Проблеми міста Косів

Автор Тарас Пасимок, 14:14, 30 Січень 2012

Попередня тема - Наступна тема

borowed

Цитата: IVP від 19:58, 06 Квітень 2012

Якшо чесно то мені це все про спалювання листя нагадує страшні байки які роздувають люди, яким це вигідно. Ще нічого не доказано про шкідливість листя, хтось ше помирав від диму зі спалювання листя ? Та напевне ніхто! Напевне більше людей померло від сміху чи сексу, чим від цього диму.

Спалювання листя можна вважати як елемент великої екологічної проблеми усього світу, а не як одноособовий елемент який може спричинити загибель людей.

На вашому місті пане borrowed і ЖБП більше переживав за ситуацію з "саркофагом" на ЧАЕС, сміттям у водоймах, масовим вирізуванням наших лісів, забруднення грунтових вод, та ситуацію з Калушем, урановими шахтами на Коломийщині і т.д., а не про дим від листя.

Якшо Ви хочете боротися за викорінення цього "зла" (спалювання листя), беріть фотоапарат, дільничого міліціонера і депутата міськ ради і вперед.

Особисто я до цього питання ставлюсь прямолінійно, але листя з подвір"я завжди збираю і олпачую за їх вивіз на сміттєзвалище комунальниками.

Ваша, шановний ,суб"єктивна думка абсолютно невірна.Та і про що можна сперечатись.Я можу погодитись з багатьма твердженнями але говорити що спалення листя не несе безпосередньої загрози здоров"ю- по крайній мірі безглуздо.ЧАЕС - це добре, але своя сорочка ближча до серця.Тай об"єктивно -зможеш проконтролювати гуцулів в горах,які ріжуть смереку?Ні.Зможеш проконтролювати аби дітлахи, здаючи нормативи, при цьому ще й додатково не травились димом,що містить півтаблиці Мендєлєєва?Нуууу скажімо це більш реально.Звичайно ж можна сказати,що є нагальніші проблеми, і відкласти їх всі в довгий ящик ,а ще туди ж покласти зверху хабарників з ДАІ(Це посилання на джихад Бігфана) та президента-""№;%:?*()са, але це вже пахне суто українською приказкою про суто український менталітет.Статті Земельного кодексу - вже бачив,а   от пункт про відповідальність посадових осіб - ні.Дякую за нього.
Боюсь лише,нашим посадовцям глибоко пофігу все, що не дзвенить в кишенях.Тож буду я посланий телефоном кудиии подалі зі своїми скаргами.Але спробувати варто в будь-якому разі.

І справді,Тарас,можна було б хоча б попередити в статті ,що спалення листя - справа незаконна, передбачає адміністративне або ж і кримінальне покарання.Газета ж від Міської Ради,а в статті банально махається пальчиком - ні,маленькі,не паліть,бо то є погано.А маленькі вже давно не маленькі,і купу ложили на те,хто там чим їм махає.

Тарас Пасимок

ну от ви самі робите все правильне шо пишуть в газетах?

робите зарядку, не п'єте, не курите, не спалюєте листя, не матюкаєтесь, не викидаєте сміття на дорогу і так далі?

звісно, що ні  - і так само всім іншим людям - від того шо пише в кожній газеті за сміття його менше не стало на вулицях і ніколи не стане

наші люди розуміють владу як силу -

от би посадили за сміття чи спалювання 30 людей на 15 діб а 300 людей по 1000 грн штрафу - от вам і краса і екологія в місті - всі чемні і порєдні і ви в тому числі точно  :crazy:

а газета це папір який влади не має в Україні і Косові

я не розумію претензій, бо про штрафи за спалювання я писав чи в 3-4 номері - була стаття - читайте уважніше і не шукайте в мені винуватця диму

а про те чому штрафів ніхто так і не отримав я теж вже писав вище в даній темі

П,С, Особисто в мене астма і алергія - від диму я страждаю більше за вас всіх разом взятих - і період весна-осінь для мене найгірший в Косові - так я ж не кричу шо ви тут такі всі погані мене травите - так як би від того шось змінилось чи зміниться

borowed

Цитата: as_tar від 10:29, 07 Квітень 2012

я не розумію претензій, бо про штрафи за спалювання я писав чи в 3-4 номері - була стаття - читайте уважніше і не шукайте в мені винуватця диму

