Вело gadgets

Автор IVP, 13:54, 14 Квітень 2012

Попередня тема - Наступна тема

IVP

Купив і поставив на днях бездротовий велокомп. Давно хотів такого, вже подивлюсь як це чудо китайської техніки буде працювати в естримальних умовах.

http://ivan.if.ua/?p=254

KosivArt

Головне на зиму знімати.

Burkut

дані, які треба вбивати(дистанція, яку проїзджає колесо за один оберт), краще самому заміряти, бо вони відрізняються для різних покришок, залежать від ваги велосипедиста та тиску в шинах.
робиться це так:
робиш чимось марким мітку на колесі - крейда чи фарба, народ навіть майонезом ті мітки робить. та їдеш 5-10 метрів.
заміряєш відстань між двома сусідніми мітками. от той показник в міліметрах і вбивай.
щоб зменшити похибку, краще заміряти відстань між кількома такими відрізками, та розділити на їх кількість.

тут ще питання - там аналогова, чи цифрова передача даних. якщо аналогова. то будь готовий, що він іноді буде показувати тобі, що ти ідеш зі швидкістю зувку, коли задзвонить телефон чи під ЛЕП :)

IVP

Цитата: Burkut від 16:24, 14 Квітень 2012
дані, які треба вбивати(дистанція, яку проїзджає колесо за один оберт), краще самому заміряти, бо вони відрізняються для різних покришок, залежать від ваги велосипедиста та тиску в шинах.
робиться це так:
робиш чимось марким мітку на колесі - крейда чи фарба, народ навіть майонезом ті мітки робить. та їдеш 5-10 метрів.
заміряєш відстань між двома сусідніми мітками. от той показник в міліметрах і вбивай.
щоб зменшити похибку, краще заміряти відстань між кількома такими відрізками, та розділити на їх кількість.

тут ще питання - там аналогова, чи цифрова передача даних. якщо аналогова. то будь готовий, що він іноді буде показувати тобі, що ти ідеш зі швидкістю зувку, коли задзвонить телефон чи під ЛЕП :)

про передачу незнаю, але біля роутера wi-fi або на ноутбуці він так крутить колеса ))

Burkut

ех. чудес не буває. значить аналог з наводками. а так і брендові аналогові зараз не сильно дорожчі бувають.
значить треба катати так, щоб біля хотспотів не проїзджати, до БСок мобільних також, до ліній електропередач ніні :)

KosivArt

тобто далі як від хати не їхати ;)

♠S.Y.♠

А біля хати вай фай

IVP

Цитата: Burkut від 19:48, 14 Квітень 2012
ех. чудес не буває. значить аналог з наводками. а так і брендові аналогові зараз не сильно дорожчі бувають.
значить треба катати так, щоб біля хотспотів не проїзджати, до БСок мобільних також, до ліній електропередач ніні :)

Він реагує тільки тоді, коли кладеш його на роутер, а якшо він стоїть навіть 15 см. від нього то нічого немає, таке саме якшо його на ноутбук покласти то він спрацьовцє а 20 см. від нього все нормально.

KosivArt

А чого вирішив бездротовий брати?
Бо крім наводок до мінусів можна дописати ше лишню батарелку ну і здорова балагула на вилці виглядає не дуже естетично  :coffee

IVP

Цитата: Стас від 20:18, 14 Квітень 2012
Бо крім наводок до мінусів можна дописати ше лишню батарелку ну і здорова балагула на вилці виглядає не дуже естетично  :coffee

все таки бездротовий зручніший, завжди хотів і по ціні я б не сказав шо велика різниця. Все покаже сезон, як себе він поведе. Вроді велокомп гермитичний, почуває себе добре у воді.

♠S.Y.♠

я колись мав совіцькій комп міряв лиш кілометраж чіпався на вісь переднього колеса і з кожним обертом колеса шпилька прокручувала шестерню механіка повністю

♠S.Y.♠

подібний до цього

Burkut

Цитата: Стас від 20:18, 14 Квітень 2012
ну по1 той дротик виглядає цуко ніфіга не естетично.
по2 коли ломиш крізь чагарі, його можна порвати - провід той зовсім слабенький і запяний теж так-собі.
ну і по3 пантово ж.

пс

щоправда в мене комп цифрофий і трохи за інше бабло(хоча на іншому велі з проводом теж маю). саме головне - це юзабіліті. для мене важливо зручне перемикання режимів, максимум інфи на одному екрані, зручне перемикання, а от це у нонеймів кульгає на обидві ноги на жаль

IVP

Мені взагалі-то данні спідометра тільки потрібні, я хочу заміряти максимальну швидкість що я зможу витиснути.

Burkut

ну так тоді все правильно купив - під'їзджаєш до ЛЕП і відразу викручуєш 999 км/год :)
я своїми очами таке бачив