То язик рускій чи російський?

Автор KosivArt, 19:39, 02 Березень 2010

Попередня тема - Наступна тема

KosivArt

Я шось не розумію, чому кажуть рускій язик, якшо країна Росія. Я, наприклад, кажу російська мова. А ви?

wildperson

А хто каже то?
Мое ставлення до калiчення мови ти знаеш, або-або-або гуцульська, лиш не суржик з олбанським. Мене фист нервуе на росТБ (зараз правда практично того нема) "незалежна" й "жовто-блакитний". Без перекладу хiба що "Верховна Рада" мае право бути IMHO.

IVP

KosivArt

А ше в мене склалось таке враження, шо коли Росія десь лажанулась, то кажуть «рускій народ», а якшо десь виграла (на олімпіаді, наприклад), то вже «пабєділі расіянє» :)

wildperson

Цитата: Стас від 08:20, 03 Березень 2010
А ше таке враження, шо коли Росія десь лажанулась, то кажуть «рускій народ», а якшо десь виграла (на олімпіаді, наприклад), то вже «пабєділі расіянє» :)
Десь не туди ти поiхав. До "грамотностi" дикторiв з журналiстами не варто приплiтати мiжнацiональнi вiдносини (а ти саме це робиш, знову наiхавши на "москалiв")
P.S. Я тут один схоже послiдовний захисник "гуцул-за москалiв", ну хай так i буде, що ж...

Dana Eco-Kosiv

Цитата: wildperson від 12:22, 03 Березень 2010...
P.S. Я тут один схоже послiдовний захисник "гуцул-за москалiв", ну хай так i буде, що ж...
Яка мета цього "гуцул-за москалiв"?
Цитата: Стас від 08:20, 03 Березень 2010
А ше таке враження, шо коли Росія десь лажанулась, то кажуть «рускій народ», а якшо десь виграла (на олімпіаді, наприклад), то вже «пабєділі расіянє» :)
в мене схоже враження)

julio

Цитата: Стас від 19:39, 02 Березень 2010
Я шось не розумію, чому кажуть рускій язик, якшо країна Росія. Я, наприклад, кажу російська мова. А ви?

Та вже. Не розумієте?
Пояснюю: деякі занадто свідомі "шевченкознавці" будь за що прагнуть підкрислити, що північні дикуни навіть мови не мають, тому і ввели ще з початку 90-х: "рускій язик" (можливо, з "подачі" Павла Глазового).

Росіянам повезло не менше, ніж українцям. В них є і "русский язык", і "русская речь".

Я кажу: "російська мова".

Dana Eco-Kosiv

Цитата: julio від 23:20, 03 Березень 2010
Цитата: Стас від 19:39, 02 Березень 2010

Та вже. Не розумієте?
Пояснюю: деякі занадто свідомі "шевченкознавці" будь за що прагнуть підкрислити, що північні дикуни навіть мови не мають, тому і ввели ще з початку 90-х: "рускій язик" (можливо, з "подачі" Павла Глазового).

Росіянам повезло не менше, ніж українцям. В них є і "русский язык", і "русская речь".

Я кажу: "російська мова".
Ще бракує Грінченківських цитат

yaro my

Цитата: wildperson від 19:55, 02 Березень 2010
А хто каже то?
Мое ставлення до калiчення мови ти знаеш, або-або-або гуцульська, лиш не суржик з олбанським. Мене фист нервуе на росТБ (зараз правда практично того нема) "незалежна" й "жовто-блакитний". Без перекладу хiба що "Верховна Рада" мае право бути IMHO.
А мені не милозвучно звучить реклама, яку часто крутять на 5 каналі, і Ви її могли бачити там кажуть ось таке: В совецьком союзє сексу не було.... Мене дратує те, що могли б сказати: в Радянському Союзі, але ж ні, перекручують. Як казав наш "любі друзі", це по-перше. По-друге. Цю фразу про секс також перекрутили і вже 20 років глумляться, наче це якийсь вишуканий гумор. Я дивився той історичний телеміст, котрий вели Володимир Познер і Філ Донахю, і добре памятаю як насправді прозвучала та фраза, зовсім по іншому, там жінка в залі казала, що у нас ПРОСТО сексу, як це є на Заході, за гроші чи таке подібне- немає, бо в першу чергу має бути любов.

