ЕТНОЦИД

Автор KosivArt, 11:07, 27 Листопад 2007

Попередня тема - Наступна тема

KosivArt

Іван АНДРУСЯК, поет
Публікація: газета "Нація і держава", 13 листопада 2007 р.

Із величезною насторогою я — вочевидь, як і кожна нормальна людина, — сприймаю спроби порівняння будь-чого з Голодомором. Я народився в Гуцульщині, а не на Великій Україні, але мої діди-прадіди чудово знали, що таке голод — однак, що таке Голодомор, вони знали, на щастя, лише з розповідей. Та все одно я нікому мне побажав би таких навіть розповідей — хай і найгіршому ворогові...

Через те будь-які спроби порівняння чого-небудь із Голодомором є для мене не просто дикунством, а вершиною дикунства — гіршого вже не буває. Особливо, коли декотрі комуністичні збоченці пробують заводити мову про якийсь "голодомор 1990-х" абощо — розвелося тепер різної мерзоти, котра плете дурниці, абсолютно нерозуміючи, про що мова.

...Але я, власне кажучи, хотів не про те. Просто напис на плакаті "Від голодомору фізичного до голодомору духовного: 1932—2007" у вітрині книгарні "Знання", що на Хрещатику в Києві, мене якось боляче різонув...

Незважаючи навіть на те. що ця книгарня, як виявилося, існує тут саме з 1932 року, ось уже 75 років.

І проблема в тому, що тепер її викидають на вулицю!

Останню з усіх українських книгарень, розташованих колись на Хрещатику.

Чи не останнє з усього, що взагалі було українського на головній вулиці столиці України.

Отож і виходить, що той напис — попри некоректне-таки, як на мене (навіть у такому контексті), використання слова "голодомор" — чистісінька правда, лише неоковирно сформульована.

Правильніше, здається, було б сформулювати — етноцид.

Саме так — ЕТНОЦИД!

І чинить його зденаціоналізована банда під назвою "уряд Януковича" в усій Україні, зокрема й "філіал" цієї банди під назвою "мерія Чєрновєцкого" в Києві.

Наголошую — саме зденаціоналізована.

Бо хто такий Чєрновецкий?Зденаціоналізований харківський єврей, котрий навіть свою рідну єврейську віру продав ,,торагшеві релігією" Аделаджі – то що вже казати про все інше...

А хто такий Янукович? Зденаціоналізований напівбілорус, котрий ніколи не виказував навіть елементарного — на емотивному рівні — розуміння поняття "національне життя".

''Сов'єцкіє люді". Люди без нації. Єдиний "бог", якому вони поклоняються — "золотий телець". Себто, "бабкі, капуста, бакси, залатішка"... Вони не здатні збагнути того, що в нормальних людей є справжні цінності — віра, культура, духовний і моральний первень. Люди беї нації позбавленні всього цього. Це нещасні люди. Гірше, ніж хворі. Їх треба жаліти. Але за жодних обставин їх не можна допускати навіть до мінімальної влади — бо тоді вони своїм незнанням, нерозумінням, відсутністю в них морального первня роблять нещасними всіх. Тоді вони чинять ЕТНОЦИД — тобто, знищують довкола будь-які ознаки національного.

Як? Способів для цього вигадано достатньо. Скажімо, банда, чи то б пак уряд Януковича, зобов'язує укладати всі угоди на оренду приміщень виключно на конкурсній основі — хто більше заплатить, той і "виграв". Відтак банда, чи то б пак мерія Черновєцкого, на цій підставі виганяє з приміщень усі культурні осередки — книгарні, майстерні художників, виставкові зали тощо. Подекуди навіть бібліотеки й дитячі садочки виганяють, хоч це нібито й бюджетні установи — все одно ж бо знаходиться хтось, хто "платить більше"...

... Звичайно, книгарню "Знання" ми відстоїмо. Письменники, митці, врешті-решт, просто читачі вже провели низку акцій, пригрозили навіть перекрити Хрещатик (і перекриємо-таки!). Так що банда, зіткнувшись із таким опорам, відступить.

Але справа не в самій лише книгарні "Знання". Справа в тому, що ми мусимо припинити етноцид. Зробити це можна лише єдиним способам — прибрати від влади всіх зденаціоналізованих "сов'єцкіх людей".

Інакше ті порівняння, котрих я — як і кожна нормальна людина — так боюся, можуть справдитися...

Juha

Як не прикро, але мені здається, що наша країна, через наш уряд втрачає не стільки кошти, скільки її духовність. Гроші все ж таки можна якось заробити, а от повернути втрачені ознаки національного на жаль...практично нереально.

borowed

та в Україні повний бардак.
Такого ше не бачив,мо мало прожив,але ті скоти(всяка наволоч),відчуючи безвладдя творять що хочуть.
Просто капці.просто капці....

rim

Дуже прикро, що таке актуальне повідомлення залишилося поза увагою форумчан. Чим більше людей розуміють реальний стан українського суспільства - тим більше шансів на позитивні зрушення. А факт геноциду (чи етноциду) незаперечний - почитайте статистику кількісного складу населення України за останні 15 років.
    Результати роботи влади (української та світової) за останнє десятиліття  співставимі з наслідками війни.

KosivArt

української влади в Україні вже не було дуже давно...

Marinka

Йо, шановні! книгарню забрали..... Там тепер-кай ВІДІВАН. То вам не хухри мухри..... Акцій не було..... і ніхто нічого не перекривав.... Книгарню вивезли десь на київські "соловки"... я навіть не впевнена, що туди траспорт ходить....
... Натомість відкрили дужу багато маркетів, супермаркетів та інет-магазинів книг. Такого вибору я вже давно не памятаю.. А головне!!!!! такого вибору СУЧАСНОЇ української літератури, а не пліснявілої українсько-радянських часів (нічого проти неї не маю, але.... )
.... З іншої сторони - на головній вулиці країни самі бутіки..... І! головне, не найдорожчих а  такий собі китайський ширпотреб.... Можна сказати, що середньостатистичного киянина переорінтували з "Ноти", "Знання" "Планета" і т.д. на ТарраНова, Дженіфер  і решта дешевої лабуди.... 
... Етноцид не етноцид, але трохи не приємно....

wildperson

Ну по перше автор сам собi протирiчить, якщо вiн образився, тому що там його книжки в книгарнi лежали, то хай iде на київські "соловки"... Стане поетом- люди поiдуть хоч куди за книжкою, а я поки що краще там куплю улюбленого Котляревського (навiть чесно придбаю аудiокнигу, що вже скачав халявно на трекерi).
Але не в трекерi справа.., просто то ''Сов'єцкіє люді" то "золотий телець".. Останне якраз не з СССР прийшло, звiдти- "все на всiх подiлити". А "бабкі, капуста, бакси, залатішка"- прийшло з найкращого брата сьогоднiшньоi Вкраiни- з Америки (не подумайте, що Пiвденноi)