9 травня - свято ?

Автор IVP, 12:55, 09 Травень 2011

Попередня тема - Наступна тема

Для вас 9 травня - це ?

Праздник великой победы
3 (17.6%)
Буденний день
3 (17.6%)
Просто ше одне совкове свято
4 (23.5%)
День когда истинно русские празднуют великую пабеду над фашизмом и пабеде в 2 мировой
1 (5.9%)
свій варіант
6 (35.3%)

Всього голосів: 17

wildperson

Цитата: Лангольєр від 19:27, 09 Травень 2011
погоджуюсь. нацизм - зло. але комунізм зло не менше.
Читав майн камппф, мемуари розенберга. Але й читав маніфест комуністичної партії. тому вважаю що заміна концепції класового ворога на расового є рівнозначно злочинною
Читав манiфест? Це  :plus1 А тепер Бiблiю прочитай.
Виконання у комунякiв пiдкачало, але ж сама iдея то не нова була й непогана, хоч i чистий плагiат, якщо объективно звичайно.

Лангольєр

отут в точку. я біблію вже десь 20-й раз прочитав.  і зрозумів що мета ніколи засоби не виправдовує!

Dana Eco-Kosiv

а що раніше думав,що мета оправдовує засоби?

До теми: святкування саме собі потрібне,але символічне.
Хіба краще, щоб військовий час ще тривав?

А червоний прапор в мене асоціюється з державою-окупантом,яка нас і долі має за своїх рабів.
Переглянула вже вкотре фільм "Список Шиндлера". Нас не таким чином знищували,як поляків,але не менш жахливим.

Скажіть, чому поляк поляка ніколи не запитає, за що той не любить німців?

А нас питають часто, за що маєш неприязнь чи упередження до росіян.
Ще й оправдовують на державному рівні.

Лангольєр

так, колись читав Макіавеллі і думав що виправдовує)

wildperson

Цитата: Лангольєр від 22:23, 09 Травень 2011
так, колись читав Макіавеллі і думав що виправдовує)
А зараз так не думаеш? А я от думаю, що мета оправдовує засоби. Але яка мета? Засоби лишилися, а от з метою зараз... Колись, в часи Макіавеллі, це було "побудувати державу", а зараз- "накосити бабла". Якщо трошки по сабжу- Сталiн будував державу (Макіавеллі по неперевiрених даних був його улюбленим автором), 9-го травня- це була одна з сходинок на цьому шляху. Тепер скажiть- що побудували за останнi 20 рокiв? "Доказали" що Гiтлера перемогла Америка на пару з дивiзiею "Галичина"?

BigFAN

напишу коротко - 9 травня для мене свято, тому що це було улюбленим святом мого діда, який в свою чергу в 17 з копійками пішов на фронт і воював до дня капітуляції. взагалі я поважаю всіх воїнів які знають як це коли ти дивишця в лице смерті.
нам, поколінню яке нащастя  воювало тільки в "медальку" і "контру" ну а максимум бігали в страйкбол легко слинити свято не свято, правильно не правельно, бо тяжко уявити як це штурмувати якусь позицію з "мосінкою" а тебе поливають з МГ-42.
друге питання шо це свято використовують всякі голубі, червоні та різнокольорові пі...си політики роблячи різні провокації - це відверто нервує

Juha

Цитата: BigFAN від 00:12, 10 Травень 2011
напишу коротко - 9 травня для мене свято, тому що це було улюбленим святом мого діда, який в свою чергу в 17 з копійками пішов на фронт і воював до дня капітуляції. взагалі я поважаю всіх воїнів які знають як це коли ти дивишця в лице смерті.
нам, поколінню яке нащастя  воювало тільки в "медальку" і "контру" ну а максимум бігали в страйкбол легко слинити свято не свято, правильно не правельно, бо тяжко уявити як це штурмувати якусь позицію з "мосінкою" а тебе поливають з МГ-42.
друге питання шо це свято використовують всякі голубі, червоні та різнокольорові пі...си політики роблячи різні провокації - це відверто нервує
+1
Поки будуть живі ветерани, поти вони цілком заслуговують святкувати це свято, потім це все відійде в історію і буде тільки в музеях і підручниках.
Всі знають, що війна ще тривала після 9 травня, але раз визначили цей день, то і його треба святкувати. не бачу в цьому нічого поганого.
Європа відзначає скромно, бо в них не було таких втрат як у нас на Україні і такого вкладу.
А ті хто роблять ці відверті провокації з прапорами - це наше українське бидло, яке однозначно НІКОЛИ не побудує майбутнє України. От коли більшовики прийшли до влади (ті, хто не хотіли працювати, "влада селянам" і т.д.) - так такі самі наші провокатори, нічим не кращі. Замість того, щоб щось розумне зробити, піти якихось пару рублів заробити і помогти якійсь старенькій бабусі, і показати їй, що ми виховані українці і вміємо допомагати людям, вони займаються незрозуміло чим і що хочуть цим доказати.
І яка різниця як називається це свято. Кожен щось собі думає, розуміє і вважає по-своєму.
Зараз навіть на контрактників дивишся з якоюсь повагою, хоть вони їдуть на війну чисто, щоб заробити гроші. Так що я вважаю, це свято обов'язково повинно бути поки ще є живі ветерани.
Нам геть не треба 1-2 травня, краще би на Пасху більше дали вихідних. Але день Перемоги має місце бути.
Я не була на параді, не пила вчора за ветеранів, але в душі я підтримую це свято  :!:

ploskonos

Звичайно,9-те травня це св"ято.Св"ято перемоги над страшним злом - нацизмом.На жаль,ще не переможене  аналогічне зло - комунізм.Коли буде переможене - теж буде файне св"ято.

