У Косові ще нема епідемії?

Автор sv, 14:12, 29 Жовтень 2009

Попередня тема - Наступна тема

sv

Бо по новинах щось страшне - багато смертей на івано-франківщині, карантин. А як насправді ситуація?

Gorolya

за Косів не знаю, можу за Івано- Франківськ трохи розказати.
ну у Франківську закривають вищі навчальні заклади...
багато людей ходять в масках.... в аптеках нема ні  лікарств ні тих же масок,є тільки великі черги....
після того, як померла вагітна жінка - люди налякані...
не усвідомлюють проблеми поки вона не з"явиться поруч...
от...

BigFAN

я сам вчора навідався до лікарки, бо  після грипи покашлюю. з рецептом приха поїздив по наших аптеках, бо ліки змітають з прилавків. а ше купив пакаван масок на провсєті.
шось блін стрьомно від якоїсь бацили загнутись.

vyluzja Franka

Ну, ЗМІ можуть реально пужєти, але в принципі спостерігаю якусь певну кількість людей які хворі на орз і ще клієнтури з навколишніх сіл поменшало а це означає що місцевий житель сидить дома або хворий або старається не "шастати" шоб не тойво.
Я на роботі сиджу в масці, трохи не зручно але це легше ніж потім валєтисі 1-2 тижні. + на двері повісили прохання щоб люди не заходили в приміщення якщо вони відчувають себе хворими або вже хворі на щось подібне як грип, щоб не заразити інших клієнтів чи персонал і сподіваємося на розуміння.

odnosel4anka

люди, я така хвора, що капец. Температура в день 38.5, вночі 39.5. Кашель страшний. Нежить. Нудота. Руки і ноги трясуться. По ходу я вмирати буду. До лікара не маю сил піти. А наш сільський лікар на курсах. Може хто вже був в лікара порадить ліки якісь.

wildperson

ви про епiдемiю чого? Якщо грипу- iжте часник, панiку виробники лiкiв органiзували, не переймайтеся дурним, не ведiться на "розводи". Недовiрливим- знайти в Павутинi статистику стару смертностi вiд грипу "звичайного". Й порiвняти з "поросячим". I заодно погуглити суми грошей "на вакцину". I зробити висновки.
P.S. 2 Божена Терту картоплю або бурак до нiг (на нiч)- вiд температури, редьку з медом (лунку в редьцi, туда мед, той мед на ранок ложкою чайною)- вiд кашлю. Таких рецептiв народних повно, головне- колдрекси та iнше г... не пий, печiнка в нас одна, негатив перевiрив на собi- вилiкував грип- пiшов лiкувати печiнку...

Galen

Цитата: Боженочка від 15:21, 29 Жовтень 2009
люди, я така хвора, що капец. Температура в день 38.5, вночі 39.5. Кашель страшний. Нежить. Нудота. Руки і ноги трясуться. По ходу я вмирати буду. До лікара не маю сил піти. А наш сільський лікар на курсах. Може хто вже був в лікара порадить ліки якісь.
Ой, Божена, ти з цим не жартуй, самолікування в цьому випадку не дуже доречне.
Хочу сказати тим, які вже перехворіли і зараз мають надію що все позаду, рано радієте, хвороба наскільки серйозна, що хворіти можна чотири рази мінімум. Головне щоб без ускладнень. До речі, дуже багато випадків слабенького кашлю, без температури, і взагалі, здається що нічого страшного, а в результаті, після відвідування лікаря виявляється  серйозне запалення легенів. Подумайте над цим, і бажано поставитися до цієї хвороби якнайсерйозніше. 

vyluzja Franka

Цитата: topp від 15:25, 29 Жовтень 2009
ви про епiдемiю чого? Якщо грипу- iжте часник, панiку виробники лiкiв органiзували, не переймайтеся дурним, не ведiться на "розводи". Недовiрливим- знайти в Павутинi статистику стару смертностi вiд грипу "звичайного". Й порiвняти з "поросячим". I заодно погуглити суми грошей "на вакцину". I зробити висновки.

