Що таке християнство для України

Автор Иешуа, 15:28, 22 Серпень 2009

Попередня тема - Наступна тема

IVP

Цитата: Marinka від 14:27, 29 Серпень 2009
Віра - це аксіома, яка не потребує доказів. Якщо є докази, то віра перетворюється в науку.
Богу ніхто не платить. Храму потрібно за щось існувати. При храмах існують школи для дітей, існують служби допомоги бідним, від храмів ідуть подарунки на свята дітям в дитячі будинки та лікарні.
Бог є один. Язичництво - поклоняється божествам та стихіям.
Амон-Ра - монотеїзм. Одін, Тор, валькірії  і т.д - скандинавське язичницво. Ставити іх в один ряд - не коректно...
Іуда продав не Бога, а свого вчителя. Христос простив йому. Іуда не витримавши мук совісті повернув 30 срібняків та покінчив життя самогубством...
Грошенята полюбляють всі. Особливо ті, хто любить тикати в очі цим недоліком іншим....
Народ, вчимося мислити більш глобально. Бо за своїм язичництвом, скоро вернетеся жити в печери, і скажете, що цивілізація, це для дурнів....

про то шо мислити більш глобально то правда.
Взагалі сучасна людина порівняно з язичниками дійсно повинна бути зовсім іншою, вивчивши стихію і інші земні явища, їх пояснили і вже не бояться. Сучасна людина вірить напевне в те (і боїться) щоб курс доллара не ріс вище, щоб фондовий ринок не був відключений від електро-мережі і т.д. )

Иешуа

---------------- Т.Г.ШЕВЧЕНКО.---------------------------

Моя ти любо! Мій ти друже!
Не ймуть нам віри без хреста,
Не ймуть нам віри без попа
Раби, невольники недужі!
Заснули, мов свиня в калюжі!
В своїй неволі!!!
Мій ти друже,
Моя ти любо! Не хрестись,
І не кленись, і не молись
Нікому в світі! Збрешуть люди,
І візантійський Саваоф
Одурить!...

IVP

Цитата: Шмайсер від 14:34, 29 Серпень 2009
Віра - це аксіома, яка не потребує доказів. Якщо є докази, то віра перетворюється в науку.
Богу ніхто не платить. Храму потрібно за щось існувати. При храмах існують школи для дітей, існують служби допомоги бідним, від храмів ідуть подарунки на свята дітям в дитячі будинки та лікарні.
Амон-Ра - монотеїзм. Одін, Тор, валькірії  і т.д - скандинавське язичницво. Ставити іх в один ряд - не коректно...
Іуда продав не Бога, а свого вчителя. Христос простив йому. Іуда не витримавши мук совісті повернув 30 срібняків та покінчив життя самогубством...
Грошенята полюбляють всі. Особливо ті, хто любить тикати в очі цим недоліком іншим....
Народ, вчимося мислити більш глобально. Бо за своїм язичництвом, скоро вернетеся жити в печери, і скажете, що цивілізація, це для дурнів....

Видно так навчив його Ісус,  що він його продав))  
Давайте тоді за християнство,  але є божа заповідь: " Не вбий" , але чомусь Ісус простив , він якийсь несерйозний Бог, треба відповідати за свої вчення.
Я Богів не ставлю в один ряд - я навожу приклад.
Поїхали далі про гроші,храми та дитячі будинки, але ти ще забула додати про великі хази отців небесних, про круті тачки та інше. А я ж забув це все від Бога). Віра - це аксіома яка  не потребує доказів? То давайте будемо вірити в колобка і бабу ягу? якщо доказів непотрібно.
Все , що ти кажеш, це самозаперечення всього ,що ти сказалаю

Ще я думав про таке, над Божими заповідями і дійшов висновку до того, що самим головним в нашому житті є ЛЮБОВ!

Якшо ми будемо любити ближнього свого, ми його не вб"єм, не обкрадем і т.д. і всі будуть файно жити і любити ))

Ще давно виникло питання, чому немає ікон (ну принаймі я не бачив) щоб на них були зображені святі люди іншого кольору шкіри, тобто негри, китайці і т.д. Я спитався був у одного священника, на що не отримав доцільної відповіді.

І ще загадка, чому християнство вважає, що один Бог створив цілу землю, але в усіх народів різні віри, різні Боги, йдуть відбивства, жертви віри і т.д.

Хотілось б з усіма розглянути також інші віри і що у них говориться про таке:

що буде після смерті
чи існує рай та пекло

і т.д. Думаю зрозуміли )) Хто що скаже ?

Шмайсер

Цитата: IVP від 14:41, 29 Серпень 2009
Цитата: Шмайсер від 14:34, 29 Серпень 2009
Амон-Ра - монотеїзм. Одін, Тор, валькірії  і т.д - скандинавське язичницво. Ставити іх в один ряд - не коректно...

