Як боротись з свавіллям працівників ДАІ

Автор BigFAN, 19:57, 06 Листопад 2009

Попередня тема - Наступна тема

BigFAN

♠S.Y.♠

Це треба замочити !!! :drinks: :drinks: :drinks:А ще скажи який реєстратор якість прекрасна і звук і відео .

BigFAN

Цитата: S.Y. від 23:15, 15 Травень 2012
Це треба замочити !!! :drinks: :drinks: :drinks:А ще скажи який реєстратор якість прекрасна і звук і відео .
DOD F900LHD

KosivArt

відео зачот  :good: накручуй реєстратор трохи вище шоб було видно фейс інспектора

Тарас Пасимок

BigFAN

тупо фейковий ролік від МВД
реклама ДАІ - ми готові до Євро :crazy:
http://www.youtube.com/watch?v=4q7ZUE61xV8#ws

Juha

Тю, коли щось погане - всі возмущаються. А коли щось нормальне - тоже. Може це і фейк, але по-моєму, зараз англійська настільки популярна, що в цьому немає нічого дивного... Це якби 50річний полковник стояв на дорозі і заговорив англійською - то так. А молодий інспектор... Зараз, кожен другий студент їздить за кордон, всі масово розмовляють на розмовному рівні англійською, то в цьому немає нічого дивного, що якийсь інспектор це вміє робити. Якби це була китайська, турецька, навіть взятиєвропейські інші мови, то так, але англійська... Скажіть, хто з нас не зміг би підтримати цей діалог? Чого інспектор ДАІ (а вони всі з ВО) не може це зробити? Мені сподобалося відео. Я вірю.  :bu  Не стидно. Тим більше, що це росіяни...
І для інформації додам, що в ДДАІ всі масово вивчають англійську вже десь три роки. Старшим це дійсно геть не треба, а молодші шарять. Всі ходять на заняття, є журнал і т.д. В областях навряд чи таке є, хоча може, хто би збаг.
Я, до-речі, вже там не працюю.  :drinks:

Тарас Пасимок

а я теж думаю що фейк - бо реально чувак говорить завчені фрази і без акценту  :crazy:

довго видно тренувався)

BigFAN

Цитата: Juha від 23:06, 18 Травень 2012
Тю, коли щось погане - всі возмущаються. А коли щось нормальне - тоже. Може це і фейк, але по-моєму, зараз англійська настільки популярна, що в цьому немає нічого дивного... Це якби 50річний полковник стояв на дорозі і заговорив англійською - то так. А молодий інспектор... Зараз, кожен другий студент їздить за кордон, всі масово розмовляють на розмовному рівні англійською, то в цьому немає нічого дивного, що якийсь інспектор це вміє робити. Якби це була китайська, турецька, навіть взятиєвропейські інші мови, то так, але англійська... Скажіть, хто з нас не зміг би підтримати цей діалог? Чого інспектор ДАІ (а вони всі з ВО) не може це зробити? Мені сподобалося відео. Я вірю.  :bu  Не стидно. Тим більше, що це росіяни...
І для інформації додам, що в ДДАІ всі масово вивчають англійську вже десь три роки. Старшим це дійсно геть не треба, а молодші шарять. Всі ходять на заняття, є журнал і т.д. В областях навряд чи таке є, хоча може, хто би збаг.
Я, до-речі, вже там не працюю.  :drinks:

фейк, попробую навести аргументи:
1Автор: Вова Хмель
Последние действия 18.05.2012
Дата регистрации 17.05.2012
2.відсутність службового авто, відсутнісь жетонів в обох інспекторів.
3 as_tar вже звернув увагу на заюзаний діалог...
Juha, новина про те що ти там не працюєш, мене втішила неймовірно :yahoo:  і це довело моє твердження що файним людям тяжко працювати в цій системі, бувають тільки рідкісні вийнятки.

Juha

В мене за ту роботу дома сварки такі були, але я планувала навіть атестуватися... Коли я туди попала і побачила, що тих працівників реально мають нізакого - зрозуміла, що туда реально ні в якому разі, тим більше маючи сім'ю. Просто та установа трохи відрізняється від усіх підрозділів ДАІ і специфіка роботи - паперова. І я думала, що там ліпше... Батьки вже сплять спокійно)
Все одно я з такими працівниками ДАІ, про які ви всі пишете - ще не зустрічалася: ні на роботі, ні в дорозі (а я також водій, за 2 роки може кілометрів десь так 300 всього разом наїхала  :blush2: ). Тому підтримувати Вас у Ваших поглядах на це все не зможу.  :drinks:

BigFAN

скільки раз тебе зупиняли? якшо зупиняли то чи показувала їм посвідчення? та і взагалі треба бути вже геть конченим, шоб напрягати гарну дівчину. але якшо чоловік водій, невже ніхто його не напрягав

