Вибір цифрового дзеркального фотоапарата

Автор borowed, 16:42, 03 Липень 2008

Попередня тема - Наступна тема

borowed

о,до речі,Стасе,вибач,шо не в тему,але шо порадиш,брати ЕОС ребел 8,1 мп за 500 баків?
бо ніби вони потужні.....

KosivArt

Раджу Nikon d40 Kit (6 mp) або Nikon d40x Kit (якшо женешся за мегапікселами, в нього їх 10). Kit - це в комплекті з лінзою.

IVP

borowed

ну просто так пофотав з того і з іншого,фоти якісь на кеноні яскравіші...
а нікон - 500 баків з кітовим обєктивом.Плюс 80 баків - шось покраще....

KosivArt

borowed

))) ну а шо ТИ про нього скажеш?це жвсе може просто заводські настройки...хз.....ти ж краще розбираєшся)

KosivArt

Та не скажу, бо навіть в руках його не тримав.
Прикидай зразу ціни на об'єктиви, купуючи камеру ти зразу "підсідаєш" на систему тієї фірми.

borowed

ну та мені ше до телескопічних чи макро як свині до неба)на початок 18-55 повинно вистачити по ходу....)

KosivArt

Якщо 18-55 кенона, то цей об'єктив гівно. Краще бери окремо body і докупи інший об'єктив.
У нікона 18-55 кращий, але ше краще взяти 18-70 AF-S.

borowed

а от Соні альфа 200?в нього там кітовий - 18-70...це вже контрольне запитання))

KosivArt

В дзеркальних камерах лідери Нікон і Кенон. Крапка.

borowed

KosivArt

vyluzja Franka

Ну, це тяжка стезя вибирати зеркалку за яку треба віддати свої кровно зароблені... сам довго мучився. дуже багато всіляких нюансів виявилось але купив і не жалкую.

Так ніби реклами всіх апаратів гарні і опис всіх наворотів великими буквами і порівняльних тестах описують їх в любому випадку шо вони кращі за всі що існують на ринку. ...але... по суті всі зеркалки непогані - пентакси, олімпуси, соні, кенони, нікони, фуджи і ще там все решту що забув. Але то десь так приблизно можна все порівняти для прикладу на хоча б на джипах - ото є серед фотоапаратів і паркетники з крутими написами і значками (просьюмери початкового рівня), ше є такі собі сільськогосподарські трудяги урізані по деяких понтах але такі що проїдуть майже скрізь (напівпрофесійні), понтові комфортні  хамери (з повнокадровими матрицями)  і військові танки (супер-дупер скорострільні машини з надзвичайними можливостями) якими навіть після попадання кулі ще можна фотографувати (читав за 1Дс марк).   
тому ступаючи на стезю зеркалки пам*ятайте що ми платимо за додаткові можливості - це якість фото, системи замірів, фокусування, очищення матриць, більша глибина кольорів (для дорожчих матриць КМОП перед ССD та ПЗС) швидкість роботи камери - залежить від буферу камери, ще купи всіляких "примочок" яким нашпиговані апарати (типу live wieve) - тому приходиться потратити певну суму ну хоча б на апарат початкового рівня де вже є дзеркало але побільшості можливостей апарат "урізаний" (ну там десь баків 600-900) (там кенон 350-400 нікон 50-40-40х (краще брати б/у 50 або кеноновську 350 як нову д40х або 400д(мегапіксели ніц не вирішують) тому давайте відштовхнемось від того - чи потрібний Вам зеркальний фотоапарат - бо ... в ньому є багато мінусів
- ресурс дзеркала (ну в середньому фірми дають гарантію на 100 000 спрацювань (кадрів) а для активного фото це десь рік і все.
- лінзи (в любому випадку кітова лінза це просто затичка за 100 баків) - файне скло коштує огого але все одно різні компанії грішать по різному хто абераціями, хто "бочками" і "подушками", швидкістю фокусування та недосконалістю конструкцій.
- ще один мінус щоб покрити фокусну відстань хоча б 17-200мм + ше би якийсь портретник (50 мм) Вам треба буде десь зо 4 обєктиви а це по любій "системі" баків як мінімум на 2000 тягне а ще б не забути про світосилу скла, а там ціни  :crazy:
- а навіщо тоді світосила якщо у Вас просюмерська зеркалка - тут треба вже починати говорити про середняків на сенсорах яких скло показує неповністю але відкриває дуже багато своїх можливостей - ну, (кенони 20-40д, Нікони д70-70с-80) а там ціни тепер від 900-1000 і  до 1600-1900, а ще пилюка на матриці, вага, розміри і тп.тд....
...ото моя порада подумайте добре для чого ви будете використовувати апарат зважте всі за і проти - і якщо для Вас переваг зеркала замало а недоліків забагато то придбайте краще якийсь ультразум або псевдозеркалку і фотографуйте на здоров*я  ...відео знімайте. :rules

так до слова про відео - одного разу мене спитали скільки коштує апарат  ну я нехотячи сказав скільки,  тай питають ше - то напевне має файно відео знімати - а я кажу ж шо то зеркалка там такого нема - то мені сказали що це тоді якийсь ацтой і шо любий мобільний рулез порівняно з таким апаратом.
ще один варіант - попросив  мене раз сфотографувати один пан його 400д, я клацнув - дивлюсь а фото на екрані чорно-біле (був включений ч/б режим), виявилось відколи він його купив (3 міс) він думав що то так має бути.

Зеркало не дає гарантії того що Ваші фотографії стануть зразу ж шедеврами і тд. і тп сам ще привикнути не можу а вже скоро рік в руках. коли мав ультразум все виходило само собою і тепер жалію деколи бо по деяких можливостях він перепльовував то шо маю тепер але результат і можливості зеркалки деколи того таки вартий аби відвалити пару лишніх соток мертвих президентів.
Ще нюанс про б/у зеркалки - хто зна скільки вона відклацала і коли вона Вам скаже арівідерчі (ну хіба захочете купити у свого колеги і знаєте що то за апарат, де і в яких умовах він експлуатувався)
І ще одна цінна порада :znajka - якщо таки купите зеркало то переважно в комплекті з фотоапаратом є мануалка (така книжечка де описується що де що у ньому і для чого всілякі пимпочки на ньому) - тож звертайте увагу деколи на ту книжечку.
ну це я так коротко лиш зачепив цю тему що краще що гірше :!:

KosivArt

Ну ти Роман цілу статтю написав, повага :good:, тепер borowed налякається і точно купить цифро-мильницю ;)

Якшо коротко, то потрібно знати для чого потрібна дзеркальна камера і чи потрібні вам її переваги перед простою цифровою :coffee

Раніше в мене був фотоапарат nikon 5700 (5 мп та з 8-х зум), який попри багато плюсів мав великі мінуси: довго включався, довго писав на карточку і взагалі робив все повільно, також знімати вечором без спалаха з його "шумами" було нереально.  :nenayu

В сучасних цифрових мильницях з цим всім набагато краще, але шуми, через невеликий розмір матриці, залишаються, та й фотографія всерівно виглядає пластмасовою. Зате можна знімати відео :)

В дзеркальних камерах наразі лиш один суттєвий мінус - це розмір і вага :) Зате фотографії получаються файніші, та й сам процес приносить задоволення, особливо якшо це камера нікон з його продуманою ергономікою (цеголка в город кенона ;) ).