Свинячий грип

Автор богдан21, 14:42, 01 Листопад 2009

Попередня тема - Наступна тема

BigFAN

KosivArt

KosivArt

Цитата: Marinka від 19:52, 01 Листопад 2009
Преперат ТАМІФЛЮ - не пройшов всі клінічні випробування, надзвичайно велика кількість побічних симптомів. І до того страшно неприємних. Весь світ каже, що немає однозначного лікарства від цього вірусу, а наші найшли лікарства..
Препарат з помпою везуть з Швейцарії, певно там він не продався до кінця, тепер спихають в Україну...

BigFAN

дивився звернення прем"єра, прийшла рифмочка:
грип лютує
вона врятує

Dana Eco-Kosiv

Ну нарешті...нарешті відкрили цю тему для обговорення!!!
Так дивно було, що аж тепер вона створена.
Юля вішає... по телику вже пару днів про грип.
Трохи електорат зменишиться.
Всі шкільні і дошкільні заклади закриті на карантин.
Офіційно на три тижні, а неофіційно - на один.
Жах.
Як у Косова справи з грипом? Люди ніби ходять по вулицях, рідко - в масках...

KosivArt

Цитата: .....fan від 08:12, 02 Листопад 2009
грип лютує
вона врятує
Завтра в Косові буде перевірка по аптеках на наявність медикаментів та медпрапаратів від грипу. А в кого їх не буде — будуть забирати ліцензію. А те, що на оптових фірмах цих медикаментів немає нікого не хвилює — в аптеці вони мають бути (ага, аптеки їх самі мають виробляти і фасувати вночі чи може купувати в будках на чернівецькому базарі?).

Ось так воно працює :coffee

BigFAN

Цитата: Стас від 18:17, 02 Листопад 2009
Цитата: .....fan від 08:12, 02 Листопад 2009
грип лютує
вона врятує
Завтра в Косові буде перевірка по аптеках на наявність медикаментів та медпрапаратів від грипу. А в кого їх не буде — будуть забирати ліцензію. А те, що на оптових фірмах цих медикаментів немає нікого не хвилює — в аптеці вони мають бути (ага, аптеки їх самі мають виробляти і фасувати вночі чи може купувати в будках на чернівецькому базарі?).

Ось так воно працює :coffee
А це класика! у нас все операцію на сітківку ока, через анальний отвір роблять.
хоча регулювати ціни в аптеках треба, а ше як згадаєш про статистику 40% продукції - фальсифікат....

Marinka

KosivArt

Цитата: .....fan від 18:58, 02 Листопад 2009
хоча регулювати ціни в аптеках треба, а ше як згадаєш про статистику 40% продукції - фальсифікат....

Регулювати треба на вищому рівні — державних закупівель та оптових компаній, а не на кінцевій ланці — аптеках. Для прикладу амізон за приписами «слушалі-пастанавілі» «вонапрацює» має коштувати  15 грн. пачка, від оптової фірми приходить по 30...

Теж саме з фальсифікатами — адже препарати повинні проходити перевірку, а тоді вже поступати в мережу оптових посередників.

BigFAN

Стас коли власник аптеки покаже прихідні накладні де закупка "амізона" - 30грн, а цінник у аптеці стоїть 33грн то певен - ліцензії не позбавлять. а з боротьбою на вищому рівні з фальсифікатом - згідний, бо більш ніж впевнений, ти з татом, до прикладу дома пігулки не фасуєш.та боротись ніхтоне буде ті хто мають виявляти кантрафакт з нього і кормляться.

KosivArt

Цитата: .....fan від 19:35, 02 Листопад 2009
Стас коли власник аптеки покаже прихідні накладні де закупка "амізона" - 30грн,
Попробував би не показати.

BigFAN

я думаю був би вихід правильний зробити так-як з дзигарями - фіксована ціна на всі ліки, торгова націнка 8% і баста. і не буде ніяких питань.

wildperson

Цитата: .....fan від 19:44, 02 Листопад 2009
я думаю був би вихід правильний зробити так-як з дзигарями - фіксована ціна на всі ліки, торгова націнка 8% і баста. і не буде ніяких питань.
Дитячий садок... Аби зменшити торгову нацiнку- треба парочку тих "з вищого рiвня" показово розвiсити на площi. Пiсля 20-го повiшеного нацiнка стане гуманною, без питань...

BigFAN

Цитата: topp від 23:08, 02 Листопад 2009
Цитата: .....fan від 19:44, 02 Листопад 2009
Дитячий садок... Аби зменшити торгову нацiнку- треба парочку тих "з вищого рiвня" показово розвiсити на площi. Пiсля 20-го повiшеного нацiнка стане гуманною, без питань...
поясни мені підприємцю з дитсадка. :please: як ті "з вищого рівня" впливають на % торгової націнки яку я, як і власники аптек, встановлюю на свій розсуд :?:
ліки як сигарети, як спиртне - стратигічний товар. пачка дзигарів "пріми" або інші... в КОСОВІ чи Києві коштують одинаково. а пачка пігулок з одинаковов назвов в ціні може різнитись деколи до30%. і за те що деякі чуваки закруто проценти накидають вішати "тих з вищого рівня" - вихід :?:

KosivArt

Цитата: .....fan від 23:30, 02 Листопад 2009
поясни мені підприємцю з дитсадка. :please: як ті "з вищого рівня" впливають на % торгової націнки яку я, як і власники аптек, встановлюю на свій розсуд :?:
ліки як сигарети, як спиртне - стратигічний товар. пачка дзигарів "пріми" або інші... в КОСОВІ чи Києві коштують одинаково. а пачка пігулок з одинаковов назвов в ціні може різнитись деколи до30%. і за те що деякі чуваки закруто проценти накидають вішати "тих з вищого рівня" - вихід :?:

Якраз в аптеці торгова націна встановлюється не на власний розсуд, а за фіксованими межами, в залежності від виду, виробника, форми та ін.

Хочеш порівняти асортимент дзигарів (15-20 видів) з асортиментом пігулок (біля 150 сторінок дрібним шрифтом)? Порівнюй тоді з продуктовим чи ше краще з будівельним магазином, де теж великий асортимент і ціни скачуть до 50% і вище (напр. косівський «Каприз» і «Добробут», чернівецький базар і «Епіцентр» — скрізь різні ціни на одинаковий товар). Одна ціна була хіба за совєтів, незалежно куди привезли ковбасу в Косів чи в Челябінськ.

Різниця в 30% пояснюється тим шо, наприклад, в одній аптеці прихід був місяць тому по 20 грн. і товар завис, а в іншій прихід вчорашній прийшов вже по 25, от і все. Більш-менш стабільні ціни на вітчизняну продукцію, але на імпортні пігулки оптова фірма ціни формує в залежності від курсу євро-доляра. Порівняй ціни на ламінат, імпортні лаки-фарби, техніку чи цукорки — теж саме зростання, що і в аптеці. Чи може мало фальсифікату в продуктових товарах? А перевірка їхає лише в аптеку...