Juha

Я не була атестована. Ніколи не мала посвідчення. Взагалі працювала за трудовим договором. Єдиний документ - це перепустка в Міністерство, де навіть не вказана посада, просто ПІБ і все. Я колись працювала в унверситеті внутрішніх справ. там я мала посвідчення, де вказувалася посада Старший інспектор. Половина моїх колег за допомогою такого посвідчення їздили в громадському транспорті безкоштовно, хоча по-закону вони повинні платити. Але контролери не розбираються і тому все сходило з рук. Даю вам слово, що я знаючи це все, жодного разу не скористалася посвідченням. Мені просто стидно було, що я морожуся від сплати 1,50грн.  :pleasantry:
Щодо чоловіка, то ніхто ще не напрягав. Але і він не возмущався ніколи. Більше того ми десь півроку їздили без договору авто-цивілки (як два йолопи). Нас двічі зупиняли і спокійно пояснювали, що договір повинен бути обов'язково і ніхто абсолютно не штрафував, а відпускали ще й бажали щасливої дороги. Чесне слово. Раз виписали штраф за порушення дорожної розмітки, (поїхали під знак з крайньої правої полоси прямо якраз на працівників ДАІ), ми реально порушили ПДР. Раз зупинили за перевищення десь на 30 км в Житомирській області на стаціонарному посту, а то й на 40, бо знак був 50, а ми десь 80-90 їхали. Там пряма дорога, не населений пункт, просто через пост знак стоїть. Ми не замітили, що він там є. Рідко там їздимо. І то була десь 4 година ранку... Відпустили за 50 грн, але ніколи скандалів не було і ніколи ніхто не придовбувався.
Нас багато раз зупиняли, але просто провіряли документи і відпускали. Чоловік правда завжди виходить до них. Часто зупиняють в його рідному місті. То просто "Країна алкоголіків" (так ДАІшники називають той район). Вони бачать, що не п'яний і відпускають. Але там майже кожен на вихідних випивший їздить за рулем. дуже багато аварій з летальним результатом через це.
В Києві ну дуууууже рідко зупиняють. Але також завжди просто провірили документи - і все. Один раз їхали на Косів, виїжали в третій ночі. і за мостом патона (хто знає), чотири полоси в одну сторону. ми їхали по крайній лівівй. нас зупинили, а чоловік не побачив. Я замітила, але поки сказала, поки він перестроївся і зупинився. Працівник ДАІ вже йшов до машини за нами їхати. Сергій зразу вийшов, побіг до них. каже вибачайте їду в Карпати. Він засміявся, каже: "А я вже думаю, що ти прав розхотів". Подивився документи і побажав "Щасливої дороги". Ми тоді все що нарушили - це їхали по лівій полосі, коли інші були абсолютно вільні. Він реально міг спокійно придовбатися.
До-речі, їздимо завжди пристібнуті пасками безпеки, тільки по-Косову ні. :)
Така наша історія з ДАІ. Нам абсолютно немає за що возмущатися. Тому я скептично відношуся до всіх тих відео. Я розумію, що різні є працівники, і не дуже грамотні, але щоб так масово і скрізь, як про це пишуть, то я не вірю!!!

BigFAN

Ну якшо б я по 50 гр давав кожного разу то мене гаїшники тожи любили б :crazy:, але я не розумію чому я маю давати хабарі чувакам які живуть за мій рахунок і наняті на роботу щоб дбати про мою безпеку. :gruzin
відносно твого переліку хотілось би вірити в цю ідилію, але беруть сумніви, якщо б ти ще сказала, що про складанні постанови за порушення дорожньої розмітки вам зачитали 63 і 268 статті і все оформили згідно НПД то я би подумав що читаю не твою відповідь а твір Роберта Сілверберга.
П.С. а чим забороняється їхати в крайній лівій полосі, якшо на ній менше ям чим на тій шо справа?

Juha

BIGFAN, в цьому ми й відрізняємося. Ти не признаєш порушення ПДР. І будеш дискутувати, грузити і казати які даішники козли, судитися. Цьому і учить ДК: обходити ПДР. Я й приклад давала раніше. І водії ведуть себе на дорогах як царі, їм все по барабану. Ми дали 50грн, тому що реально порушили ПДР і ми самі свідомо вирішили заплатити менше, обійти закон... Я не кажу, що це правильно, ми не є такі вже законослухняні громадяни. А розказувати, що типу я нічого не порушила, нагло в очі брехати - я розумію, що наша влада дає такий приклад, але я так не можу, не вмію і не хочу.
ПДР під рукою немаю, але чітко пам'ятаю як нам це на курсах розповідали. Необхідно їхати по крайній правій полосі, і тільки у випадку її загруження можна виїжати лівіше чи для обгону, якщо і та загружена, то ще лівіше, і т.д. Просто такого ніхто не дотримується, а якщо працівник ДАІ щось говорить, то водії кажуть, що вони придовбуються. Я розумію, що це тупе правило, але воно існує. Я була добра учениця. Всі заняття відходила. І хочте вірте, хочте ні, але екзамени здавала добросовісно. Будову автомобіля не розуміла (ще спорила, що нашо мені вчити про якісь втулкові клапани, що ліпше би нам показали як колесо міняти, з мене вчитель сміявся, казав, що влаштує мені таке, а слова не дотримав) і в розмірах штрафів не заморочувалася. Все решта вчила і знаю. А ями - це об'їзд перешкоди. Звичайно таке не те що можна робити, а й треба. Тільки таке є в Косові, а не на бульварі Дружби народів у Києві, де нас тоді зупинили.
Щодо нашого штрафу...Коли оформляли чоловікові протокол, а це було в Кам'янці-Подільському, мене з ним не було. Я ще возмущалася, що чого він не вирішив все на місті. Штраф був 250грн. Що там говорили і як - я не знаю. Які це статті номери - я не звіряла, він - тим більше. Але те, що знак він порушив - це 100%.
А якщо ти ще не зрозумів, що я байки не видумую, то мені трохи неприємно. Бо здається я такого поводу не давала.

