Біблія

Автор Иешуа, 17:31, 17 Вересень 2009

Попередня тема - Наступна тема

Иешуа

Адам в принципе не мог знать, "что такое Хорошо и что такое Плохо", — как раз потому, что бог Иегова же запретил ему питаться плодами дерева Познания Добра и Зла.

Адам, кстати, даже не знал, что ест плоды с запретного дерева: он просто съел то, что дала ему родная жена.

Иешуа

Тем не менее, Создатель и Воспитатель этого человека его проклял, что значит, устроил ему жуткие неприятности на всю оставшуюся жизнь.

Вопрос: если воспитатель детского сада за первую и, кстати, совсем не ужасную провинность мало что понимающего ребенка, воспитанием которого он занимался сам же и несет полную ответственность, — за первую же провинность, виноват в которой частично и сам воспитатель, выгоняет малыша из детского сада, проклиная, обещая и устраивая ему вечные муки, — какую нравственную оценку дадите вы такому воспитателю? Отдадите ли ему своего ребенка?

Но верующий отдает больше — он отдает свою душу.

ploskonos

Цитата: Шмайсер від 21:18, 17 Вересень 2009
Будете палити і страчувати язичників в такому випадку?) Ваші предки християни-євреї так робили.

Розслабтесь,хто є більш агресивним видно,хоча б,на прикладі даного форуму.
На рахунок "предки християни-євреї"  -  предком всіх українських християн є язичники,і предком всіх сучасних язичників є християни.Це ще раз доказує те,що можете спати спокійно...

Иешуа

Возвращаясь к разбираемой печальной истории — информация к размышлению:

Змей — вовсе не дьявольское отродье, а также одно из божьих созданий. (Проверяйте, проверяйте по Тексту!) Но если таким его сделал (и, возможно, воспитал) господь, кто в ответе за его поступки?

Змеевы слова Еве — не соблазнение, а просвещение. Вот бог Адаму про дерево приврал ("В день, в который ты вкусишь от него, смертью умрешь" –Бт. 2:17), а Змей сказал Еве о дереве Добра и Зла правду и только правду ("Нет, не умрете, но познаете Добро и Зло – Бт. 3:4-5").

Выходит, бог Иегова просвещению препятствовал, а Ева тянулась к познанию. Полагаю, что невозможно тут Еву однозначно осудить...

Marinka

Хоспаді, воно знову виповзло...  з новою ахінеєю...

Повторюсь, наверно, нельзя буквально понимать Святое Письмо, ибо оно писалось на том уровне, на котором было сознание чловечества - довольно примитивном. Не было Адама, не было Евы в прямом понимании их существования, и никто не жрал яблоки с типа-дерева с типа-познанием...
Просто в те времена если бы заговорили об эволюции, рождении звезд и молекулах - вас в лучшем случае сочли бы умалишенным.... Поетому и обьясняли на уровне легенд, сказок и притч. Надо было с чего-то же начинать.

Все умные, и все немного учили и физику, и основы астрономи, химию, биологию (может и молекулярную) и т.д и т.п.

Переписать Святое Письмо по современного человека анриал, никто бы не взялся за столь сложное дело.
Хотя, и сейчас существует огромное количество людей, для которых проще обьяснить некие проблемы и их суть на яблоках... 

ploskonos

2Marinka
Недавно дивився по Нешнл Джеографік про написання Євангеліє.Так от,саме перше,від Іоанна,написане орієнтовно в 100-му році н.е.Саме пізнє - орієнтовано в четвертому столітті.
Тобто з моменту смерті Христа на момент написання першого Євангеліє пройшло мінімум 70 років.
Це значить,що три покоління людей інформацію передавали усно.
Та й написані всі ті тексти смертними...

Marinka

Цитата: ploskonos від 11:51, 18 Вересень 2009
2Marinka
Недавно дивився по Нешнл Джеографік про написання Євангеліє.Так от,саме перше,від Іоанна,написане орієнтовно в 100-му році н.е.Саме пізнє - орієнтовано в четвертому столітті.
Тобто з моменту смерті Христа на момент написання першого Євангеліє пройшло мінімум 70 років.
Це значить,що три покоління людей інформацію передавали усно.
Та й написані всі ті тексти смертними...

Смертними то смерними, але в Дусі Божому...
Пізніші Євангелія (так звані гностичні, не ввійшли до біблії, бо містили багато суперечливої інформації)...
Більшість Євангелістів навіть не зустрічалися між собою, але інформація яка містилася в їхніх рукописах була надзвичайно схожою... отаке-во...

ploskonos

2 ...fan
Juha, а чому ти думаєш що цей кент язичник? на мою думку то звичайний контрацептив. :)

:)
В продовження твого висновку - прочитав десь таку,фразу,хоча її тре скоріше в розділ "Цитати":
"Єсть га..он,а  есть презерватив.В чем разница?Один из них человек."