теорія змови - в принципі актуально і то досить. прорекламували 3-4 дні - накосили грошиків і баста. он один тільки ....фан лишив десь зо 300 грн. в аптеці. а людей мілліони! Гугліть по мережі - на рахунок підроблених прнпаратів, вчора натрапив на німецький антивірусний препарат у якого є конкретна партія підробки і аідлягає знищенню, досить недешевий 52 грн.. Краще купляти вітчизняне і щось подешевше. я на всяки пожарний по таблетці амізону в день для профілактики - правда від нього присмак в роті такий трохи.

Galen

Цитата: vyluzja Franka від 15:38, 29 Жовтень 2009

теорія змови - в принципі актуально і то досить. прорекламували 3-4 дні - накосили грошиків і баста. он один тільки ....фан лишив десь зо 300 грн. в аптеці. а людей мілліони! Гугліть по мережі - на рахунок підроблених прнпаратів, вчора натрапив на німецький антивірусний препарат у якого є конкретна партія підробки і аідлягає знищенню, досить недешевий 52 грн.. Краще купляти вітчизняне і щось подешевше. я на всяки пожарний по таблетці амізону в день для профілактики - правда від нього присмак в роті такий трохи.
Головне не натрапити на Рожнівське виробництво))))))))))
Я анальгін вже боюся навіть в руки брати.

BigFAN

лишив 150грн. бо лікарка хороша, шкодує мою печінку. а з самолікуванням бавитись не треба, бо це не грип  а вірусна пневмонія і якшо вже цепонуло, то часник та всяка іншша... поможе як мертвому припарка.

BigFAN

дзвонив в Чернівці там від пневмонії на сьогодні 4 летала і більше 2-х десятків пацієнтів в реанімації, лікарі студені кажуть шо всьо серйозно.
P.S.і часник тут в жопі.БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ!!!

Juha

У нас чомусь так дивно виходить - якщо є біда, а всі мовчать, значить приховують, щоб не було паніки - і це погано. А якщо роблять шум (чи є біда, чи немає) - то по-любому косять гроші.
Я нічого не кажу, можливо й дійсно. Краще би косили просто гроші, ніж дійсно була ця епідемія. Але факт масового ОРЗ нікуди не дінеться... В мене дома повний лазарет. Правда, вже потроху вичухують.

Мені сьогодні сказали на роботі, що просто на Західній Україні п'ють алкоголю менше ніж по всій іншій території, тому і хворіють...  :)

KosivArt

Цитата: vyluzja Franka від 15:17, 29 Жовтень 2009
Я на роботі сиджу в масці, трохи не зручно але це легше ніж потім валєтисі 1-2 тижні. + на двері повісили прохання щоб люди не заходили в приміщення якщо вони відчувають себе хворими або вже хворі на щось подібне як грип, щоб не заразити інших клієнтів чи персонал і сподіваємося на розуміння.
Вам в конторі добре зробити скляні перегородки, як в аптеці, тоді не буде прямого контакту з клієнтами.

Моя думка, всі ці свинячі грипи та нові віруси — бактеорологічна зброя. Хто її розробляє і для чого, це вже інше питання.

Пігулки для профілактики мало шо поможуть, краще при перших ознаках захворювання звернутись до лікаря і не займатись аптечним самолікуванням. Поменше ходити по людних місцях, провітрювати помешкання та побільше пити рідини — чаї з трав: шипшина, малина.

Також добре мазати в ніс оксолінову мазь.

Божена, тобі треба вколоти антибіотик і пити багато рідкого.

Бережіть себе, не хворійте.

sv

Цитата: Галина від 15:43, 29 Жовтень 2009

Головне не натрапити на Рожнівське виробництво))))))))))
Я анальгін вже боюся навіть в руки брати.
оо )) Рожнів - відоме село?

ploskonos

Взагалі ситуація дуже серйозна.Маємо справу з новим штамом грипу(вірус якого постійно мутує),ускладненням якого є блискавична форма пневмонії.Від цієї пневмонії хворі вмирають за кілька годин.
В даній ситуації головне - профілактика,яка зводиться до обмеження контактів.Якщо з"явились симптоми - не переносити хворобу на ногах,відразу звертатись за кваліфікованою допомогою.
Ну й останнє - захворюваність вірусними хворобами в першу чергу залежить від опірності організму.Тому треба вести відповідний спосіб життя,але зара,під час епідемії,про це говорити уже пізно.