Фінансова Криза

Автор Vlad, 19:48, 29 Листопад 2008

Попередня тема - Наступна тема

Vlad

Я зараз проживаю в Запоріжжі, тут вже багато людей скороти і повідправляли в відпуска за свій рахунок або перевели на півставки. Очікується зростання злочинності. І навіть відбулось кілька самогубств.
Я не знаю, може це ЗМІ роздуває сенсацію, а може проблеми вже почалися((
Цікаво шо робиться в Косові, з цього приводу щось змінилось чи залишилось так як і було.

Ілона

Київ. У мене під будинком "заморозили" будову школи...
Робочі напиваються з горя кожного вечора і галикають як придурошні!
Чомусь додому не їдуть, але на горівку видко вистачає...

wildperson

Що в Косовi- самому цiкаво, в СПб кризи поки що не бачив, навпаки- знайома працюе в технiкумi (бюджетниця), чекали зарплати з страхом, а ii пiдняли на 20%

borowed

а в Косові як не було роботи - так і нема по ходу=)

Vlad

Ну сувеніри здається продають за доляри, а так я долар виріс у ціні, то мало стати навіть трохи краще :nenayu

KosivArt

На продуктовому базарі в Косові людей замітно поменшало...

До речі, стаття по темі — «Що потрібно знати, якщо звільняють у зв'язку зі скороченням»

Marinka

Один зі свіжих анекдотів: клієнт приходить до банку і запитує: "До кого я маю звернутися, щоб покласти гроші на гривневий депозит?" Відповідь: "До психіатра!"

Може Еней і грубо скзав, але ж правда. Можна переінакшити:  Недовіра до політиків тепер переноситься на банківську систему і національну валюту. Як наслідок - ажіотажний попит на долар і  падіння курсу гривні.

А ще я вважаю що масові скорочення працівників лише поглиблять кризу. Не простіше було перевести всіх скорочених на одноденний робочий тиждень? В нас завжди якісь крайнощі, або гуляємо, або зуби на поличку.

в 70 роках в Великобританії була жахлива криза. Але там з`явилася Тетчер і повела свою країну у правильному керунку. Хоч її методи на перший погляд можна вважати жорскими, та мені вони надзвичайно подобаються.
1. Жорсткі заходи у боротьбі з інфляцією - скорочення державних витрат, апарату та соціальних програм.
2. Підтримка приватного підприємництва, ініціативи, введення опосередкованого оподаткування.
3. Приватизація нафтової, авіакосмічної, суднобудівної та інших галузей промисловості. Поступова звичайно, а не нахапом. В кілька етапів, впродовж кількох років.
4. Запровадження антипрофспілкових заходів - обмеження прав страйкуючих на пікетування, боротьба зі страйками, що визнані незаконними.
Вона просто заставила народ працювати на себе, на країну, на відродження економіки. Дуже багато грошей з бюджету "їдять" соціальні "подачки". Бо реально жити на них не можливо, а в загальному це суттєвий кусок грошей. Народ місяцями стоїть на біржі праці бо їм і так дають мінімальну заробітну плату. Нащо працювати? І відмовляють від вакансій, які пропонує ця біржа.
Я проти, що би за усиновлення більше  дітей давали такі гроші. Це бізнес. Народ дітей бере, отримує гроші, а через рік-півтора - відмовляється від дітей, мотивуючи це так "не зійшлися характерами, з цією дитиною неможливо справитися". А гроші залишилися. І такможна чинити багато разів, бо законодавчо на таких "батьків" не можливо вплинути. І в результаті у нас "немабабланах" і багато дітей зі скаліченою психікою.  І таких "соціальних програм"  є багато.....
А ще наша економіка регулюється в ручну;) та цеж на сміх курам! У нас немає ні законодавства, ні єдиного механізму який би хоч якось нагадував економічну програму дії.....
В нас немає антикризових проектів, антикризового законодавства. А найголовніше  - немає керівників зацікавлених у виводі країни з кризи......

