Відпочинок на Косівщині

Автор Юльця, 00:06, 23 Червень 2009

Попередня тема - Наступна тема

Юльця

Вирішили з чоловіком в цьому році відпочити на Франківщині. У мене завдання знайти і замовити оселю + продумати програму відпочинку. Після довгих пошуків вірішила таки зупинитися на Косівщині. Але тепер я, як той осел, не можу обрати щось конкретне, бо хочеться і те, і туди, і сюди, і не  знаю, де і що краще.
Буду вдячна, якщо допоможете визначитеся з місцем нашої діслокації.   :please:
Я хочу в гори, де меньше цивілізації, щоб поруч був ліс, річка.
Чоловік хоче оглянути Косів, ліс, річку і... наявність цивілізації.
Точно хочемо потрапити у Музей визвольних змагань Карпатського краю та на сувенірний ринок.
Я думала, що ми можемо зупинитися в Космачі і звідти вже декілька раз виїхати у Косів (ми без машини), але, вивчаючи карту беруть мене сумніви, що доїхати легко... Я ще й садибу сподобала не в самому селі, а на присілку...
Зараз думаю про с. Вербовець, може там зупинитися... А може в самому Косові є такі райони, де ліс поруч (вибачаюсь, якщо це запитання дурне, просто для мене місто це все ж таки місто)?

KosivArt

Садиби зеленого туризму на Косівщині — вибирайте до смаку та телефонуйте-домовляйтесь напряму з ґаздами.

Музеї Гуцульщини.

Ринок працює щосуботи, приходити добре зранку :)

Юльця

Дякую! Тільки я все це вже сто разів передивилася і не лише це. Справа в тому, що коли не знаєш місцевість планованого відпочинку важко зупинитись на чомусь конкретному. Написано, що садиба поруч з лісом, а чи відповідає це дійсності дізнаєшся лише після приїзду. Сподівалася, що мені зможуть порадити щось конкретне щодо вибору села...
І ще є запитання: "Як можна добратися з Космача до Косіва?" Відстань наче невелика, але після розмови з хазяйкою з'явилися сумніви щодо простоти того добирання. Якщо замовляти таксі, скільки це може коштувати?

Galen

Юля, а Вам обовязково потрібна садиба, щоб поблизу знаходився ліс? Та вже як відпочивати, то хочеться щоб умови проживання відповідали бажанням.
Просто я можу запропонувати одне тихе місце, та до найближчого лісу далеченько. Але власники пропонуть автоекскурсії та пішохідні маршрути по всіх куточках Косівщини. В тому числі і круіз Прикарпатським кільцем. Тай сполучення з Косовом дуже просте, щопівгодини маршрутні автобуси та газельки. Таксі, приблизно, 60грн. в одну сторону. Якщо зацікавило, то детальна інформація http://www.sadyba.org.ua/index.html

Galen

Також знаю ще один маленький будиночок, сполучення з Косовом погане, і умови проживання недуже. Та природа - супер, саме те що Ви хочете: ліс, водоспад, два великих ставки рядом. Тишина і затишок і майже ніякої цивілізації :)  Та наголошую, на щось дуже не розраховуйте, тому що власники не завжди приймають туристів, тільки на літо, і то лише бажаючі.  Ціна, відповідно буде не високою. Можу розпитати детальніше, якщо маєте бежання.

Юльця

Галю, красно дякую за інформацію щодо Яблунівської садиби! Наше загальне бажання знайти садибу поза містом, але таку щоб зручно було кудись поїхати і ще щось подивитися. Ліс, річка, озеро, ескурсії - це вже окремі пазли картинки. Ми так вже декілька років відпочиваємо.  :) Хочеш залишаєшся в садибі, хочеш щось подивитися - їдеш.  Умови проживання (крута кімната, зручності в номері, гаряча вода постійно не є головними  :)
Щодо будиночка - цікаво, але чоловік забракує через відсутність цивілізації. Боюсь, що тоді наш ноутбук також поїде в дорогу.  :)

Galen

Ну на рахунок будиночка і відсутності цивілізації, то не так вже й страшно. Будиночок дійсно знаходиться за містом, сполучення погане, та миритися можна, рейсовий автобух їде, приблизно, по два рази на день. Також є місцеві таксисти. Плюс власник своєю машиною виконуєх різні забаганки відпочиваючих, принаймі, так було попередніх років, наскільки я знаю. Обстановка класна, та не євро. Супутникове телебачення, душ, газова плита та холодильник :) Ага, і ніякого зв'язку, телефони можна залишити дома, або лізти на смереку :)
А скажіть мені Юлія, чим Вам не підходить Яблунівська садиба? На мою думку, саме те що Ви шукаєте, чи я помиляюся?))))

Юльця

А я туди вже зателефонувала і з паном Володимиром вже поговорила.  :)