Руйнування легенд

Автор BigFAN, 23:16, 21 Вересень 2010

Попередня тема - Наступна тема

Juha

Так це все забобони. Їх дУУУУУУже багато.
Наприклад, гроші ввечері не можна нікому давати: ні зичити, ні забирати.
Але є такі, що вірять. А є такі, що такого не знають і нормально живуть.

Цитата: vyluzja Franka від 09:49, 14 Жовтень 2011
... і ще коли наступаєш на каналізаційний люк треба обкрутитися три рази через преве плече :))))
бліііін як все запутано... тоді всім лікарям, як дякувати... стоматологам для прикладу, хірургам які операцію для прикладу вам зробили...
...аааа так є ж гроші :)
А я про люк не чула  :) Буду знати  :crazy:
А хто таке знає: коли вертаєшся додому (щось забув, для прикладу), то треба ще раз повернутися, подивитися в дзеркало через ліве плече показати язик, дулю, тричі сплюнути.
Вибирайте, що хочете  :) Можна все і зразу.

Dana Eco-Kosiv

я чула про забуті речі міф,але то точно повна чухня. wall

Як і те,що:
- через поріг речі не можна передавати;
-хліб "догори ногами" не можна ставити;
-воду з помиями після заходу сонця не можна виливати;
-переступати людину,бо рости не буде;
-їсти спарені фрукти-мутанти,бо народяться двійнята;
-облизувати макогін,бо чоловік буде лисий;

А за покійників взагалі фантазії зашкалюють!
І пішло поїхало.....
:coffee

anv

Йо, а тут все стало ясно. Чим більші люди християни, тим більше вони вірять у всякі небелиці. А ще мене пре від такого вислову "Так сі ведеси"-для прикладу давав щось людині в посудині, а вона віддає і щось туди покладе, бо порожнє віддавати не можна(ведеться). Завжди запитую хто то веде або де то написано?

Лангольєр

ну, в мене є багато знайомих серед різноманітних деномінацій протестантів. так ось, вони якраз до цього негативно ставляться (до забобонів). Хоча насправді це пережиток поганства, якого певно років через 20 не буде...

Жирна_Бойова_Панда

vyluzja Franka

Цитата: Лангольєр від 13:07, 14 Жовтень 2011
Хоча насправді це пережиток поганства, якого певно років через 20 не буде...
... Ну як би не стикнувся з тим що пысля того як вкрали часник з городу, вын там не росте... а до того все було без проблем, з рослинами взагалы багато варыантыв такого типу, або в селы мыж гуцулами не раз чув, що крадена коса краще косить, та взагалы багато таких приколыв э ы деякы з них реально працюють. я не знаю як це пов"язати з поганством, але мены здаэться, що це з розряду таких речей як ы спостереження за погодою. Там ластывки понизку лытають до дощу., або наступила осынь - тоды скоро сныг :)

julio

Кароче, пацаны и девчонки )))
Під кожним ритуалом є підгрунтя. Але, з часом, прихильність людей до "автоматизації" та навіть невеличка кількість небажання розуміння важливості таких, здавалось би, дрібниць,закриває від нас його (тобто підгрунтя).

Ритуал народжується внаслідок періодично повторюваних закономірностей. От з якого лиха нам вітатися з людьми, або взагалі притримуватися якихось там норм поведінки?
Ви скажете: "Та, який ж це забобон?"
-- А, що? - запитаю я, - може це просто "так се ведесі з давна?"
Жиють же серед нас хами і нічо їм ніби нема. А в деяких місцях (#) ввічлива поведінка -- взагалі, ледве, не прояв слабкості.
Всім зрозуміло, що бути ввічливими набагато комфортніше, ніж гризтися як голодні вовки. Але є люди, які на повному серьйозі вважають, що це врешті-решт знесилює спільноту.

Що ж стосується конкретних забобонів (якими ми їх тепер вважаємо), то просто, колись людям доводилося жити в більш складних умовах (їм тупо було важче виживати) і тому вони набагато уважніше слідкували за навколишнім світом та за усім, що з ними відбувається в наслідок тих, чи інших дій. Поступове зростання комфортності життя притупляє наш зв'язок з "тонкими матеріями світу" -- грубо кажучи, ми "тупіємо". Спочатку в чуттєвому, а потім, що неминуче, і в розумовому плані. Спостерігати і відстежувати треба все менше, відповідно і кількість оброблюваної інформації необхідної для виживання в цей момент, теж зменшується.

Тому в серйозних методиках самовдосконалення дуже рекомендується займатися або просто спортом, або, навіть його екстремальними видами, наприклад, одноборствами (там треба спочатку вчитись, а потім вдосконалюватись відчувати події тілом і "шостим" а в кого є, то й "сьомим-десятим" відчуттям.)

Хтось там зачепив не дуже лагідним словом християн... Почитай, друже, Євангеліє (бажано разів зо п'ять) і ти зрозумієш, в яких екстремальних умовах жив його засновник (я за Христа). Жодних проявів забобонів в його поведінці на протязі усього оповідання я не помітив. А от правду-матку можновладцям він різав як має бути.
Зважає людина на забобони, чи не зважає, це ще ні про що не говорить  :pleasantry:

anv

Малося на увазі спотворених християн, які і до церкви, і по бабках, і в багато чого іншого вірують...

BigFAN

кароче, зрозумів шо тільки аптекарі мусульмани, євреї...будуть казати на здоров"я :crazy:

KosivArt

а ше є фішка віник догори ногами тримати

anv

Цитата: Стас від 19:11, 17 Жовтень 2011
а ше є фішка віник догори ногами тримати
Не чув за таке. А від чого має помочи?

KosivArt

anv

Цитата: Стас від 19:35, 17 Жовтень 2011
"так сі ведеси" ;)
У кожного "ведеси" свій рецепт має бути. Або щось добре приманює, або щось поганого відганяє

KosivArt

anv

Холєра шо робити тим у кого порохотяг витіснив віник?