а про те чому штрафів ніхто так і не отримав я теж вже писав вище в даній темі

П,С, Особисто в мене астма і алергія - від диму я страждаю більше за вас всіх разом взятих - і період весна-осінь для мене найгірший в Косові - так я ж не кричу шо ви тут такі всі погані мене травите - так як би від того шось змінилось чи зміниться
Ах,я забув,що кожен хто передплачує цю газету, беркжно її колекціонує,час від часу перечитує і завчає напамять уривки з неї.
На рахунок крику - це форум,тема називається "Проблеми міста КОСІВ".Де мені ще написати про те,що я вважаю проблемним та необхідним до обговорення?

Тарас Пасимок

Цитата: borowed від 10:48, 07 Квітень 2012
Ах,я забув,що кожен хто передплачує цю газету, беркжно її колекціонує,час від часу перечитує і завчає напамять уривки з неї.
На рахунок крику - це форум,тема називається "Проблеми міста КОСІВ".Де мені ще написати про те,що я вважаю проблемним та необхідним до обговорення?

ой а я забув шо мені треба одне й те саме писати з номера в номер шоб біда хтось шось не пропустив і не розказував на форумі шо мені писати а шо не треба  :crazy:

IVP

Моя порада тим, хто хоче боротися зі спалюванням листя/трави, а також зможе побороти інші екологічні проблеми району, стати ЕкоКонтролем. Даю наводку для бажаючих, дєрзайте:

Стаття 36 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища" передбачає громадський контроль у галузі охорони навколишнього  природного  середовища

ЦитатаГромадський  контроль  у   галузі    охорони    навколишнього природного  середовища  здійснюється  громадськими    інспекторами охорони навколишнього природного середовища згідно  з  Положенням, яке  затверджується  спеціально  уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань екології та природних ресурсів.

Громадські  інспектори  охорони   навколишнього    природного
середовища:
    а) беруть участь у проведенні спільно з працівниками  органів державного контролю рейдів та перевірок додержання підприємствами, установами, організаціями та громадянами законодавства про охорону навколишнього  природного середовища,  додержання норм екологічної безпеки та використання природних ресурсів;    
б) проводять  перевірки  і  складають протоколи про порушення законодавства про охорону навколишнього  природного  середовища  і подають   їх   органам   державного   контролю  в  галузі  охорони
навколишнього природного середовища та правоохоронним органам  для притягнення винних до відповідальності;

IVP

Згідно із   ПОЛОЖЕННЯМ про громадських інспекторів з охорони довкілля

Цитата1.2. Громадський  контроль  у  галузі  охорони  навколишнього природного  середовища  здійснюють громадські інспектори з охорони довкілля (далі - громадські інспектори).

3.1. Громадськими інспекторами можуть бути громадяни України, що  досягли  18  років,  мають  досвід  природоохоронної роботи та пройшли співбесіду в органах Мінприроди.

3.2. Громадянин,  який бажає  бути  громадським  інспектором, подає   до   відповідного  органу  Мінприроди  письмову  заяву  та подання організації,  що його рекомендує,  або письмове клопотання
державного   інспектора   з   охорони   навколишнього   природного середовища.

3.3. Громадські  інспектори призначаються Головним державним інспектором України з охорони навколишнього природного  середовища та  головними  державними  інспекторами  з  охорони  навколишнього природного  середовища  відповідних  територій  після  проходження співбесіди відповідно з керівниками структурних підрозділів органу Мінприроди   та   виявлення    претендентом    знань    з    основ природоохоронного законодавства.
    Результати співбесіди  фіксуються  у  картці  погодження   на виконання  обов'язків  громадського інспектора,  згідно з додатком

3.4. Громадські      інспектори     отримують     посвідчення встановленого   Міністерством   охорони  навколишнього  природного середовища зразка, що підтверджують їх повноваження (додаток).

