9 травня - свято ?

Автор IVP, 12:55, 09 Травень 2011

Попередня тема - Наступна тема

Для вас 9 травня - це ?

Праздник великой победы
3 (17.6%)
Буденний день
3 (17.6%)
Просто ше одне совкове свято
4 (23.5%)
День когда истинно русские празднуют великую пабеду над фашизмом и пабеде в 2 мировой
1 (5.9%)
свій варіант
6 (35.3%)

Всього голосів: 17

IVP

Синиця

http://www.pravda.com.ua/news/2011/05/9/6174547/
якщо вважати 9 травня святом, то саме так у нас його святкують.

Juha

Я вважаю, що це однозначно свято, бо закінчилася війна, де мільйони загинули з усіх сторін. І це свято світового масштабу, і всі повинні радіти цьому, і дякувати тим, хто закінчив цю війну. тому що якби не вони, то багато кого б з нас просто не існувало. Війна була, це наша історія і нікуди ми від неї не дінемося. Люди можуть бути на стороні фашизму, червоних, чи наших партизанів (з яких живими полишалися тільки ті, хто когось зрадив і робив доноси на інших), але всі повинні радіти, що війна закінчилася  :!:

І не дай Бог, колись повториться  :!:

IVP

Чесно то я небачу чому радіти, тут плакати треба, в цілому світі цей день відзначають скромно, згадуються рідних у кого вони загинули на війні, запалити за них свічку. Тільки в Росії і на сході України відзначають пляскамі да пєснямі, напиваються русской водкі і всьо, празднік удался, абис до другого дочекати.
І мене чесно бісить те, що кажуть можливо якби не вони то не було б нас, це нормально в історії, війни і т.д. тим більше якшо почати з давнішої історії перераховувати скільки було вій і теоретично тоді могли не народитися наші пра-пра-пра родичі то й не було б нас, це все просто частина радянської ідеології шо ніби дякуйте цим вуйкам бо вас не було би, а шо б тоді було ? Все було б так як і мало бути, можливо б тільки Інтернет не придумали =).

IVP

У Донецьку ветерани Повітряно-десантних військ кинули під ноги ветеранам ВВВ чорно-червоний прапор ОУН-УПА.

http://tsn.ua/ukrayina/u-donecku-veterani-roztoptali-banderivskiy-prapor.html

короче бидло тішиться Красним знам"ям, тільки 9 травня їх день.

Донецкие чиновники не уважают Гимн Украины, своих начальников и ветеранов ВИДЕО
http://novosti.dn.ua/details/154231/

День победы во Львове: "свободовцу" прострелили ногу, коммуниста избили
http://lb.ua/news/2011/05/09/95339_Den_pobedi_vo_Lvove_svobodov.html

Топтання прапора по-українськи
http://www.pravda.com.ua/columns/2011/05/9/6173525/

Януковичу показалось, что День Победы объединяет украинцев
http://www.fraza.ua/news/09.05.11/115572.html

Сжигателями флага Союза в Донецке обещают "заняться"
http://kp.ua/daily/094411/279344/

wildperson

Добре що лишилися такi як Юха :flower
Й сумно, що за 20 рокiв Юща молодiж типу IVP вже краю не бачить :(  
В цей день "унтерменшi" перемогли фашистiв. Крапка.
А всiм, хто про "совецьку iдеологiю" i т.п.- почитайте iдеологiв фашизму (не в цитатах, в оригiналi). Й оцiнiть- КИМ би ви були, якщо би гiтлерiвцi перемогли?

IVP

Ну Петре видно шо ти за совдепу родився і жив там, і будеш на старість розказувати яка ковбаса і яке морозиво було смачне і дешеве в союзі.

Лангольєр

1. війна закінчилась через 4 місяці після 9 травня.
2. фашизм - ідеологія в Італії. тому висловлювання типу "німецькі фашисти", щось схоже на "німецькі козаки".
3. якщо б свято називалось день скорботи - я згідний. а якщо "день побєды" то доцільно уточнити: кого над ким, і чи перемога комунізму дійсно була святом...

