Ваше ставлення до весільних традицій та звичаїв

Автор Galen, 13:15, 26 Травень 2009

Попередня тема - Наступна тема

Galen

Особисто мені весільні церемонії дуже подобаються, та якщо тільки спостерігати за ними зі сторони або приймати активну участь у створенні. А на рахунок власного весілля, надаю перевагу більш простішим звичаям, тихенько, скромненько, без прибамбасів.

odnosel4anka

я люблю звичаї, то треба підтримувати. В нас тут великі весілля роблять, по 400-600 чоловік, гуляємо два дні весілля і третій повесілне.  Одне, що не подобається в нас тут молоко п'ють як приходять наречені, то така традиція але від цього я відмовлюся, бо з дитинства не люблю молоко)))

wildperson

Звичаi то добре, але!, коли то органiчно i весело, особливо при такiй важливiй подii.
На жаль частiше закiнчуеться парою вуйночок, "значих все як мае бути", що перетворюють свято в каторгу.

Galen

Молоко!!!! А це де таке? І що воно означає, маю на увазі з чим символізується?

odnosel4anka

Цитата: Галина від 14:53, 26 Травень 2009
Молоко!!!! А це де таке? І що воно означає, маю на увазі з чим символізується?

так молоко і дотого ще варене тепле, я кажу своїм дома, що якщо мені датуть того молока то зразу після весілля похорон можуть робити.  :)
Дають це молоко тоді коли наречений приходить по молоду, потім як вони вінчатися йдуть то посипають пшеницею, уекром і все таке, а перед цим дають по чашці молока випити.  :bad: А у вас що там цікавого? Які ще звичаї чи обряди?  reading

Galen

Приблизно те саме (пшениця, цукор), тільки без молока. Це в якому районі такий звичай, дуже цікаво)))

odnosel4anka

Цитата: Галина від 09:15, 27 Травень 2009
Приблизно те саме (пшениця, цукор), тільки без молока. Це в якому районі такий звичай, дуже цікаво)))

Косівський район, села Березови, може Ви чули про нас  :)
Щу у нас на другий день знімають фату з молодої, і наречений в'яже її в хустку, а вона її кидає, тіпа не хоче коритися, за третім разом зав'язує. Потім вона танює з фатою, і вигулює всіх дівчат, кладе фату на кожну дівчину і танцює.  :dance Також недавно в нас тут стало модгим кидати букет, так як в Європі. Якщо ще щось згадаю то напишу потім. Галина, а Ви звідки?

Galen

))))))) Та я й сама, свого роду березунка, маю там багато родини і часто буваю.  Такщо, всі такі традиції мені знайомі. А про молоко, чесно не чула.
Ага, я з Яблунова, здається, зовсім не далеко, а такого нема (я про молоко).

odnosel4anka

оО, так ти близенько, я в Яблунові працюю в ЯЦДТ, буваю часто. А в якому саме Березові буваєш? Про молоко то пощастило. Колись в нас на весіллі ще стріляли з рушниці, але потім відмінили, бо якось на одному весіллі вбили двох людей, зачепивши рушницею в гілку дерева. 

Galen

Н.Березів, там живе моя бабуся, і сестра, і брат, і ще багато. А про весілля, то шось таке пригадую. І для чого такі фестивалі? Не розумію, невже не можна зробити якось простіше, без салютів, без цілої товпи народу, якого більше половини ти абсолютно не знаєш, без того самого молока. В таких випададках, до весілля треба готуватися приблизно рік, а потім ще один рік відходити від того всього. Моя думка - тільки найбижчі родичі і друзі, самий оптимальний варіант.

odnosel4anka

От в цьому я з тобою абсолютно погоджуюсь. Зробити свято для своїх рідних, друзів але часто так що на весіллі наречені не знають половину своїх гостей. Смішно виглядає, приходять гості, а молоді ой дякуємо, що ви прийшли але без поняття хто то. А ще скажу, що в нас збирали гроші, ну тіпа скидали на складку, то люди сідали за стіл їли пили, а потім ходили молода і молодий збирали гроші і за це давали кусочок якогось хліба. А тепер в нас вже просто стоять молоді за столом і коли гості приходять то кидають складку, тобто гроші там чи подарунки. Міняються традиціїї.

ліcівник

Хоч мені і" 200 років",але відносно того,що має бути пару людей на весіллю-то я не згідний!
Порєдок є порєдок.Шо,молодєта роблют весілє(як тут, де я жию)самі?От і батьки дочекавшись-тишаться,і втіхою для них є,шо си приєднуют до них їхні друзі,а молодєта уже мают вхід до цих гОстей.
От так і зачинаєси Гуцулска мафія

odnosel4anka

ги, гуцульська мафія - це круто!!! ;) Робить хто на скільки може, бо то ше є аке, шо фінанси поют романси .

Galen

Правильно, є що "поют", та ніхто цього не хоче визнати. Більше того,наш народ лізе з шкіри, щоб небути гіршими за других, по-барабану, що нема звідки. Позичають купу грошей, а потім за голову беруться. А є такі, що і мають звідки, та нема організації. Про це можна говорити безкінечно. Недавно було весілля з лімузином, салютами, з понтами, та з порожніми тарілками на столі. Нормально? От тобі й "порєдок" та "гуцульська мафія".

wildperson

Цитата: Галина від 17:16, 03 Червень 2009
...ніхто цього не хоче визнати...
Менталiтет такий, у нас, гуцулiв.. "не гiрше як в сусiда", хоча б здалеку.. Звiдти й хати "файнi з дороги, але порожнi всерединi",  звiдти й "лiмузини & порожнi тарiлки"