Чи буде в нас друга Умань?

Автор BigFAN, 21:12, 07 Жовтень 2010

Попередня тема - Наступна тема

wildperson

Цитата: BigFAN від 11:25, 10 Жовтень 2010
..
я не буду надавати недоторканість всяким уйоб..м, які так себе поводять тільки тому що вони "жиди" чи ті ж "москалі"....
я абсолютно згоден, що таким треба бити писок зразу ж пiсля першого вiчливого попередження (зразу ж- бо вiчливого вони 100% не розумiють), але при чому тут нацiональнiсть? Гопники i хами- вони не мають нацiональностi. Не знайомий з хасидами, а от евреiв- купа знайомих, всi дуже навiть непоганi люди, поже це менi пощастило просто?)))))

KosivArt

До речі, в Умані одного пейсатого замочили — він вдарив українку і наші хлопаки заступились. Думаю, якшо разок одному дати в голову, то й решта бігом порозумнішає.

julio

Дати в голову і замочити - то дещо різне. Не вважаєш?

KosivArt

звичайно, надіюсь допоможе перший варіант, а не другий.

BigFAN

Цитата: wildperson від 11:48, 10 Жовтень 2010
я абсолютно згоден, що таким треба бити писок зразу ж пiсля першого вiчливого попередження (зразу ж- бо вiчливого вони 100% не розумiють), але при чому тут нацiональнiсть? Гопники i хами- вони не мають нацiональностi. Не знайомий з хасидами, а от евреiв- купа знайомих, всi дуже навiть непоганi люди, поже це менi пощастило просто?)))))
так шо б зрозуміти до чого я створив цю тему, до чого тут хасиди, треба шоб ти зрозумів хто такі хасиди і як вони себе поводять в Умані на свядкуванні свого нового року. а ше якшо є знайомі євреї які живуть чи жили в Єрусалимі то спитай в них, як до цих ортодоксів відносяться на батьківщині самі євреї.
P.S. wildperson і пора б уже зрозуміти я не нацист, я - націоналіст!

julio

Цитата: BigFAN від 12:02, 10 Жовтень 2010
я не нацист, я - націоналіст!
Там не далеко   =)

Можете використати форум для звернення до хасидів.
Нехай хтось з офіційних осіб відпишеться і тоді хай не кажуть, що їх не попереджали =)

BigFAN

Жирна_Бойова_Панда

Цитата: julio від 13:15, 10 Жовтень 2010
Там не далеко   =)

ну, не розрізняти такі речі... якось не тойво...  :indeed
зі. по вашому французи нацисти?  victory

ploskonos

Цитата: Juha від 11:24, 10 Жовтень 2010

Щодо євреїв у Косові - тільки завдяки їм, у нас така гарна центральна частина міста. тому я вважаю, що їм треба надати ту можливість виконувати свої обряди. Але ні в якому разі, не підтримую, щоб це робити масштабно... Всіх грошей всеодно не заробиш... І тим більше, то не ті люди, що будуть тратити свої мані на послуги, які їм можуть в Косові надати, проте права такі будуть качати, що нам мало не покажеться. Тому, на мою думку, вони собі тихенько в музей чи куда там прийшли, зробили своє діло - і пішли. Я думаю, що тільки так вийде, як писав julio, і гуцули ситі, і хасиди цілі.

На рахунок центральної частини - то гарна вона стала ,коли знесли нетрі,побудовані на початку 20-го століття євреями.Назвіть мені хоть один будинок,який має якусь історичну чи архітектурну цінність.
На рахунок якості будівництва - повинні розуміти,що євреї фактично кочовий народ,сьогодні вони живуть в Косові,бо є гешефт від продажі солі,а завтра там,де є кращий гешефт.Будинки будували на халяву,хто стикався з реконструкцією - може розказати:порожнини в стінах сміттям засипані.Тому всі ті старі будинки,на відміну від польських чи австрійських - перекособочені і потріскані.
На рахунок заробляння грошей на паломниках:десь 3-4 роки тому,після чергових скарг міської ради на несакціоновані шабаші в приміщенні музею,що належить громаді Косова,прийшли листи,з якогось міністерства,з проханням дозволити паломникам-хасидам здійснити відвідини священного для них місця.
Паралельно на засідання виконкому з"явився представник Франківської турфірми,і в письмовій формі зобов"язався перевести на рахунок міськради невелику суму грошей,бо площу потім потрібно комусь підмітати.
Ми їм дали дозвіл,обряди провели,грошей не заплатили.
Оце ілюстрація їхнього відношення до нас.