BigFAN

Цитата: Juha від 21:03, 20 Травень 2012
BIGFAN, в цьому ми й відрізняємося. Ти не признаєш порушення ПДР. І будеш дискутувати, грузити і казати які даішники козли, судитися. Цьому і учить ДК: обходити ПДР. Я й приклад давала раніше.
1. я ніколи не казав шо всі гаїшники козли.
2."ст. 62 Конституції України: особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку."
тому я не "гружу" а кируючись законодавством захищаю свої права.
3. ДК ніколи не учить обходити ПДР, а учить водіїв не платити хабарі, вчиняючи цим злочин, і учить водіїв знанню своїх прав та бориться з гаїшниками які беруть по 50, 100 і більше гривень з порушників тим самим спонукаючи їх до нових порушень, бо можна ж відкупитись.
і вся наша відмінність заключається в тому що я вважаю що відстоювання своїх прав згідно НПД краще ніж приниження своєї та правоохоронця гідності даючи йому хабар в розмірі 50 грн. але може я не правий :nenayu
ПДР під рукою немаю, але чітко пам'ятаю як нам це на курсах розповідали. Необхідно їхати по крайній правій полосі, і тільки у випадку її загруження можна виїжати лівіше чи для обгону, якщо і та загружена, то ще лівіше, і т.д. Просто такого ніхто не дотримується, а якщо працівник ДАІ щось говорить, то водії кажуть, що вони придовбуються. Я розумію, що це тупе правило, але воно існує. А ями - це об'їзд перешкоди. Звичайно таке не те що можна робити, а й треба.
"АВТОМОБИЛЬНЫЕ ДОРОГИ, УЛИЦЫ И ЖЕЛЕЗНОДОРОЖНЫЕ ПЕРЕЕЗДЫ
Требования к эксплуатационному состоянию
3.1.2 Предельная глубина отдельных просадок, выбоин не должна превышать 4 см для дорог І – III категорий и групп А, Б улиц и дорог населенных пунктов; 6 см – для остальных категорий и групп.
Предельная высота наплывов не должна превышать 2 см для дорог I – ІІI категорий и групп А, Б улиц и дорог населенных пунктов; 4 см – для остальных категорий и групп.
В случае превышения указанных размеров отдельных просадок, ям, выбоин, наплывов сроки их ликвидации не должны превышать, приведенных в таблице 1.
Заглиблюватися у категорійність доріг і сроки ремонту не будемо! Строки там дуже короткі...
ДАЙ полюбляють співати, що стан доріг не їхня парафія і вони на це вплинути не можуть. скажіть йому, що це не так і пошліть в ... нормативну базу -

Наказ №111
ІНСТРУКЦІЯ з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС
3. Завдання та функції підрозділів ДПС
3.6. Контроль за дорожнім рухом, тобто виявлення порушень законодавства, правил, норм і стандартів у сфері забезпечення дорожнього руху.
6. Обов'язки працівників підрозділів ДПС
6.27. Після закінчення несення служби доповідати безпосередньому начальникові про результати роботи"
я думаю якщо ти придивишся на стан дорожнього покриття на Дружби народів і не тільки то зрозумієш що воно не відповілає нормам. плюс я не буду знову цитувати ст 251 КУпАП але якшо будеш мати бажання почитай яким чином інспектор має доказати твою провину.
Щодо нашого штрафу...Коли оформляли чоловікові протокол, а це було в Кам'янці-Подільському, мене з ним не було. Я ще возмущалася, що чого він не вирішив все на місті. Штраф був 250грн. Що там говорили і як - я не знаю. Які це статті номери - я не звіряла, він - тим більше. Але те, що знак він порушив - це 100%.
чоловік зробив погано що не рішив на місці, але не тим що не дав хабар, а тим що незнаючи своїх прав дав скласти на себе постанову з порушення НПД
А якщо ти ще не зрозумів, що я байки не видумую, то мені трохи неприємно. Бо здається я такого поводу не давала.
"відносно твого переліку хотілось би вірити в цю ідилію, але беруть сумніви, якщо б ти ще сказала, що про складанні постанови за порушення дорожньої розмітки вам зачитали 63 і 268 статті і все оформили згідно НПД то я би подумав що читаю не твою відповідь а твір Роберта Сілверберга."
оскільки ти не написала виділене жирним шрифтом, то розумієш що я мав на увазі, і я бачу що твої історії правдиві.