3.5. Посвідчення  громадського  інспектора з охорони довкілля видають  терміном  на  один  рік  із  щорічним   продовженням   за результатами оцінки щоквартальних та щорічного звітів громадського інспектора  про виконану роботу. { Пункт 3.5 розділу 3 із змінами, внесеними  згідно  з  Наказом  Міністерства  охорони навколишнього природного середовища N 315 ( z0852-06 ) від 04.07.2006 }

3.6. У  посвідченні  громадського   інспектора   визначається територія,  у межах якої може здійснювати повноваження громадський інспектор.

3.7. Громадські інспектори виконують  роботу  на  громадських засадах,  без  увільнення  від  основної  роботи  і без додаткової оплати праці.

3.8.  Громадський  інспектор повинен пройти навчання в органі Мінприроди,   який   видав   посвідчення,   з   питань  здійснення інспекційних  перевірок,  складання  за їх результатами матеріалів
(актів   та  протоколів  про  адміністративні  правопорушення)  та інструктаж  з  техніки  безпеки.  { Розділ 3 доповнено пунктом 3.8 згідно  з  Наказом  Міністерства  охорони навколишнього природного
середовища N 315 ( z0852-06 ) від 04.07.2006 }

3.5. Посвідчення  громадського  інспектора з охорони довкілля видають  терміном  на  один  рік  із  щорічним   продовженням   за результатами оцінки щоквартальних та щорічного звітів громадського
інспектора  про виконану роботу. { Пункт 3.5 розділу 3 із змінами, внесеними  згідно  з  Наказом  Міністерства  охорони навколишнього природного середовища N 315 ( z0852-06 ) від 04.07.2006 }

3.6. У  посвідченні  громадського   інспектора   визначається територія,  у межах якої може здійснювати повноваження громадський інспектор.

3.7. Громадські інспектори виконують  роботу  на  громадських засадах,  без  увільнення  від  основної  роботи  і без додаткової оплати праці.

3.8.  Громадський  інспектор повинен пройти навчання в органі Мінприроди,   який   видав   посвідчення,   з   питань  здійснення інспекційних  перевірок,  складання  за їх результатами матеріалів
(актів   та  протоколів  про  адміністративні  правопорушення)  та інструктаж  з  техніки  безпеки.  { Розділ 3 доповнено пунктом 3.8 згідно  з  Наказом  Міністерства  охорони навколишнього природного
середовища N 315 ( z0852-06 ) від 04.07.2006 }

Можете ставати громадськими інспекторами, Вас закон відповідно до КУпАП наділяє правом складанням адмін протоколів на правопорушників.

Тарас Пасимок

Іван в нас на форумі лиш язиками вміють молоти які вони молодці і які всі інші погані - того ідея з контролем гарна, але нездійсненна в нашому місті

borowed

Обома руками зазустріч і документацію факту зпалення листя.Звернення групи людей буде мати більшу вагу, аніж однієї.Тай заодно провіримо, чи матиме це якийсь вплив та наслідки.Поки дощить ,сенсу йти , звичайно нема,  але ,думаю, до кінця тижня полюбе розпогодиться.

anv

В четвер до 24-00. Бо там з машини стане гарбуз і тд... Кароче мну не буде. Плануємо рейд з понеділка. Заодно зустріч проведемо. Та й стаття буде в газеті... Косівський форум. Не словом, а ділом!

IVP

Радив би Вам депутати взяти з собою і з людьми які спалюють невелику кількість листя проводити бесіди і все таки просити їх загасити при вас вогонь. З масовим спаленням листя і трави все таки робити шось більш конкретнвше, наприклад попередити, а в разі відмови викликати МНС. Будете бачити, шо вони приїдуть і будуть змушені гасити =)

Злісних порушників закону все таки притягти до відповідальності і опублікувати їх прізвища в газеті з фото.

borowed

В повітрі запах чи то паленого пластику,чи то гуми. Дим йде з території АТК,хоча стовідсоткової впевненості не маю.

borowed

Шановні косівчани!Знайшовся винуватець отруєння повітря продуктами горіння побутових відходів.Ці фото зроблені на території школи-інтернату.

borowed

borowed

♠S.Y.♠

ви не пишіть коли їдете бо палії впадуть на камиш