rim

Цитата: BigFAN від 21:12, 07 Жовтень 2010
сьогодні представники релігійної єврейської гілки - хасиди, в черговий раз приїхали в КОСІВ і без відповідних дозволів і попереджень увірвались в музей, приміщення бувшої "міської ради", де провели свої релігійні обряди.
яка Ваша думка з даного приводу?
Такі візити часто плануються для захвату певного будинку (чи території, майна), спочатку релігійні обряди з дозволом або без, потім (можливо через декілька років) вже ніхто не буде сумніватися у тому що це еврейська релігійна святиня. І на кінець "перемагає справедливість" - передають музей під синагогу (суд, рішення рад усіх рівнів і т.д.)  Прикладів такого варіанту розвитку подій багато як в Україні так і в Росії. А гроші і навики подібної діяльності у цих людей є. Тому, краще це припинити в зародку. Деяку інформацію для роздумів можна почерпнути тут http://hodos-video.com/

BigFAN

Цитата: rim від 21:49, 13 Жовтень 2010
Такі візити часто плануються для захвату певного будинку (чи території, майна), спочатку релігійні обряди з дозволом або без, потім (можливо через декілька років) вже ніхто не буде сумніватися у тому що це еврейська релігійна святиня. І на кінець "перемагає справедливість" - передають музей під синагогу (суд, рішення рад усіх рівнів і т.д.)  Прикладів такого варіанту розвитку подій багато як в Україні так і в Росії. А гроші і навики подібної діяльності у цих людей є. Тому, краще це припинити в зародку. Деяку інформацію для роздумів можна почерпнути тут http://hodos-video.com/
цілком згідний, і я про це неодноразово говорив, а ше враховуючи спроби потиснути на міську раду "шонованим" про українським міністром Табачником, для надання цим "релігійним туристам" дозволів на офіційне проведення їхніх заходів в цьому приміщенні, висновки приходять самі.

yaro my

Цитата: julio від 13:15, 10 Жовтень 2010
Там не далеко   =)
Націоналізм - усвідомлення унікальності власної культури в сполученні з запереченням унікальності і значимості для людства інших національних культур.
Нацизм - свідоме знищення інших культур і народів, які їх створили, вороже відношення до них.

wildperson

Цитата: BigFAN від 22:53, 13 Жовтень 2010
цілком згідний, і я про це неодноразово говорив, а ше враховуючи спроби потиснути на міську раду "шонованим" про українським міністром Табачником, для надання цим "релігійним туристам" дозволів на офіційне проведення їхніх заходів в цьому приміщенні, висновки приходять самі.
Щось дискусiя зайшла зовсiм не туда(
Вже й мiнiстри тута. Як мiнiстр культури може офф. "тиснути" на мiську раду? А хоч навiть на музей (хто фiнансуе музей? й наскiльки?, невже громада мiська ЗП музейщикiв не потягне?)
Тут просто все: дозволу нема- значить прийшли непрошенi (невiчливi) гостi, "прошу паньство до вихОду"

julio

<offtopic>
Цитата: yaro my від 20:08, 23 Жовтень 2010
Націоналізм - усвідомлення унікальності власної культури в сполученні з запереченням унікальності і значимості для людства інших національних культур.
Нацизм - свідоме знищення інших культур і народів, які їх створили, вороже відношення до них.
Лаконічно.
І повністю відповідає моєму шовіністичному світобаченню. Колишньому =)
</offtopic>

BigFAN

Цитата: wildperson від 00:15, 24 Жовтень 2010
Щось дискусiя зайшла зовсiм не туда(
Вже й мiнiстри тута. Як мiнiстр культури може офф. "тиснути" на мiську раду? А хоч навiть на музей (хто фiнансуе музей? й наскiльки?, невже громада мiська ЗП музейщикiв не потягне?)
Тут просто все: дозволу нема- значить прийшли непрошенi (невiчливi) гостi, "прошу паньство до вихОду"
ну поперше міністр не культури а освіти. що до фінасування то музей на держ фінансуванні, але діло не в тому, це коли міністр кричить по телефону шо він нам ту піпєц зробить, то така справа тільки стимулює бороись.