Поради для починаючих велотріперів

Автор Тарас Пасимок, 22:43, 17 Липень 2011

Попередня тема - Наступна тема

IVP

Цитата: as_tar від 12:13, 15 Серпень 2011
а для чого тоді виробники велосипедів роблять 21-24 передачі, якщо все одно всі їх не можна чи не варто використовувати? :crazy:

чому не можна ?

я завжди з горба як їду включаю по максимуму 27 передачу.

Тарас Пасимок

Цитата: IVP від 12:31, 15 Серпень 2011
чому не можна ?

я завжди з горба як їду включаю по максимуму 27 передачу.

ну але ж тут пишуть зірки і ланс вбивається! чи як?

KosivArt

з горба не вбиваються :)

та й чим більше передач, тим краще

Vlad

Цитата: as_tar від 13:03, 15 Серпень 2011
ну але ж тут пишуть зірки і ланс вбивається! чи як?
вони вбиваються коли перекос великий.
Тобто не можна 1здити на велик1й передн1й з1рц1 1 на великий зандн1й одночасно. Бо кут у ланца зб1льшуеться.
А просто на висок1й швидкост1 1хати з гоба - без проблем. Висока швидк1сть - це коли передня з1рка як найб1льша, а задня - як найменша.

Burkut

перекос, це коли зпереду крайні зірки з одної сторони, а ззаду крайні з іншого. тоді й убивається система. якщо ж використовувати крайні по одній стороні, то це дуже добре. тобто 1-9(8) 3-1 ніхт, 3-9(8), 1-1 супер. зірки використовуються всі, але не всі їх пари добре використовувати

Тарас Пасимок

по рівній дорозі їду стабільно на 23-24 передачі :)

ну і згорба канєчно)

IVP

Цитата: as_tar від 22:30, 15 Серпень 2011
по рівній дорозі їду стабільно на 23-24 передачі :)

ну і згорба канєчно)

да ти монстр, я стабільно по рівному асфальті їду на 12,15,21 передачі

Тарас Пасимок

Цитата: IVP від 22:46, 15 Серпень 2011
да ти монстр, я стабільно по рівному асфальті їду на 12,15,21 передачі

я на 12-15 в горб їду) якщо не сильно довгий то 20-21

Тарас Пасимок

така проблемка - "убивання" шортів та штанів об сідло на велі сильно і швидко протирається матерія  :)

купляти спеціальний велоодяг?

чи їхати без сідла?  :crazy:

KosivArt

Тарас Пасимок

KosivArt

може тобі краще сідло змінити?
в мене хіба світлі шорти бруднились об сідло, але шоб протирались не замічав

ploskonos

Йо,в базовій комплектації переважно ідуть дуже жорсткі сідла.Я відразу міняв,бо можна конкретні мозолі натерти,не те що шорти :)

Тарас Пасимок

Цитата: ploskonos від 23:00, 07 Лютий 2012
Йо,в базовій комплектації переважно ідуть дуже жорсткі сідла.Я відразу міняв,бо можна конкретні мозолі натерти,не те що шорти :)

ага, мозолі детектед, але ж не на форумі про таке писати)  :crazy:

Burkut

спеціальний одяг рулить. я в цивільному дуже сильно натирав те, про що на форумі не пишуть, а в спеціальному стало сухо і комфортно(с)
якщо є упередження проти лайкри і боїшся виглядати гейстайл, то є спеціалізований велоодяг, зовні схожий на звичайні шорти.

пс

зазвичай стокові сідла дуже м'які, і я їх міняю на більш жорсткі. але це справа індивідуальна. сідло повинно подобатись дупі, а все інше менш важливо.
часто на комфорт набагато більше, ніж м'якість впливають ширина та довжина сідла. якщо сідло занадто широке, то будеш натирати ногу з внутрішньої сторони, а як вузьке, то давитиме в зад.
ще дуже багато залежить від того, як воно виставлене. якщо сідло виставлене не правильно, то буде не комфортно і це може навіть вилитись у проблеми зі здоров'ям того органу, про який ми на форумі не пишемо(якщо все правильно, то нічого не загрожує).

ппс

може зробити на форумі тему питання-відповіді? я додам її собі в рсс і буду регулярно відповідати на всі питання велосипедного характеру