Бий москалiв!??

Автор wildperson, 23:14, 30 Вересень 2008

Попередня тема - Наступна тема

KosivArt

Файно шо не могли нічо кращого придумати, якісь благонькі шовіністи :)

borowed

йо.В них ніколи по-людськи не виходить)

Ілона

СЛОВАРЬ ПРИЕЗЖЕГО ИЛИ ТРУДНОСТИ ПЕРЕВОДА ДЛЯ НЕЗНАЕК

*
      Велика кишеня — Большой котенок.
    *
      Перукарня — Место для перекуров.
    *
      Мисливець —Мыслитель. Только чего у него в доме-то рога висят?
    *
      Він її чоловік — Он ее человек, а когда приносит зарплату домой, то и человечище.
    *
      Я питав Миколу — Он пытал Мыколу. Какая кровожадность!
    *
      Речі напрокат — Речи напрокат. Это, наверное, перед выборами.
    *
      Вродлива — Уродливая
    *
      Панчохи — Элитный магазин одежды "Пан Чохи"
    *
      Композиция Вакарчука "Кішка" — Дайте мне послушать гастроэнтерелогическую песню "Кишка"
    *
      На вулиці Леніна щільно — О! свободно — есть щель, значит, нет пробок, поеду по Ленина.
    *
      Деруны — Бандиты, которые владеют навыками боевых искусств.
    *
      Незабаром — Не за баром? За каким именно? Наверное, за ширмой.

Жирна_Бойова_Панда

мдяс, але деруни мені сподобались ;)

mimimiNo

про кишеня та деруни - якши! :)

Кицька

Деруни, супер! І кишеня також гарно. І "питав Миколу"  :applauds

А взагалі-то правда, є таке у росіян, що вони не розуміють української. Був такий випадок, коли я їхали з дівчиною з Уфи в київській маршрутці, де дві дівчини розмовляли українською. Так моя знайома слухала-слухала, а потім засміялася і каже: "Нє, не розумію. Взагалі"  :)

Кицька

Цитата: Стас від 18:06, 26 Жовтень 2008
Патріотизм - це коли просто любиш свою країну, націоналізм - це коли готовий боротись за неї, а є ще шовінізм - коли не поважаєш інші країни.

Націоналізм і шовінізм - це зовсім різні речі.

Погоджуюсь з Вами!
Патріотизм - це любов та повага до своєї країни. Насправді це поняття, яким прикриваються шовіністи для досягнення своїх цілей (але патріотизмом там і не пахне...).

Dana Eco-Kosiv

Нічого проти росіян немаю.
Просто я родом з України,живу на її території,це моя батьківщина,в якій,на жаль, переважаюча більшість громадян балакають мовою свого загарбника.
І,судичи,про кількість російськомовних програм-телесеріалів і т.д. можу зробити висновок, що керманичі нашої держави продовжують....самі знаєте,що.
Результат такого виховання молодого покоління нам помітний вже скрізь.

ploskonos

Цікава тема,не бачив раніше))

Націоналізм — світоглядний принцип, найбільшою мірою притаманний передовим представникам народу, що виборює своє право на розбудову власної держави, тобто прагне перетворитись на націю.
Головною в націоналізмі є ідея державності та незалежності, самостійності. Але держава — не самоціль, а форма й засіб організації повноцінного життя народу. Народ, у свою чергу, — це не тільки корінний етнос, а й усі етнічні меншини. І дійсний (а не змішаний із шовінізмом, з його намаганнями довести виключність та зверхність «своєї» зростаючої етнонації) націоналізм обстоює право на, державність усіх (як корінних, так і некорінних) етнічних угруповань народу. Коли мета перетворення певного народу на державну націю вже досягнута, націоналізм тим самим остаточно виконує свою історично-конструктивну роль і від нього має залишитися лише патріотизм.(Означення з Вікіпедії)

Скажіть,люди добрі,що у ньому(націоналізмі)поганого?

ploskonos

wildperson
Наприклад- словяни вороги? Нашу спiльну iсторiю можно викинути?

