Пропоную встановити в Косові пам'ятник воїнам-визволителям дивізії СС "Галичина". Прошу пана Плосконоса винести це питання на найближчій сесії Косівської міської ради.
По-перше:я не вважаю,що в даний час нам бракує пам"ятників.Бракує нам ,передусім молодому поколінню, - історичної пам"яті,знань,поваги до тих людей ,які у них увіковічнені.
Тому моя думка,що гроші,потрачені на ще один монумент,краще вкладати в історичний розвиток дітей.
По-друге:я не вважаю,що в Косові необхідний пам"ятник "Галичині".Бо, по великому рахунку ,ніякими визволителями вони не були.Не встигли нікого визволити.Німці їх кинули у саму гущу м"ясорубки під Бродами,де їх сразу й розгромили.
Звичайно,я поважаю свідомий вибір дивізійників,які знали,на що йдуть,багато з них потім опинились в УПА,яка боролась за незалежність.
Але склад дивізії формально за незалежність не боровся,присягу складав на вірність Великій Німеччині і Фюреру.Були в складі дивізії й косівчани.Якщо колись вже й робити пам"ятник - то такий,на якому вказати прізвище всіх косівчан,які брали участь в боротьбі за незалежність.Щоб батьки прводили своїх дітей і казали:"Он бачиш,оце був твій прадід".Такі пам"ятники несуть набагато глибший зміст.