julio

Цитата: yaro my від 20:04, 08 Березень 2010
А мені не милозвучно звучить реклама, яку часто крутять на 5 каналі, і Ви її могли бачити там кажуть ось таке: В совецьком союзє сексу не було.... Мене дратує те, що могли б сказати: в Радянському Союзі,
Ти собі не уявляєш, які хиропопі ці діячи масмедіа.
Тут вони догодили "і нашим, і вашим": в разі чого можна відмазатися, що в совєцькім союзі сєксу не було, а у Радянському - був (звичайно, тільки на грунті кохання   :znajka)

Dana Eco-Kosiv

простіше до таких речей ставитися не можу,але око і вухо не ріже так гостро,як кількома роками раніше...
Напевне,людина звикає до того зомбування

koljan stokholm

tak ja ne zpozymiv,vac sho v shkoli ne ychulu,jak praveljno,sho vu givna z myxamu kotletu lipute!!sho biljshe nema pro sho pogovorutu,vzagali zakrujte cjy temy!!!golovne pozmovljatu pravuljno na "украiнськiй мовi" a potomy v chygi liztu!!!ta i pofig xto tam jak kage,treba cvojy golovy na shuji nocutu,abo xotjab te shcho nazuvajetjcja golovojy!!!!!jaka xren piznucja,jak vono nazuvajetjcja,,,,ne podobajetjcja----zabuj.ne govopu ni tak ni tak!!!!govopu "english lenguage" , byde nabagato proctishe!!!!!!cho vu doji..... do toji pociji!!!davajte pozganjatu na paxynok kutajcjkoji,galko sho jiji malo xto ceped nac pozymije,bylo bu z chogo pognatu!!!!!

Зауваження ще раз!
Ну май совiсть! Ми ж на цю тему вже в приватi говорили! :znajka Неможливо ж твiй транслiт читати!!

Marinka

Цитата: koljan stokholm від 22:32, 09 Березень 2010
davajte pozganjatu na paxynok kutajcjkoji,galko sho jiji malo xto ceped nac pozymije,bylo bu z chogo pognatu!!!!!

Пан має рацію.....

Dana Eco-Kosiv

нечитабельний текст,аж око засіпалось))))))))))))))))
Треба наклейки з кирилицею вислати деяким дописувачам)))
В мене давно всі букви постирувані,але якось не звертаю уваги на то...
Давайте про мову коментарів футболу на каналі Абу-дабі,мені вона схожа на вигукування в дебрях.

BigFAN

рєпа
Цитата: koljan stokholm від 22:32, 09 Березень 2010
tak ja ne zpozymiv,vac sho v shkoli ne ychulu,jak praveljno,sho vu givna z myxamu kotletu lipute!!sho biljshe nema pro sho pogovorutu,vzagali zakrujte cjy temy!!!golovne pozmovljatu pravuljno na "украiнськiй мовi" a potomy v chygi liztu!!!ta i pofig xto tam jak kage,treba cvojy golovy na shuji nocutu,abo xotjab te shcho nazuvajetjcja golovojy!!!!!jaka xren piznucja,jak vono nazuvajetjcja,,,,ne podobajetjcja----zabuj.ne govopu ni tak ni tak!!!!govopu "english lenguage" , byde nabagato proctishe!!!!!!cho vu doji..... do toji pociji!!!davajte pozganjatu na paxynok kutajcjkoji,galko sho jiji malo xto ceped nac pozymije,bylo bu z chogo pognatu!!!!!

Зауваження ще раз!
Ну май совiсть! Ми ж на цю тему вже в приватi говорили! :znajka Неможливо ж твiй транслiт читати!!
нєпанятнаа