Жирна_Бойова_Панда

а шо я такого сказав? оО

Juha

Цитата: Marinka від 12:36, 01 Грудень 2008
....В нас немає антикризових проектів, антикризового законодавства. А найголовніше  - немає керівників зацікавлених у виводі країни з кризи......

Наші керівники зацікавлені у виведенні з кризи свого бізнесу і не більше.
А щодо кризи, то я навіть не уявляю яким способом ми її передоремо. Я розумію, в ідеалі це все можна зробити нехай не за місяць, десь рік пройде, але люди мали б якусь надію. А що ми маємо???...
В мене на роботі батареї ледь теплі, в квартирі також. А що буде далі, коли мороз вдарить??? А ще ті борги Росії за газ... Я вже десь 2 тижні принципово не дивлюся новини. Не хочу розстроюватися, і Вам не рекомендую. Такі от справи.

Marinka

Доречі про борги. О той кредит який взяла країна у МВФ - 16 млрд. умовних єнотів... Так от. Ми наступного року повинні вже частину віддати! Я коли це взнала як то кажть в народі "афігєла!" . Як це ми зробимо, якщо - народу дали копійки, все решта розікрали (с...и такі пагані), а на підтримку виробництва дали  - шиш! Все стоїть, і в казну абсолютно ніц не йде. І що, країна як завжди займеться рекетом? І не смійтеся воно так насправді. Не знаю як в косові, а в києві саме так. Податкова починає "торбити" фірми, а як відомо 85% займаються "отимізацією" оподаткування.... І на радощах, податківці заводять адміністративні і кримінальні справи на народ, які в результаті мають принести лавандос казні;) І приносять... Нам 3 роки тому податкова нарахувала недоплату в казну на 7 млн грн (за 5 років)....  Ми з податковою гавкалися 1.5 року.... Та як то кажуть світ не без добрих людей. Ми таки відгавкали своє (причому податки платимо справно, ну... як всі;)) А що робити тим, в кого нема тих добрих людей? І обороти фірми не дозволяють віддати мільйон-два? Це ж якраз  називається грабунок серед білого дня. Приходиться віддавати все і починати житя з нуля. Так з якої це радості таке творить?
А ви кажете криза... КРИЗА почнеться тоді, коли ми почнемо віддавати борги буржуям. От тоді буде криза... та ні не криза а товста полярна лисичка. І при чому всім, починаючи з бізнесменів (я не кажу олігархів) і закінчуюючи останнім бомжем....
Ось і казочці кінець, а хто слухав - молодець;)

wildperson

2 Marinka: поки олiгарха щось зачепить всерйоз- не тiльки бомжi, але й ми всi передохнемо!

borowed

от чмирі....ну і шо блін в цій країні робити.....

Marinka

Цитата: wildperson від 12:31, 09 Грудень 2008
2 Marinka: поки олiгарха щось зачепить всерйоз- не тiльки бомжi, але й ми всi передохнемо!
:good: :rofl: :rofl: Але  не дуже би хотілося;)

wildperson

Цитата: borowed від 12:35, 09 Грудень 2008
от чмирі....ну і шо блін в цій країні робити.....
Менi не зовсiм подобаетьсь твое "в цiй краiнi", хоча десь тебе розумiю. Моi батьки живуть як раз в "цiй краiнi" . А я зараз в "тiй краiнi", й можу порiвнювати трошки. Коли "керував" ЕБН- була в Росii приблизно та ж фiгня, тобто гризня за владу й повна засада у простих людей. Зараз влада сильна вiдносно i у людей появилася надiя. Чого на Батькiвщинi вибачайте нема.. Нема нi влади нi надii. Та сама лиш гризня, вже з елементами фарсу, пилять заводи- на людей простих насрати.
P.S. Про надiю то я перепрошую, зовсiм не все так сумно, криза- В ГОЛОВАХ!!!!

borowed

ну шо ж."та" країна мені геть не імпонує.По різних причинах.Але коли ти не маєш ніяких амбіцій,просто хочеш нормально жити в рідній країні,але тобі не дають - це вже привід для роздумів