Справа в тому,що з часів Вашого(і мого теж)навчання в школі погляди на спільну історію суттєво змінилися.
В даний час велика частина істориків схиляється до думки,що українську історію росіяни тупо привласнили.
По великому рахунку, для українців це нічого не міняє,але та "ненавязчивость",з якою російські політики вмішуються в наші справи обурює всіх,в тім числі і переважну більшість російськомовних українців.

wildperson

Цитата: ploskonos від 11:16, 07 Травень 2009
wildperson
Наприклад- словяни вороги? Нашу спiльну iсторiю можно викинути?

Справа в тому,що з часів Вашого(і мого теж)навчання в школі погляди на спільну історію суттєво змінилися.
В даний час велика частина істориків схиляється до думки,що українську історію росіяни тупо привласнили.
По великому рахунку, для українців це нічого не міняє,але та "ненавязчивость",з якою російські політики вмішуються в наші справи обурює всіх,в тім числі і переважну більшість російськомовних українців.
Ключове слово в цiй "спробi дискусii"- "полiтики". Чому "спробi дискусii"? Тому, що як менi здаеться, ми, силу свого вiку, дивимося на речi в основному однаково. Тобто роздiляемо простих людей вiд полiтикiв разом з продажними iсториками. А молоде поколiння, силами тих самих керманичiв-бiзнесменiв, на жаль роздiляти вже перестало. Й приймае як iстину в останнiй iнстанцii черговий "оконечний" варiант переписаноi в сотий раз iсторii...
Мене, як двомовного украiнця, втручання в нашi справи обурюе ще бiльше, як росiйськомовних украiнцiв. Але не спроби iсторiю переписувати (то завжди було, нiчого нового), а спроби посварити надовго братськi народи. А головне не ради державних (хоч в якому тлумаченнi), а власних, приватних экономiчних iнтересах. Коли б молодь змогла (й захотiла) прочитати правду про битви за акцii росiйських та украiнських пiдприемств- вона б зовсiм по iншому подивилася те, що "..В даний час велика частина істориків схиляється до думки,що українську історію росіяни тупо привласнили.." Не про iсторiю там рiч, а про власнiсть, невже не ясно, що нам просто "оманку" кидають по ящику?

IVP

Короче, читати багато )) Скажу одне, хто тепер скаже що австрійці нам браття ?! Пройшло близько 100 років, як ми відійшли від Австро-Угорщини, вони колись були нам ближчі навіть чим росія і хто тепер згадає шо таке бува )) ? Скажи дитині що австрієць чи угорець наш брат і зах. україни колись були з ними, то біля віска покрутять тобі )))))))) Таке саме буде і з росією, пройде час, і в майбутньому дитині скажеш, шо був такий СОЮЗ і браття русскіє були, будуть біля віска крутити )))) Но ми надіюсь дожевем і побачимо ці часи, коли вся ця грязь викоріниться з нас.

Жирна_Бойова_Панда

Цитата: wildperson від 14:03, 07 Травень 2009
Не про iсторiю там рiч, а про власнiсть, невже не ясно, що нам просто "оманку" кидають по ящику?

ясно всім, просто отут націоналізм і приходить на допомогу... якшо тобі одні кажуть шо "росія - це круто", а інші - шо америка, євросоюз, тощо... ЗАБИЙ. твоя рідна країна - це круто!
імхо. для мене шо росія, шо штати, шо євросоюз - всі поци. але я б краще жив у євросоюзі, ніж в росії...

ploskonos

wildperson
Простим людям як в Росії,так і в Україні,до лампочки,хто буде власником акцій украдених підприємств.
А історію,щоб переписувати,треба спочатку правдиво написати.
На жаль,всю історію,яку ми з Вами знаємо,писали під диктовку політиків.
На рахунок братніх народів,погугліть Бєлінського "Страна Моксель".Не кажу,що істина в послідній інстанції,але багато цікавих фактів.

IVP

Не кажіть "братніх народів", або беріть в "" ))