Видно так навчив його Ісус,  що він його продав))   
Давайте тоді за християнство,  але є божа заповідь: " Не вбий" , але чомусь Ісус простив , він якийсь несерйозний Бог, треба відповідати за свої вчення.
Я Богів не ставлю в один ряд - я навожу приклад.
Поїхали далі про гроші,храми та дитячі будинки, але ти ще забула додати про великі хази отців небесних, про круті тачки та інше. А я ж забув це все від Бога). Віра - це аксіома яка  не потребує доказів? То давайте будемо вірити в колобка і бабу ягу? якщо доказів непотрібно.
Все , що ти кажеш, це самозаперечення всього ,що ти сказалаю

Ще я думав про таке, над Божими заповідями і дійшов висновку до того, що самим головним в нашому житті є ЛЮБОВ!

Якшо ми будемо любити ближнього свого, ми його не вб"єм, не обкрадем і т.д. і всі будуть файно жити і любити ))

Ще давно виникло питання, чому немає ікон (ну принаймі я не бачив) щоб на них були зображені святі люди іншого кольору шкіри, тобто негри, китайці і т.д. Я спитався був у одного священника, на що не отримав доцільної відповіді.

І ще загадка, чому християнство вважає, що один Бог створив цілу землю, але в усіх народів різні віри, різні Боги, йдуть відбивства, жертви віри і т.д.

Хотілось б з усіма розглянути також інші віри і що у них говориться про таке:

що буде після смерті
чи існує рай та пекло

і т.д. Думаю зрозуміли )) Хто що скаже ?

Я радий , що тебе просвітлюють правильні думки.  Звісно любов, любов до природи і тд...Ну от бачиш священий який кожної неділі,кожного свята проповідує ,неможе дати відповіді на таке питання.  Чи він лише може читати і переказувати те, що пише у книжчині?)

Marinka

Мдя....
Я не йду до попа, я йду до храму. Піп - лише посередник. Справжніх священнослужителів в миру мало. Тяжко... спокус море...
Хоспаді.....
Вір хоч в лисого барабашку....
Хто знає що таке егрегор?  (матеріалізація думки (астральний рівень))... Якщо хто знає - говримо дальше, ні - смисл товкти воду в ступі.....

Шмайсер

Цитата: Marinka від 14:46, 29 Серпень 2009
Мдя....
Я не йду до попа, я йду до храму. Піп - лише посередник. Справжніх священнослужителів в миру мало. Тяжко... спокус море...
Хоспаді.....
Хто знає що таке егрегор?  (матеріалізація думки (астральний рівень))... Якщо хто знає - говримо дальше, ні - смисл товкти воду в ступі.....

Тоді навіщо ходити в церкву? Я не розумію! Піп лише посередник? посередник кого і чогО?) Того кого немає?

Marinka

Цитата: Шмайсер від 14:49, 29 Серпень 2009
Цитата: Marinka від 14:46, 29 Серпень 2009
Мдя....
Хоспаді.....
Хто знає що таке егрегор?  (матеріалізація думки (астральний рівень))... Якщо хто знає - говримо дальше, ні - смисл товкти воду в ступі.....

Тоді навіщо ходити в церкву? Я не розумію! Піп лише посередник? посередник кого і чогО?) Того кого немає?
Той  - є, не переживай....
Посередник між людиною та Богом, такий собі - менеджер середнього рівня. Людський рівень допуску не дозволяє спілкуватися на пряму....

Иешуа

гидота - християнство! Це ідеальний "дах", схованка і розсадник для ідіотів, збочинців та просто аферистів і злочинців! А прихильникам "київського" християнства скажу так - місцеві попи ще й не таке роблять, повірте! Ця нечисть не ділиться на московську чи нашу - всі вони одного поля ягоди! А ви їм вірите)))! грошики несете! Не розвиваєтесь як особистості! Як достойники і сподвижники, а живете байками 2000 давнини! Розумієте - людина ПОВИННА бути сильною, незалежною, здоровою, сміливою і вільною! Інакше вона НЕ людина! А так собі - віруючий..... Всі ці риси заперечує і ЗАБОРОНЯЄ християнство. Хочете бути лохами - будьте! Але тоді не жалійтесь що бідні, ображені, голодні і холодні. Між життям і гниттям ви обираєте гниття! Якщо ближче до душі слабість - культивуєте її, але не заздріть сильним!

Marinka

Цитата: Иешуа від 15:31, 29 Серпень 2009
гидота - християнство! Це ідеальний "дах", схованка і розсадник для ідіотів, збочинців та просто аферистів і злочинців! А прихильникам "київського" християнства скажу так - місцеві попи ще й не таке роблять, повірте! Ця нечисть не ділиться на московську чи нашу - всі вони одного поля ягоди! А ви їм вірите)))! грошики несете! Не розвиваєтесь як особистості! Як достойники і сподвижники, а живете байками 2000 давнини! Розумієте - людина ПОВИННА бути сильною, незалежною, здоровою, сміливою і вільною! Інакше вона НЕ людина! А так собі - віруючий..... Всі ці риси заперечує і ЗАБОРОНЯЄ християнство. Хочете бути лохами - будьте! Але тоді не жалійтесь що бідні, ображені, голодні і холодні. Між життям і гниттям ви обираєте гниття! Якщо ближче до душі слабість - культивуєте її, але не заздріть сильним!

Вей мір! Так тут ніхто і не жаліється.... І не дай Боже, не заздрить. Смисл?
Я ж не кажу, що язичництво - це гидота, ну ні... просто воно той щабель, який людство пройшло....
Ну а коли немає достойних аргументів, то на поверхню виходять лише емоції... примітивні;)

Шмайсер

Християнство це 2000 років постійні емоції,вбивства,насильство і тд.
Скільки лише гарних жінок було спалено за те, що ніби то вони були відьми. Це не серйозно з боку християнства.

KosivArt

Цитата: Marinka від 15:37, 29 Серпень 2009
Я ж не кажу, що язичництво - це гидота, ну ні... просто воно той щабель, який людство пройшло....
Ну а коли немає достойних аргументів, то на поверхню виходять лише емоції... примітивні;)

А чому це людство пройшло цей щабель? Тому що йому силою нав'язали християнство і задушили язичництво на шляху його розвитку?

Наведи тоді свої аргументи на користь християнства, ти ж ходиш у християнський храм.

Шмайсер

Цитата: Стас від 15:51, 29 Серпень 2009

А чому це людство пройшло цей щабель? Тому що йому силою нав'язали християнство і задушили язичництво на шляху його розвитку?

Наведи тоді свої аргументи на користь християнства, ти ж ходиш у християнський храм.

Саме так. Чому всі які не сповідували християнство мали буті жорстоко вбиті. Якось не по-християнські виходить. Невже так вчив Ісус?

Marinka

Цитата: Стас від 15:51, 29 Серпень 2009

Щодо щабля. Пояснюю. За язичницьких часів, у людей теж були свої молитви, просьби, благання і т.д. Для того, що би донести їх до Вищої Сили, була необхідна жертва. Бажано жива істота. І бажано істота з сильною енергетикою. Коли істоту вбивали, вивільнялася велика кількість енергії, яка линула у "космос", передаючи таким чином важливу інформацію.
Коли ж розіп`яли Христа, божого сина, енергії, що вивільнилася вистачила для "налагодження" постійного звязку з Вищою Силою. Ось чому часто говорять про жертву, жертвоприношення Христа і т.д. Бо дійсно, це було жертвоприношення, яке відкрило прямий інформаційний канал.
І тому коли ми знову говоримо про язичництво - це крок назад, бо просто не має необхідності в язичництві як такому. Воно вже не буде виконувати свою функцію. Можна любити язичницікі свята, язичницьких божеств, але немає смислу вертатися до язичницьких ідей.
О! я мабуть не зможу правильно надати аргументи, я ж не богослов;) Але можу порадити таких Людей як Клайв Льюіс (письменник), диякон Андрій Кураєв (професор фізики), отець Олександр Мень. Вони не фанатики, і не говорять казки в стилі - християнство то добре, бо так сказав Бозя. Вони на рівні  метафізики пояснюють основи християнської моралі. Бо християнська віра - дуже логічна річ сама по собі (не беручи до уваги духовні моменти, які суто індивідувальні). 

Иешуа

Яка впевніність, от наприклад що говорить ваш маскаль Кураев про смерть предстоятеля своэй церкви    "  Я уже сказал выше, что кончину патр. Алексия я рассматриваю как явное вмешательство Божия Промысла и Его заботу о своей Церкви. Это, может, и не кара за грехи, но призыв Церкви к новому этапу ее истории».

Иешуа

Цельс 2 століття Н.Е

Цитата:
Род христиан и иудеев подобен стае летучих мышей или муравьев, вылезших из дыры, или лягушкам, усевшимся вокруг лужи, или дождевым червям в углу болота, которые устроили бы собрание и стали бы спорить между собою о том, кто из них грешнее, и говорить, что, мол, «бог наш все открывает и предвозвещает», что, «оставив весь мир и небесное движение и оставив без внимания эту землю, он занимается только нами, только к нам посылает своих вестников и не перестает их посылать и домогается, чтобы мы всегда были с ним». Христиане подобны червям, которые стали бы говорить, что, мол, есть бог, а затем следуем мы, рожденные богом, подобные во всем богу, нам все подчинено — земля, вода, воздух и звезды, все существует ради нас, все поставлено на службу нам. Ныне, говорят черви, ввиду того что некоторые среди нас согрешили, придет бог или он пришлет своего сына, чтобы поразить нечестивых и чтобы мы прочно обрели вечную жизнь с ним. Все это более приемлемо, когда об этом спорят между собою черви и лягушки, чем иудеи и христиане [IV, 23].

Иудеи, беглые рабы из Египта, никогда ничего не совершили достойного упоминания, ни по своему значению, ни по численности не были заметны [IV, 31]. Они попытались вывести свой род от семени первых обманщиков и бродяг, ссылаясь на окутанные туманом темные и двусмысленные слова и толкуя их глупцам и невеждам, хотя за все долгое предшествующее время и спора не было [IV, 33] об этих (генеалогических) именах, и (только) теперь иудеи расходятся с некоторыми другими на этот счет