wildperson про другу державну

Автор Жирна_Бойова_Панда, 18:39, 15 Жовтень 2008

Попередня тема - Наступна тема

wildperson

Цитата: tHe_Eney від 09:59, 17 Жовтень 2008
Цитата: wildperson від 09:51, 17 Жовтень 2008
Хочу.

наскільки я зрозумів, Ви в Україні не живете?
Да, я живу в Санкт-Петербурге, уже 18 лет. Моя жена- русская, мои родители живут в Украине, мои двоюродные братья-сестры живут в Москве-России-Казахстане-Молдавии-Украине само собой. Дальше то что?
Я хотел бы прекратить дурацкую грызню между народами, которую Вы всячески культивируете. Не думая при этом о последствиях свар между славянами.
P.S.  А про мову другу- дуже жаль, що завдяки сьогодняшнiй владi офiцiйною другою мовою певно скоро стане англiйська, тiльки тому що то мова дружини президента i його хазяiв.

Juha

Wildperson, ну це ти загнав :!: Я ще чесно такого не чула.

KosivArt

wildperson, раджу не дивитись рос. телебачення яке файно промиває мозок своїм громадянам.

wildperson

Стас! Та в мене вже 8 рокiв телевiзора нема! Бiгме, як квартиру обнесли- навiть не думав його по новому купувати.  :blum3:

KosivArt

файно...

В багатьох є рідня в Росії (і в мене є), але ж ніхто не каже давайте зробимо український - другим державним в Росії? І українці в Росії розмовляють російською і це нормально і природньо.

Але чомусь коли приїжають з Росії, то зразу починають гнути сраки.
Україна - для українців, а хто сюди приїхав прошу вивчити мову, історію, традиції і не піднімати галасу про якісь інші мови.

Не маю на увазі тебе, а кажу в загальному.

wildperson

Стас- "Україна - для українців"-  це ти мене насторожуеш, це значить менi з дружиною дорога в Карпати заказана???
Про "вивчити мову, історію, традиції" я навiть не кажу, рахую що то само собою зрозумiло, цивилiэованi люди саме так i роблять. А от про "і не піднімати галасу про якісь інші мови"- то вже перепрошую нецивiлiзовано. I зробити украiнську- одною з державних мов в РФ= я тiльки за! :!:
Варто подивитися уважно сюди: http://www.ukrcensus.gov.ua/rus i сюди: http://www.perepis2002.ru/index.html?id=11 i все стане ясно. Ми- навiки разом, "Україна - для українців" нiяк не вийде, треба лиш, щоби росiяни (та хто завгодно)- вiдчували себе по справжньому громадянами України. Щоб пишалися своею державою, незалежно вiд мови i т.д.

KosivArt

Цікаво, яка буде реакція на російських форумах, якщо ти піднімеш таку тему (зробити укр. мову державною)  :coffee

Ну дивись, ти ЗА те щоб вивчити культуру-традиції нової країни, але чомусь ПРОТИ прийняття нової мови. Та в будь-якій цивілізованій країні, щоб стати її повноправним громадянином потрібно здати екзамен чи тест на знання мови.

І хто чи що забороняє їм відчути себе справжніми громадянами України? І як можна пишатись країною і не сприймати її мову? Чи так важко вивчити українську, схожу з російською, мову? Чи вони будуть краще відчувати себе громадянами України, НЕ розмовляючи українською? Ну ніяк не розумію цього.

Хоча, якщо розібратись, мовну проблему постійно піднімають наверх політики на чергових виборах, а також постійно йде зомбування російськими і проросійськими ЗМІ.

wildperson

Стас, з чого ти взяв, що я "..чомусь ПРОТИ прийняття нової мови"? З мого посту таке нiяк не випливае.
Про тест на знання украiнськоi мови- вiн повинен бути обов*язково, але лише для тих, хто працюе в державних установах (не суть якого рангу установи). Для простих людей- то вже справа наша (так так, наша з вами, щоби люди самi захотiли вчити мову краiни в яку приiхали жити). Про "відчувати себе громадянами України, НЕ розмовляючи українською" я також не розумiю, але повiрь бувае й таке.
P.S. Тi росiйськi форуми куди я захожу- спецiалiзованi, не думаю, що там хтось то буде коментувати. Але реакцiя впевнений буде менш негативна як на косiвському, я лiнки не просто так..., самi за себе данi перепису говорять.
P.P.S. Всi полiтики- 3,14дораси, я про то вже казав тут, нам би в вiдносинах мiж народами розiбратися, а не влазити в фiнасовi iнтереси тих 3,14....

