Ваші улюблені рецепти!

Автор Juha, 12:55, 05 Лютий 2008

Попередня тема - Наступна тема

BigFAN

Цитата: Juha від 21:46, 01 Червень 2011
Друзі, була в суботу на шашликах. І ми там їли крім шашликів, курячі крильця замариновані в меді. Яка це смакота  :!: Таке враження, що аж кісточки пропиталися солодким маринадом.
Сама маринувати ще не вспіла по пробувати. Але розповідали, що все стандартно як в майонезі, тільки замість останнього дається звичайний мед. І коли жарити, то треба постійно перевертати, бо він дуже швидко пригорає.
Але яке то добре  :nyam  :in_love:
Я раніше навіть ніколи не чула про таке, не те що не пробувала..............
а я курку гріль мариную з медом :nyam

Juha

Ого... І в духовку  :?: Довго треба запікати?
Капець, коли вже той обід настане...  wall

BigFAN

Цитата: Juha від 09:29, 02 Червень 2011
Ого... І в духовку  :?: Довго треба запікати?
Капець, коли вже той обід настане...  wall
в  духовку на півтора години

Juha


BigFAN


BigFAN

вчора готвав стейки з сьомги на грілю.
4 свіжих охолоджених стейка полив соком з лимону, потім два жовтка (домашніх яєць) змішав з 4-ма ложками оливкової олії + приправа до риби (купляв суміш в узбеків у Франківську) і + морська сіль. натер цим маринадом стейки і на дві години в холодильник.  потім на сітку на монгалі або в духовку на сітку і включити функцію гріль, готувати 15-20 хв.
подавати з якимось легким салатом ну і само-собою хороше біле вино. :nyam

odnosel4anka

Готувала в глиняних горщиках (нарешті їх купила)

інгредієнти на 1 горшечок:
200-250 г свинини
3 шт. картоплі
1/2 цибулини
1 морква
1 ст. сметани, розведа теплим окропом (1:3)
1 лавровий листок
сіль, перець
жменька тертого сиру


Шматочки м'яса обсмажити на сковорідці, перекласти в горшечок.
У тій же сковорідці обсмажити нарізані моркву і цибулю і теж перекласти поверх м'яса.
Зверху посолити, поперчити, покласти 1 лавровий листок.
Нарізати картоплю і плотненько завантажити туди ж.
Сметану розвести теплим окропом і залити м'ясо з картоплею.
Накрити кришкою і поставити в холодну духовку.
Коли картопля стане м'якою, знімаємо кришку і вміст горщика засипаємо тертим сиром.
Дамо хвилин 15 для зарум'янювання сиру.

Готувалося при 250 градусах С 1 год + 15 хв з сиром

фото недуже, бо я так щолкнула тай все... але дуже смачно



wildperson

Раз тема обновилася- тодi один з варiантiв для "недовго й дешево".

-Треба стакан-два бульйону мати, але якщо нема- кубики в помiч, ви не повiрите, але iх тоже можно з голоду вживати :)
-Рiжемо картоплю кружочками (чищену :crazy:), жаримо трошки, до чуть коричневоi, але чуть. Краще в тефлоновiй пательнi, а не в чавуннiй, саме ця- смачнiша так.
-Паралельно варимо шпикачки (можно й сардельки, можно й сосиски, що в присутностi дома, але шпикачки краще), не обовязково до кiнця, як вийде (як картопля пiдрумяниться).
-Заливаемо картоплю бульйоном (вогонь залежить вiд рiвня голодностi, але краще менший), так щоб покривало картоплю мiнiмум в два рази.
-Накриваемо кришкою
-Рiжемо шпикачосарделькососиски, краще дрiбно, кидаемо в пательню й мiшаемо. Добавляемо приправи (я унiверсальну, "для блюд з картоплi", тому там солi не треба, але це на смак)
-Терпимо, поки бульйон майже не випариться, перiодично помiшуючи. Пробуемо. Майже перед готовнiстю- дрiбненько рiжемо часник й посипаемо зверху, мiшаемо й через хвилину знiмаемо з вогню.

Якщо постаратися з приправами- це на смак ближче всьго до мадярськоi кухнi, яку я дуже люблю :)

P.S. В процесi нi одна цибулина не постраждала :crazy: