У що вірили козаки

Автор Иешуа, 21:37, 28 Серпень 2009

Попередня тема - Наступна тема

Шмайсер

Цитата: Marinka від 16:16, 31 Серпень 2009
Цитата: Иешуа від 15:28, 31 Серпень 2009
ЧИТАЙТЕ...вдумливо,якщо правда є чим думати,і кров Ваша чиста Арійська!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!     
Боюся що тут є тільки один раб - раб своїх ілюзій і непомірної гордині...

Кров справжніх українців ніколи не була арійською. Хто перечитався Канигіна - знайте, це не історична довідка, а роман-ессе. Це каже сам автор. Укранці ніколи не були воїнами, вони завжди були оріями, сіячами. А якщо в декого це викликає величезну кількість комплексів, то що ж, гріш ціна тому українцю, що не признає своєї української суті.
А по наших землях товклося стільки люду, що не має! чистокровних українців. В українцях намішано крові зі всього світу, тільки що маврів у нас не було....

Я підозріваю , що Ви пані "манкурт" раз таке кажете.

ploskonos

Стас,я би просив починати наводити порядок з флудом,бо коли в темі про лазню псячать християн,коли у власній темі людина починає тупо з"їжджати від відповіді,це вже не смішно.Форум перетворюється в тупе
одноманітне смердюче болото.

Шмайсер

Цитата: ploskonos від 16:20, 31 Серпень 2009
Стас,я би просив починати наводити порядок з флудом,бо коли в темі про лазню псячать християн,коли у власній темі людина починає тупо з"їжджати від відповіді,це вже не смішно.Форум перетворюється в тупе

Ви шановний пане Плосконіс уважно почитайте як називається дана тема. Ця тема створена не Вами,не про лазню і тд..Якщо Вам, щось не подобається чи у Вас немає аргументованих відповідей, то Вас ніхто не примушує тут "щось" писати. А такі теми як "У що вірили козаки" , "Що дало християнство Україні"  чи щось в тому роді наразі є дуже важливі для народу.
Якщо Вам щос  не подобається то дорога Вам в неділю в церкву посповідатися,розповісти отцю , що Вас мучить.
Дякую за увагу!

ploskonos

Для тих хто в бронепоїзді ще раз пояснюю,моє прізвище Плосконос.Не Вам мені розказувати ,куди мені іти в неділю,бо й я Вам можу порадити,куди йти.
На рахунок флуду:тема звучить "У що вірили козаки".На поставлене питання в моєму попередньому пості я відповіді не отримав,а пан Ієшуа тупо "з"їхав".
Про лазню:відкрийте відповідноу тему,прочитайте пости Ієшуа,і подумайте,чи вони відповідають темі.
І останнє:я звертався не до Вас.

ploskonos

А може у Вас є "аргументована відповідь" на моє питання:
чи були на Січі(на всіх,Хортицька,Базавлуцька,Олешківська Січ та інших) церкви?
І чи були на Січі язичницькі капища?

Иешуа

Повторяю ще раз для тих в кого особливий розумний вираз лиця,говорити була церква на січі чи не була,це все одно що говорити,був райком    партій комуняк в Косові,чи не був,відомо що був,але це не значить шо 90відсотків косівчан були вірними ленінцями,тому що владу на Україні узурпували більшовики,так само насильно було знищено язичнецтво жидівським виблядком Володимиром,християнство насаджувалося "огнем і мечем",живий приклад так як воно насаджувалося в Південій Америці,обманом і нищенням народу,одною цивілізацій стало менше заради того би тубільці співали алілуя,.
"""Красномовним доказом нехристиянського світогляду запорозьких козаків є розповідь очевидця 1845 року: "Чимало всілякого доводилось бачити на місці колишньої Січі; так наштовхнулися ми на цілих 15 гробів, і ті гроби зовсім не схожі на наші (християнські), – вони були схожі на човни з урізаними носами" (ІЗК с.134). Додамо пояснення, що подібність гробів до човнів, власне до "дубів" (звідки й вислів "дати дуба"), походить з дохристиянських часів, бо маємо тодішні згадки про тесані гроби з суцільного дерева на зразок човнів. Принагідно згадати про розкопки козацьких курганів 1936р. поряд з відомою могилою козака Савура (Савур-Могилою): "Коли відкрили труну, побачили останки козака в червоних шароварах і синьому жупані, підперезаному зеленим поясом. Лежав лицем донизу, а за поясом мав горобчик горілки, запечатаний сургучем" (ІУЛ с.57).
Вагомим, а головне більш офіційним доповненням до висновку про нехристиянське вірування запорозьких козаків можуть служити численні визначення дослідників українського козацтва, зокрема Д.Яворницького: "Вірність у дружбі вельми високо цінувалася на Запорожжі, де, за козацькими правилами, гріхом вважалося ошукати чорта, коли він потрапляв січовикам у товариші" (ІЗК с.90). Польсько-шляхетський історик Семеон Окольський у своїх мемуарах ХVІІст. писав: "Козаки не допускають до війська своїх священиків і тому недостатньо думають про бога" (ІЗК с.513). "Пантелеймон Куліш докоряв запорозьким козакам, що були вони байдужими у справах релігії. Деякі історики не помічали релігійності запорожців або вважали її нещирою" (УФ с.136). "Відомий києвський митрополит ХVІІст., Петро Могила, називав запорозьких козаків відступниками; православний пан Адам Кисіль у тому ж столітті відгукувався про козаків, як про людей "ніякої віри – religionis nulius"; уніатський митрополит Рутський іменував їх (козаків) "людьми без релігії – sine religionis", а думні д'яки московські називали козаків – людьми, не мавшими страху божого. Деякі дослідники, як П.А.Куліш, наводять приклади ворожого ставлення козаків до православних церков та вищого духовенства, недовіри до монахів, висвітлюють побутуючі між козаків марновірство та забобонність щодо шкідливого впливу для військової справи присутність священика у війську" (ІЗК с.262). Як бачимо, сучасники козацької доби повністю заперечують християнське віросповідання козаків у ХІV-ХVІІ століттях. Однак більш пізні історичні виклади вже накидають українському козацтву християнське вірування, напевне під тиском пануючої ідеології та впливової політики сусідніх держав, а деякі історики з власного розсуду навіть намагалися проголосити українських козаків ревними поборниками християнства.
Однак на сьогодні усім відомо, що козаки звалися «характерниками», тобто чаклунами, здатними до спілкування з вищою «потойбічною» силою. Мабуть не варто пояснювати, що характерниство не сумісне з християнством, мало того, воно засуджувалось Церквою І.Христа як «зносини з Дияволом». Але про це чомусь щоразу забувають нещирі прихильники козацтва, називаючи Запорозьку Січ «християнською республікою». Досі знаходяться шарлатани, що переповідають брехню про християнське вірування запорожців, і знаходяться дурні, котрі в це вірять. Тож варто наголосити: Запорозька Січ була не християнською республікою – а козацькою республікою. Це треба твердо усвідомити сучасному українцю для вірного розуміння нашої істинної історії. Накинута козакам ідеологема християнства паплюжить історичну пам'ять про наших непереможних запорожців, зводячи нанівець правдиве відображення козацької доби. Адже не дарма мовиться в пісні про запорожців: «Славні хлопці-запорожці вік звікували, церкви не видали» (ІЗЗ с.109).
Надумана «християнізація» запорожців зумовлена бажанням Церкви І.Христа прославитися чужими заслугами і звеличитися в ореолі козацької слави, як свого часу це намагалися зробити литовсько-польські ідеологи, накидаючи заслуги в утворенні Запорозької Січі представникам своїх націй (Лянскоронському, Дашкевичу, Вишневецькому). .
Видатний дослідник українського козацтва Д.Яворницький зазначає спорудження першої церкви на козацьких землях лише у ХVІІ столітті: " :rules

ploskonos

Невже не розумієте,що аналогія з райкомом не годиться.Косівчан Радянська влада не питала ,чи хочуть вони райком,а козаки самі вирішували,чи треба їм "райком".
Стосовно поховань:щоб Ви знали,воїнів легендарного язичницького князя Святослава не в дубах ховали,а спалювали.
Лицем вниз ховали козаки характерників ,які дійсно,часто не були християнами.
Фраза про поховання біля Савур-могили повністю звучить так:
"Цей звичай склався ще зі скіфських часів. Як стверджує С. Бессонова, так ховали «небезпечних людей-чаклунів, тобто осіб, чиє посмертне відродження було небажаним. Для того їх обертали обличчям вниз, щоб сонце не торкнулось їх своїм животворним промінням». Одне з таких поховань козака-характерника, як повідомляє П. Лаврів, було розкопано в 1936 році біля с. Архангельськ Ясинуватського району Донецької області. Козак лежав у дубовому гробі, зробленому без жодного цвяха. Коли відкрили труну, побачили останки козака в червоних шароварах і синьому жупані, підперезаному зеленим поясом. Він лежав лицем донизу, а за поясом мав горобчик горілки, запечатаний сургучем. Прості люди називали характерників чаклунами, галдовниками, а попи вважали, що в них «вселився біс»"
Тобто характерників були одиниці,основна ж маса була християнами.
Нагадаю,що перемоги під Корсунем,Пилявцями,Хотином,Жовтими Водами,Батогом отримували прості козаки,про якусь вирішальну роль характерників ніде не згадується.
Хоча,яка різниця?Все це наша історія,якою потрібно гордитися,а не писати ,мовляв,раз були християнами - значить неповноцінні,а ті шо були язичниками - супер чуваки.

Шмайсер

Цитата: ploskonos від 19:01, 31 Серпень 2009
а ті шо були язичниками - супер чуваки.

Значить Ви пане Плосконіс тобто ПлоскоНОС ( у Вас навіть не українська фамілія)  про ,що далі з Вами можна говорити.
Ви самі дали відповідь на своє питання - Ви не супер чувак!))
Я недуже хотів переходити на особистості ,але ваша (судячи з всього) натура мене змусила.
Дякую за увагу!

ploskonos

Для того,щоб не плутати букви,достатньо звертатися на нік.
Часто люди з неукраїнськими фаміліями виявлялись більшими патріотами,ніж ті,які позували на фоні
червоно-чорної фани.

Marinka

Попереднє повідомлення видалила я.  Всі запитання - в особистих повідомленнях, почті і т.д.

Вибачте шановні, пішло занадто багато агресії, матюків і взаємних особистих звинувачень, тому для морального здоров`я відвідувачів сайту - тему блокую. Звиняйте.

KosivArt

Цитата: ploskonos від 16:20, 31 Серпень 2009
Згідний, видалив флуд.

Шмайсер, якось не поважно навмисне перекручувати фамілію. Якщо ви дійсно сповідуєте те що пишете, то треба вибачитись :coffee