Не пройшло і сто років
Як я готую чинахи!Ввечері беру фасульку - бажано "кобилИ", котрі я везу з Косова!
Замочую на цілу ніч - якраз файно розм"якнуть...
Вранці промиваю, заливаю свіжою холодною водичкою і ставлю варити на середній вогонь!
Коли добре прокипить, тоді додаю спеції, добре перемішую і ставлю на маленький вогонь - нехай собі булькає...
Беру горшочки глиняні - у мене спеціальні є!
Такі класні - капєць!
Обшпарюю кип"ятком - щоб розігрілися добре!
За час, коли вариться фасулька, беру мНяско (свинина і телятина пополам) - обжарюю до напівготовності в киплячій олії (у мене котелок такий класний є
), а
під кінець добавляю моркву порізану різними фігурками - я не лінуюся, бо в мене є ніж спеціальний!
Получаються зірочки, прямокутники, палочки і "медузи"...
На другу комфорку ставлю пательню з картоплею, порізаною кубиками.
Обжарюю до рум"яної скоринки...
Чому не четвертинками ріжу?
А тому що в горшочках досить вузька "шийка" і ложка не пролазить з їдою
В тому самому жирі (та знаю я про канцерогени!) обжарюю багато цибульки до золотистого кольору, добавляю потерту моркву...
Жарю далі...
В горщик ставлю нижнім шаром м"ясо з морквою, потім піджарену картопельку, по бажанню баклажан!
Але!!! Перед цим його потрібно порізат, посипати сіллю, трохи потримати - і злити сік, який гіркий дуже.
Потім добавляю зварену фасульку і ПОЛОВИНУ бульйону від варки!
Зверху в горшочок добавляю помідорки, котрі нарізані кружочками, жарену цибульку з тертою морквою і ставлю в мікрохвильову пічку...
В бульон, що залишився від фасолі (друга половина), видавлюю часник!
І коли страва наполовину готова - доливаю у горшочки!
Нехай ще готується... Терпіння, панове, терпіння!
Розумію що слинка тече і сусіди в гості напрошуюються
Коли страва гарно пропариться, потрібно залишити її - щоб доходила...
Чуть почекати поки чуть остине і смак "набереться"...
Не забудьте гарненько прикрасити кучерявою петрушкою...
Їште на здоров"я!