі матеріалізуй віру.

yaro my

Вірять комусь, тут все має форму, або в щось, в ідею, яка здавалось би не має форми, але це не так. Ідея може існувати лише матеріально, має бути якийсь носій інформації.
Цитата: Жирна_Бойова_Панда від 13:23, 05 Серпень 2011
угомонити би тебе на пару днів для переосмислення цінностей
Оце розійшовся "смотрящий". Відповіді починає терти. Повторю: з неадекватом вести діалог - то марна справа. Щасливо залишатись.

ploskonos

Цитата: yaro my від 12:45, 05 Серпень 2011
Я так і кажу. А в чому вбачаєте тролізм?
Це про віру, про релігію, чи про владу? - Про все в комплексі. Чи не так?

Це більше про релігію,меньше про владу.
І зовсім не про віру.

Жирна_Бойова_Панда

Цитата: yaro my від 15:05, 05 Серпень 2011
Вірять комусь, тут все має форму, або в щось, в ідею, яка здавалось би не має форми, але це не так. Ідея може існувати лише матеріально, має бути якийсь носій інформації. Оце розійшовся "смотрящий". Відповіді починає терти. Повторю: з неадекватом вести діалог - то марна справа. Щасливо залишатись.

коли ти сперечаєшся з ідіотом, переконайся шо він не робить того самого © народна мудрість
зі. ніхто нічого не тер, чи параноя вже догризає?

Лангольєр

Носій ідеї та ідея різні речі! Елементарно.

julio

Цитата: Лангольєр від 15:54, 05 Серпень 2011
Носій ідеї та ідея різні речі! Елементарно.
Христос це носій, чи ідея?

wildperson

Цитата: julio від 16:18, 05 Серпень 2011
Христос це носій, чи ідея?
Я вам пiдкину ще простiше формулювання: раз нiхто з ним приватно не знайомий- значить iдея :znajka

Лангольєр

Чуваки:Христос це носій ідеї!Так же як Гітлер,Сталін та ін...

Жирна_Бойова_Панда

Цитата: Лангольєр від 20:10, 05 Серпень 2011

ідея, забагато вже він символізує шоб бути просто носієм

Лангольєр

Чуваки,почитайте шо таке діалектика та діалектична єдність.Дуже раджу.А тоді оперуйте категоріями.

Тарас Пасимок

Цитата: Лангольєр від 20:10, 05 Серпень 2011

ну якщо Христос справді жив, як людина, що не є доведено - то носій ідеї Нового Завіту

а якщо Христос, як вигаданий персонаж, як символ-приклад нового світу, де є один Бог, а не багато, то - ідея

чисто моє ІМХО, без філософії, на хлопський розум!

Жирна_Бойова_Панда

Цитата: as_tar від 22:55, 05 Серпень 2011
ну якщо Христос справді жив, як людина, що не є доведено - то носій ідеї Нового Завіту

а якщо Христос, як вигаданий персонаж, як символ-приклад нового світу, де є один Бог, а не багато, то - ідея

абсолютно підтримую!  :plus1

wildperson

Ну майже повторив мене, розширено :crazy:

Лангольєр

Так це само собою ясно. Але все залежить від субєктивного відношення. І тут якраз стикаєшся з вірою. Я напр. вірю що Христос жив.
І друге. Чи міг Христос (якщо жив) жити без християнства. Звичайно що так. Чи могло християнство зародитись без христа? тут вже складніше, але думаю могло (діяльність Івана хрестителя була рушієм). Так якщо вони могли існувати одне без одного то христос та християнство різні речі які пребувають в діалектичній взаємозумовленості. це моя думка.