Сорі за офф.

ploskonos

Пізніші Євангелія (так звані гностичні, не ввійшли до біблії, бо містили багато суперечливої інформації)...
Більшість Євангелістів навіть не зустрічалися між собою, але інформація яка містилася в їхніх рукописах була надзвичайно схожою... отаке-во...
[/quote]

Та згідний повністю,плюс треба розуміти,що розглядати текст ,написаний дві тисячі років тому, з сучасної точки зору - можна дуууже багато чого не зрозуміти.Тим більше.якщо спеціально глибоко в ті питання не вникати...

Marinka

Цитата: ploskonos від 12:07, 18 Вересень 2009

Та згідний повністю,плюс треба розуміти,що розглядати текст ,написаний дві тисячі років тому, з сучасної точки зору - можна дуууже багато чого не зрозуміти.Тим більше.якщо спеціально глибоко в ті питання не вникати...
[/quote]
Йо, однозначно.

Иешуа

Моисей получил от бога откровение (Синайское законодательство – т.н. «10 заповедей»), содержащее суть христианской морали. Кроме того, Моисей получил поучения об уголовном законодательстве и технические советы по созданию храма.

Интересно , например, обратить внимание на тот факт, что вся христианская мораль уместилась в 14 стихах, 20 главы Исхода, в то время как рекомендации по пошиву одежды для священников занимают аж 43 стиха 28 главы. Без сомнения это отражает этические приоритеты христианства.

Иешуа

Язичник - це неосвічена істота, що має дурість покланяться чомусь такому, що можна побачити й пощупати

Иешуа

Язичництво - це швидше спосіб мислення... Люди не "вірять", що десь-там хтось сидить (це притаманне якраз християнству), вони просто живуть у злагоді зі стихіями, в гармонії з природою, намагаються не завдавати їй шкоди, проявляти увагу та пошану до води, вогню, землі, дерев

Иешуа

Як бачимо, загальноусвідомлена думка за "доброго" Ісуса Христа, що нібито сповідував так зване "християнське милосердя", навіяна хитрими провідниками, а сутність Ісуса Христа засвідчена в біблії його словами до своїх учнів: "Ідіть за Мною, і Я зроблю вас ловцями людей" (Єв. Матвія 4(19)); "Не думайте, що Я прийшов порушити закон чи пророків Вітхого завіту, не прийшов Я порушити, а виконати" (Єв. Матвія 5(17)); "Чи думаєте ви, що Я прийшов принести мир на землю? ні, кажу вам" (Єв. Луки 12(51)); "Я прийшов в ім'я Отця Мого вітхозавітного Ягве-Єгови" (Єв. Іоана 5(43)); "прийшов, щоб спасти загинуле – вітхозавітний іудаїзм" (Єв. Матвія 18(11), Луки 19(10)); "Якщо Я не творю справу Отця Мого Ягве-Єгови, не вірте Мені" (Єв. Іоана 10(37)); "Хто не зі Мною, той проти Мене" (Єв. Матвія 12(30), Луки 11(23)); "А ворогів моїх... приведіть сюди і побийте переді мною" (Єв. Луки 19(27)); "Не думайте, що Я прийшов принести мир на землю; не мир прийшов Я принести, а меч" (Єв. Матвія 10(34).

Иешуа

Цей меч вбачаємо в Об'явах Іоана в алегоричному порівнянні "слова божого" з мечем обосічним: "з уст Його (духу божого, Ягве) меч обосічний виходив" (1(16)). Дедалі стає зрозумілішим, що то за меч і що то за нове ім'я, зречене Іоаном до церков, бо наприкінці книги Іоан вже прямо вказує – той меч є "слово боже", а вражати тим мечем є призначення християнства: "І побачив я (Іоан) небо відкрите, і ось кінь білий, і сидячий на ньому називається Вірний і Істинний, Котрий праведно судить і воює. Очі в Нього як полум'я вогняне, і на голові Його багато діадем. Він мав ім'я написане, якого ніхто не знав, крім Його самого. Він був зодягнений в одежу, обагрену кров'ю, а ім'я Йому: Слово Боже... З уст же Його виходить гострий меч, щоб ним поражати народи. Він пасе їх залізним жезлом" (19(11-15)). Зауважимо, що мова йде не за Ісуса Христа, а за вітхозавітного бога-духа Ягве, бо тільки його слова зазначені Іоаном як "вірні і істині". Щождо пафосу викладу: "слово боже – на коні", – це звичний вислів щодо переможця.