Жирна_Бойова_Панда

Цитата: Стас від 19:16, 17 Жовтень 2008
але ж ніхто не каже давайте зробимо український - другим державним в Росії

я тільки ЗА!!!!!!! :D

KosivArt

Якраз за даними перепису видно, що укр. мову треба рятувати, а не вводити другу державну... І тут доречно згадати який мізерний процент друку книжки українською мовою.

До речі, якшо таки ввести другу державну - як тоді вести ділову переписку, якою мовою писати закони, якою мовою викладати в учбових закладах і друкувати навчальну літературу? І ще багато таких "як".

А шо нам розбиратись у відносинах? На побутовому рівні у нас все нормально, ніхто за бесіду російською бити не буде. Якщо людина дійсно не розуміє українську я без проблеми спілкуюсь з нею російською. Немає в нас проблеми, є проблеми на вищому рівні, які може вирішити тільки дійсно нова українська влада.

wildperson

Цитата: Стас від 21:19, 18 Жовтень 2008
... І тут доречно згадати який мізерний процент друку книжки українською мовою.
А хто в цьму винен? Невже знову москалi? А може з якiстю книжок бiда? А може читати моя Батькiвщина перестала? До речi "Технiк Великого Киева" й продовження- на украiнскiй е? Моя остання паперова книжка на рiднiй мовi- невдачний переклад Швейка, в *fb2 часом щось знахожу, але частiше розчаровуюся.
Цитата: Стас від 21:19, 18 Жовтень 2008
якшо таки ввести другу державну - як тоді вести ділову переписку, якою мовою писати закони, якою мовою викладати в учбових закладах і друкувати навчальну літературу? І ще багато таких "як".
А от цiкаво як тi самi "як" вирiшують наприклад в Швейцарii? Може хтось був/жив? Там три державних мови взагалi то..

KosivArt

Цитата: wildperson від 00:32, 19 Жовтень 2008
А хто в цьму винен? Невже знову москалi? А може з якiстю книжок бiда? А може читати моя Батькiвщина перестала?
Та ні, напевно тут замішані негри або китайці. Після десятиліть панування союзу укр. книжка майже вмерла і вмре повністю, якщо введуть ше й "язик".

В Швейцарії, як пише відіпедія, навіть 4 офіційні мови, з яких переважає німецька. Також цікаво почути, яка ситуація з паперами-документами в Канаді.

А от можеш мені пояснити, що може дати Україні друга державна мова? Які плюси в цьому?

wildperson

Цитата: Стас від 21:23, 19 Жовтень 2008...
Та ні, напевно тут замішані негри або китайці. Після десятиліть панування союзу укр. книжка майже вмерла і вмре повністю, якщо введуть ше й "язик". ...А от можеш мені пояснити, що може дати Україні друга державна мова? Які плюси в цьому?
А як СССР i украiнську книжку ув*язати?  Союз давно вмер, чого ж укр. книжка за стiльки рокiв не ожила?? Чому популярнi (ну хай буде попсовi, я навiть готовий згодитися) нашi автори пишуть на росiйськiй мовi??
А друга державна мова може дати Батькiвщинi тi самi ростки глобалiзму, за якi я тут бьюся. Бо в нацiоналiзмi в виконаннi мого сусiда по казармi в Радянськiй Армii пана Тягнибока- нiякого майбутнього.

KosivArt

Ну так власне шо за 70 років бігом українська книжка на ноги не стане.
Які саме ростки?

Ілона

Борони Боже другу державну мову російську!!! >:D
Чомусь українська в Московії не є державною.
Досить з того, що Донецьк і Луганськ рідну мову занапастив!!!
Закривають україномовні школи! Дожилися, мля...