Петро,мене найбільше убивають ці розмови про "якби перемогли фашисти - на не було б ".
Шкода,що  такі розмови не можуть підтримати ті,хто ненародився внаслідок комуністичних голодоморів.колективізацій і т.д.
Що стосується "Майн Кампф" - то нічого там нема про унтерменшів.Там мова здебільшого про головного противника Німеччини - Францію.
А про плани заселення захоплених територій України німцями Гітлер вперше заговорив в 1942 році,це зафіксовано в "Застільних розмовах".Мова йшла про Галичину і Крим.
Крім того,як показав час - фюрер виявився не вічним.Навіть в нацистській Німеччині було досить багато цілком адекватних діячів,і після смерті або усунення від влади Гітлера не факт,що політика їкраїни залишилася б без змін..

vyluzja Franka

...не читавши коменти скажу своє відношення до Дня Перемоги.
Я думаю, що люди які прагнули захистити свою землю, своїх рідних під свистом куль і снарядів не сильно заморочувались над політичними нюансами які зараз так розсусолюють теперішні "герої" і політики, вони воювали з агрессорами, ціною мілілонів життів винних і невинних людей. Війна страшна штука і коли в руках зброя часу розбиратися хто там правий і неправий немає. Ніхто не міг стояти осторонь - ніби, та хай вони воюють а я посиджу дома і подивлюсь, що з того буде... воювали всі, гинули всі. Тому для мене це день пам"яті про тих людей які героїчно захищали і воювали, безстрашно розуміючи, що щохвилини можуть покласти своє життя.
Майте на увазі що 10.000.000 українців це наша плата Другій світовій...
Тому ходити парадами і грати м"язами один перед другим, визначати хто і без кого виграв війну, чия зброя сильніша, збирати політичні бонуси, і розігрувати цю "карту" - це блюзнірство і ницо.
Піти і покласти свічку за душі всіх загиблих - єдине, що вони зараз потребують.

KosivArt

До речі, офіційно святкувати 9 травня почали в 65 році — тобто 20 років після закінчення війни. Двадцять років не святкували не зрозуміло що, а тут почали будувати бетонні-гранітні бездумні тумбочки, стелли і "вічні" вогні в кожному селі, проводити мегапаради і вирощувати культ дня перемоги. Кому воно потрібно? Війна — не свято.

Juha

Цитата: Стас від 12:17, 10 Травень 2011
Війна — не свято.
А хто каже, що війна - свято  :?: Всі святкують кінець війни.

А щодо пам'ятників, то в нас дійсно роблять культ того. Я вже десь писала, що для того є музеї і підручники історії. Тепер уже воно не потрібно. Але тоді можливо треба було якось імітувати могили загинувших, бо люди, які втратили близьких, особливо молодих (а то в основному були молоді) завжди намагаються прийти на цвинтар, чи помолитися, чи там подумати, якось віддати шану... В нас це заведено, тай не тільки в нас... От і почали будувати братські могили, а тоді зробили з того культ. І так ми вже то маємо.
Але з часом і їх перебудують, а ще реальніше повикупають, позносять і щось набудують... Нам ще може буде обідно, нашим дітям - навряд...

Жирна_Бойова_Панда

Цитата: Juha від 13:56, 10 Травень 2011
Всі святкують кінець війни.

скільки було і є воєн в історії, і закінчення скількох з них "святкують"? :indeed
імхо, святкувати тут немає шо... цілком поділяю думку Романа.

IVP

ploskonos

Цитата: Juha від 13:56, 10 Травень 2011
От і почали будувати братські могили, а тоді зробили з того культ. І так ми вже то маємо.
Але з часом і їх перебудують, а ще реальніше повикупають, позносять і щось набудують... Нам ще може буде обідно, нашим дітям - навряд...

цікава інформація в книзі Пелипейка про косівську братську могилу.Зробили її на місці знесених могил австро-угорських солдат,які загинули в Першу Світову.
Потім два рази перебудували,в результаті з тисячі з гаком загиблих залишились імена менш як трьох сотень.
І ні одну тварину,якій кортить побігати з червоним прапором,це питання за довгі роки не зацікавило.

І ще:косівськими пошуковцями в 2010 році був знайдений загиблий радянський боєць в районі с.Пістинь.
Після оформлення всіх документів і формальностей він був ексгумований,і вчора похований на кладовищі в с.Пістинь.
На жаль,особу встановити не вдалося.

Тарас Пасимок

Цитата: Стас від 12:17, 10 Травень 2011
До речі, офіційно святкувати 9 травня почали в 65 році — тобто 20 років після закінчення війни. Двадцять років не святкували не зрозуміло що, а тут почали будувати бетонні-гранітні бездумні тумбочки, стелли і "вічні" вогні в кожному селі, проводити мегапаради і вирощувати культ дня перемоги. Кому воно потрібно? Війна — не свято.

так правильно замість культу Сталіна, якого розвінчали - прийшов культ Великої Перемоги від Хрущова, бо навіть Сталін собі не дозволяв робити з цього культ - Бога нема, Сталін поганий, а в що ж можна вірити? - правильно - у велику перемогу  :crazy: