Степан Бандера

Автор Юрій Залізняк, 15:55, 13 Березень 2010

Попередня тема - Наступна тема

ploskonos

Цитата: wildperson від 13:00, 15 Березень 2010
Цiкава статья по темi тут. Далеко не для всiх, бо "багато букофф". Але для загального розвитку- непогано би дочитати до кiнця :za4ot

прочитаю зара,а ти прочитай оце

wildperson

Дiкувать за лiнк, для мене "букофф не багато", прочитав. Може трохи й тендецiйно, з чимось я не зовсiм згоден (виключно тому, що судження "апрiорi"), але я саме таке я й читаю. Де автор хоче все таки розiбратися, а не однозначно "чорне-бiле". На вiдмiну вiд автора сабжу.

ploskonos

Цiкава статья по темi тут. Далеко не для всiх, бо "багато букофф". Але для загального розвитку- непогано би дочитати до кiнця :za4ot

йо,розумна стаття.
Взагалі,іносмі.ру - один з небагатьох російських ресурсів,де не смердить кремлівською пропагандою.

Dana Eco-Kosiv

стаття дійсно цікава.
Теж читала.
Це не новина про дезінформацію і т.д..

wildperson

Цитата: ploskonos від 16:00, 15 Березень 2010

йо,розумна стаття.
Взагалі,іносмі.ру - один з небагатьох російських ресурсів,де не смердить кремлівською пропагандою.
Дай UA-ресурс, де не смердить пропагандою (нiякою!)- з задоволенням почитаю. Де просто неангажованi люди стараються розiбратися. Це я без сарказму, а на повному серйозi, просто поки що не зустрiчав.

ploskonos

ок,я неправильно виразився:віддає шовінізмом.
У нас трохи ще присутній плюралізм))

Юрій Залізняк

То Ви так і будете воду в ступі толочити? Чи може допоможете відновити історичну справедливість. Чи Вам пофіг, що євро брешуть про співпрацю з нацистами, плюючи на Нюрнберзький трибунал. Бачили б Вас зара Ваші діди й прадіди.

KosivArt

А що конкретно треба робити? Сайт петиції не відкривається третій день, то може викладете інструкцію тут на форумі?

ploskonos

Цитата: Юрій Залізняк від 08:54, 16 Березень 2010
То Ви так і будете воду в ступі толочити? Чи може допоможете відновити історичну справедливість. Чи Вам пофіг, що євро брешуть про співпрацю з нацистами, плюючи на Нюрнберзький трибунал. Бачили б Вас зара Ваші діди й прадіди.

Пане Юрій,не нервуйтесь.Я ж Вам написав,що 100 підписів організую.
Прцес пішов.
До речі,прошу небайдужих форумчан зайти в "Світ техніки" і висловити свою позицію(з завтрашнього дня,сьогодні я не на місці).

wildperson

Цитата: Стас від 09:00, 16 Березень 2010
А що конкретно треба робити? Сайт петиції не відкривається третій день, то може викладете інструкцію тут на форумі?
В мене все вiдкриваеться, на всякий випадок- зберiг в себе , кому треба- читайте.

BigFAN

Цитата: ploskonos від 12:58, 16 Березень 2010

Пане Юрій,не нервуйтесь.Я ж Вам написав,що 100 підписів організую.
Прцес пішов.
До речі,прошу небайдужих форумчан зайти в "Світ техніки" і висловити свою позицію(з завтрашнього дня,сьогодні я не на місці).
будеш на місці подзвони мені.

Marinka

Чи Вам пофіг, що євро брешуть про співпрацю з нацистами.  
А чому брешуть?  Чи не було такого, що за обіцяну незалежність Україні мала місце певна "колаборація"? Я розумію, що його наміри були благими (хоча... благими намірами...), але європейська спільнота не дуже любить вникати в деталі... тому їх також можна зрозуміти. У них свій погляд на Гітлера. Однозначний. Проте, вони не мають права вказувати нам, кого визнавати героєм, а кого ні.
Але Євро аж ніяк не бреше. У них на це своя точка зору...

ploskonos

Marinka,некоректний підхід.
Колаборація була і з боку союзників,фактично завдяки діям Деладьє і Чемберлена почалася Друга Світова,і з боку СРСР(Пакт Молотова-Рібентропа).Кожен хотів використати інших у своїх цілях.
wildperson гарне посилання дав,там досить об"єктивно написано про колаборацію ОУН і Бандери,зокрема.

Marinka

Я ж не кажу про об'єктивність чи ні. Я кажу про наявність факту. І про ставлення до нього Європи... Можна розпинатися і показувати пальцями на інших... Ми нажаль не можемо залізти у голову Бандери, щоби взнати про дійсні мотиви такого поступку...
Моя сім'я має безпосереднє відношення до ОУН і УПА, і я думаю, що можу пофілософствувати на цю тему...

ploskonos

Звичайно,кожен має право пофілософствувати.
Так от,спочатку союзники нав"язали (після Першої Світової) Німеччині Версальський Договір,в якому Німеччину принизили,забрали частину території і наклали величезну контрибуцію,що в кінцевому результаті привело до приходу до влади крайнє правих.
Потім проводили політику умиротворення,відмовили канцлеру Австрії,який просив допомоги - результат Аншлюс,потім у Мюнхені віддали на розтерзання Чехословаччину,яка мала дуже боєздатну армію і при зовнішній допомозі могла зупинити нацистів.
Після нападу на Польщу громадськість змусила уряди Англії і Франції оголосити війну.
Поки німці рвали поляків,союзники проводили "дивну"або "сидячу" війну.Їхні повністю відмобілізовані армії
не наступали на Німеччину,західну границю якої прикривало десяток піхотних дивізій.

Зараз вони про ці всі факти воліють умовчувати,вказуючи іншим,кого визнавати чи невизнавати героєм.
Отака демократична Європа,отакі подвійні стандарти.
Тому ми повинні на них ложити,робити свою справу.