Тарас Пасимок

Цитата: Лангольєр від 16:50, 09 Травень 2011
1. війна закінчилась через 4 місяці після 9 травня.
2. фашизм - ідеологія в Італії. тому висловлювання типу "німецькі фашисти", щось схоже на "німецькі козаки".
3. якщо б свято називалось день скорботи - я згідний. а якщо "день побєды" то доцільно уточнити: кого над ким, і чи перемога комунізму дійсно була святом...

і це вам каже дипломований історик, а не будь хто  :)

для мене це не свято - а день трауру - адже перемога за рахунок людського м'яса - це сумно і бездарно - такого не було б в жодній країні, крім союзу!

цитата в тему для Петра!

На засіданні перед початком форсування Дніпра на запитання командирів, у що одягнути 300 тисяч мобілізованих, Жуков відповів: «Как во что? В чем пришли, в том воевать будут!»[5]. Коли мова зайшла про озброєння призовників Жуков цинічно сказав: «Автоматическим оружием этих людей не вооружать! У них же за спиной заградотряды! Дай им 300 тысяч автоматов — и из заградотрядов ничего не останется. Они всех перекосят и чкурнут к немцам. Трехлинейку им образца 1891 года!»[5]. Коли Жукову доповіли, що на складах є тільки 100 тисяч трьохлінійок, а генерал Костянтин Рокосовський запропонував послати до Москви в Ставку кур'єра, який би попросив допомоги з озброєнням та обмундируванням, Жуков відповів: «Зачем мы, друзья, здесь головы морочим? Нахрена обмундировывать и вооружать этих хохлов? Все они — предатели! Чем больше в Днепре потопим, тем меньше придется в Сибирь после войны ссылать».[5].

wildperson

Цитата: IVP від 16:20, 09 Травень 2011
Ну Петре видно шо ти за совдепу родився і жив там, і будеш на старість розказувати яка ковбаса і яке морозиво було смачне і дешеве в союзі.
От на такому рiвнi й байки :(
Один про морозиво, другий "iсторик"- про нiмецьких козакiв, третiй- "цитату" Жукова вставляе, про яку навiть активнi антикомунiсти давно забули, признавши, що то брехня.
А я ж взагагалi то не про ковбасу.
Хоча.., схоже нацисти перемогли, через 65 рокiв, але перемогли :(. Дехто сам став в позу.. "унтерменша".

IVP

Думаю шо нічо страшного не було якшоб і програло СРСР, ми жили краще за австрійців і поляків чим за союзу, хоч на сибір не відправляли тай церкви не закривали і не робили з них склади і хавчик не відбирали у людей.

Уявіть тепер події по іншому, німці виграли і на 9 травня ходять і розказують як вони Красную Армію взули.

Лангольєр

при чому тут байки. Щоб чітко орієнтуватись в подіях варто розібратись в термінології. Найпростіше просто зморозитись.

Лангольєр

Черчілль колись казав : "Коли люди вибирають з двох зол менше, вони його називають добром"... Щось схоже...

wildperson

Цитата: IVP від 19:00, 09 Травень 2011
Думаю шо нічо страшного не було якшоб і програло СРСР, ми жили краще за австрійців і поляків чим за союзу, хоч на сибір не відправляли тай церкви не закривали і не робили з них склади і хавчик не відбирали у людей.

Уявіть тепер події по іншому, німці виграли і на 9 травня ходять і розказують як вони Красную Армію взули.
От я й кажу..., фашисти перемогли :(
Нiмцi би може й ходили, хто зна.. А от де був би ти? Почитай iдеологiв рейху! Реальнi переклади, а не цитати! Яка там доля була НЕнiмцям?
Цитата: Лангольєр від 19:02, 09 Травень 2011
при чому тут байки. Щоб чітко орієнтуватись в подіях варто розібратись в термінології. Найпростіше просто зморозитись.
А просто з термiнологiею та з iдеологiею. Читати "Майн Кампф" уважно, всього лиш :znajka

Лангольєр

погоджуюсь. нацизм - зло. але комунізм зло не менше.
Читав майн камппф, мемуари розенберга. Але й читав маніфест комуністичної партії. тому вважаю що заміна концепції класового ворога на расового є рівнозначно злочинною