Рускій мір попа кирила і путіна

Автор Тарас Пасимок, 21:40, 13 Квітень 2011

Попередня тема - Наступна тема

wildperson

Цитата: ploskonos від 17:41, 31 Березень 2012
Тобто,питання історичноі справедливості,національної свідомості і т.п.  - дурь?
А що не дурь?Пожрать-поспать?

ЗИ.Не треба проводити паралелі з Шевченком.Він був письменником в імперії,вихідцем з колонії - Малоросії.І щоб самореалізуватись повинен був писати на мові метрополії.
Україна зараз,слава Богу,не колонія,а Росія - не метрополія.

ЗЗИ.В продовження теми про його Святість...
Юра! Ти тут один з небагатьох, хто завжди розмовляе аргументовано, а зараз- "пожрать-поспать". Дурь- це мав на увазi шукати винних. На жаль зараз "нацiональна свiдомiсть"- це "у всьму виннi москалi!", а "історична справедливість"- те ж саме.
"Україна зараз,слава Богу,не колонія,а Росія - не метрополія." , ага, вже 20 рокiв самостiйна держава. Виховала нове поколiння типу Панди й АсТара. Якi вчать замiсть росiйськоi англiйську. Й замiсть рiдноi також англiйську. Бо нацiональна свiдомiсть зашкалюе.
P.S.  Про "самореалiзацiю" Т.Г. не смiшно, вiн якраз вiршами вiдомий, а проза була типу щоденника, спiлкувався то все по росiйськи в основному, як я зараз))

ploskonos

Так  я запитував,що в твоєму розумінні має сенс.
Історична справедливість - не "у всьому винні москалі" - а чітке розмежування:це їхня історія,а це наша.А вони нашу нагло присвоюють.За прикладами далеко ходити не потрібно - хоть ситуація з Піддубним,хоть з Володимиром Великим.
Це нормальну людину обурює.
На рахунок  "вже 20 рокiв самостiйна держава. Виховала нове поколiння типу Панди й АсТара" - по -перше-   нормальні хлопці,по-друге - нас  винищували поляки,росіяни кілька століть,а ти хочеш,щоб за 1 покоління щось помінялось.

anv

Тут майже все зрозуміло і всі праві! Але тут на всі 100% розумію відповідь Петра(бо на всі 100 недоганяю з якого перепугу до нього ставляться такі дивні питання(Петре як ти з ними живеш?  Smiley ти тоже вже руський?).
Щодо росіян то все просто. Вони ніколи не будуть ставитись до нас краще ніж ми всередині один до одного.
Я розділяю подвір"я з росіянином(навіть паркану не маєм). Є одне правило, як ми ставимся(стелимся) до них так і вони реагують до нас. Але я зрозумів чого росіяни живуть в Україні по 50 років і не знають укр. мову... бо ми їм не даєм. Всі сусіди в раз переходять на русіш. А я з принципу шпарю по нашому і як йому треба то він все розуміє. А взагальному ми практично однакові(добрі і не дуже). В них замашки старшого брата, а в нас... а нам треба дивитись в іншу сторону і думати про свою державу.
Нам треба боротись не з рускім міром в Росії, а з поганими українцями в нас дома.
Загарбування історії... В контексті того, що ми єдина держава з "таким" президентом(найгірше те що ми вже звикли і змирились, а ще гірше те, що в нас є така система влади, що ця людина дійшла до такого рівня, а не відсіялась десь на початку карєрного росту) то про героїв ніхто й не задумується.

wildperson

2 anv  дякую за пiдтримку. Ключовий момент: починати треба з себе.
Хто там кого винищував- викликае питання, але 1 поколiння вже теоретично живе в США. З думкою про халявну грiнкарту.
Історична справедливість - iсторiя була ЗАГАЛЬНА, тобто спiльна. Вже 20 рокiв вона такою бути перестала. I що? Про повагу до рiдноi мови я тут на форумi чи не найперший захисник (это который на украинском уже дофига лет общается только здесь и в асе-скайпе с друзьями-родственниками). Про економiку всi ви в курсi (але знов хтось iнший винен, гнобить i нищить..)

ploskonos

Цитата: wildperson від 00:57, 01 Квітень 2012

Історична справедливість - iсторiя була ЗАГАЛЬНА, тобто спiльна

От ти розумний чоловік.Поясни мені,що було спільного?
На території України з часів міді і ранньої бронзи жили трипільські,фракійські племена,потім кімерійський,скіфський період,потім черняхівські племена,потім ранні слов"яни.
Хоч якісь з них проживали на території Росії?
Потім у нас Древньоруська держава,а там фінно-угри.
Спільна історія починається з Переяславської Ради,коли московити,скориставшись Руїною,потихеньку прибрали наших предків до рук.
Вирізання Батурина,знищення Січі,вимощення кістками козаків фоліїв під фундаментами в Санкт-Петербурзі - оце початок спільної історії.
Така ж спільна історія у нас була з поляками,монголами,а на Заході - з угорцями.

Це все ,взагалі-то ,краще перенести в тему "Бий москалів?!",бо тут мова про Русскій Мір.

Лангольєр

Цитата: ploskonos від 21:43, 31 Березень 2012
А вони нашу нагло присвоюють.За прикладами далеко ходити не потрібно - хоть ситуація з Піддубним,хоть з Володимиром Великим.

Володимир - фігня. А от Великий росийский князь Данила Романович, як здається у Карамзіна - оце чотко брати рубають)))

Синиця

Цитата: Лангольєр від 12:23, 01 Квітень 2012
Великий росийский князь Данила Романович, як здається у Карамзіна - оце чотко брати рубають)))
ну це вже взагалі :rofl:   wall

Жирна_Бойова_Панда

Цитата: wildperson від 20:53, 31 Березень 2012
Виховала нове поколiння типу Панди й АсТара. Якi вчать замiсть росiйськоi англiйську. Й замiсть рiдноi також англiйську. Бо нацiональна свiдомiсть зашкалюе.

я вчу і російську також, так як маю російськомовні сайти- це раз.
яка, нафіг, різниця, які я іноземні мови вчу? якби міг, то хотів би всі знати! - це два.

Тарас Пасимок

без знання російської жити в Україні нереально - тому її знають навіть діти в 6 років через мультики - не кажучи про мене і 5 років роботи і навчання в Києві

а добре знання англійської в Україні - це дуже велика рідкість (як це не дивно звучить), хоча весь світ нею говорить (на щастя я в певній мірі її знаю добре)

то до чого цей закид в нашу сторону?  :crazy:

Тогорішна Морквина

Цитата: as_tar від 20:05, 01 Квітень 2012
без знання російської жити в Україні нереально
очінь даже реально! якшо питання токо у комфорті на рівні побуту, а не в написанні дисертацій! зара в кийові, наприклад, у метрі вапщє нема реклами російською мовою (ну крім однієї очінь крєатівної і брутальної, але ця рекламна кампанія така рагульська, шо то даже не странно, шо вона па-русскі)). Те саме стосуєцця друкованої періодики, якої, кажуть, більшість є рос.мовною - так вона така кончіна, шо на дідька нормальній інтілігєнтній людині здалася! Кожне уважающе себе видання сірамно виходить українською!

Тарас Пасимок

назви хоч 3 нормальних україномовних видання  :crazy:

Лангольєр

Тогорішна Морквина

Ліхко! І імінно щас назву ті ТРИ і потому ше раз три))) Серед тих, що читаю лічно я...(див. малюночок). І це кстаті видання найвищої якості, як у смислі поліграфічному так і за змістом, так шо не встидно перед людьми! А і ще ж маємо газету Експрес, Гуцульський Край, Верховинські вісті)))

Лангольєр

Тогорішна Морквина

Цитата: Лангольєр від 22:18, 01 Квітень 2012
Народ, читайте УІЖ!!!  :znajka
Це шо таке? Український Історичний Журнал?)))