Косів: форум міста та району
06:55, 08 Листопада 2024 *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Увійти
 
 
   Початок   Допомога Пошук Увійти Реєстрація WAP  
Сторінок: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Вниз
  Друк  
Автор Тема: Ваші улюблені рецепти!  (Прочитано 118766 раз)
Juha
Мол. модератор


Репутація: 77
Offline

Повідомлень: 2517
Awards: KosivArt Душа форуму 2009

My little dream )))


« Відповідь #15 : 15:34, 24 Липня 2008 »

Чесно, я ніколи навіть не пробувала  blush2!!!!!!!!!!!!!
Поділіться рецептом  Будь-ласка
Ілона
Абориген


Репутація: 34
Offline

Повідомлень: 553


« Відповідь #16 : 17:10, 26 Липня 2008 »

Та я сама почала відкривати нові рецепти!

Отже - беремо барабульку і моркву, файно миємо і заливаємо кропом!
Іноді варять в холодній воді, але то є неправильно!!!
Грубо кажучи - коли хочете доброго бульйону, то заливаєте холодною, а коли хочете добрих овочів - то гарячою!
Окремо ставите варити яєчка, тоже в гарячу!
І незабувайте їх після варки в холодну воду кинути - щоб гарно лупилися!
Ковбасу варену (без жиру - "Любительську", "Докторську", і т.д)
Огірки свіжі - "жопки" добре повідрізайте, бо гірчити буде!
Цибулька - добре йде червона, на неї кажуть кутська...
Редиску я не даю, бо не люблю...Але по рецепту, вона має бути! 

Багато зЕлені - пір"ячка цибульки, кріп, петрушка...
Її ріжемо, ставимо в кастюльку де маємо досипати продукти, посипаємо зелень сіллю і мнемо дерев"яною (!) ложкою!

Розрізаємо все одинаковими кубиками - середніми, а не малими або балабухами  sarcastic_hand
Чому називається окрошка - від слова "кришити"...
Всі продукти мають бути охололими!!!

Заливаємо в пропорціях 50/50 - кефір (2,5 %) і мінеральни вода!
Розбять ще з квасом, але мені не подобається...
Потім перчимо, додаємо чуууууточку гірчиці, акуратно вимішуємо - і на стіл!

Довго ця страва не зберігається, їсти треба сразу!
Всім файного апетиту!  Ням-ням


Ілона
Абориген


Репутація: 34
Offline

Повідомлень: 553


« Відповідь #17 : 13:12, 20 Жовтня 2008 »

Вчора готувала чинахи!
Щось мені не дуже сподобалися, бо додала баклажан!  Sad

А хто як готує цю страву?
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6516


« Відповідь #18 : 19:21, 20 Жовтня 2008 »

Хіба в чинахи дають баклажани?
Ілона
Абориген


Репутація: 34
Offline

Повідомлень: 553


« Відповідь #19 : 20:21, 20 Жовтня 2008 »

Ага... Вони так мерзенно на зубах скриплять!
Чинахи - це ж грузинська страва, а "сІнєнькіє" там у фаворі  drinks
І борони Боже, не давайте баранину!!!
Воно так смердить, шо капЄц!
Геть не той смак!  nono
Ілона
Абориген


Репутація: 34
Offline

Повідомлень: 553


« Відповідь #20 : 10:46, 08 Листопада 2008 »

Не пройшло і сто років  Smiley

Як я готую чинахи!
Ввечері беру фасульку - бажано "кобилИ", котрі я везу з Косова!
Замочую на цілу ніч - якраз файно розм"якнуть...
Вранці промиваю, заливаю свіжою холодною водичкою і ставлю варити на середній вогонь!
Коли добре прокипить, тоді  додаю спеції, добре перемішую і ставлю на маленький вогонь - нехай собі булькає...

Беру горшочки глиняні - у мене спеціальні є!
Такі класні - капєць!
Обшпарюю кип"ятком - щоб розігрілися добре!

За час, коли вариться фасулька,  беру мНяско (свинина і телятина пополам) - обжарюю до напівготовності в киплячій олії (у мене котелок такий класний є  yahoo), а
під кінець добавляю моркву порізану різними фігурками - я не лінуюся, бо в мене є ніж спеціальний!
Получаються зірочки, прямокутники, палочки і "медузи"...

На другу комфорку ставлю пательню з картоплею, порізаною кубиками.
Обжарюю до рум"яної скоринки...
Чому не четвертинками ріжу?
А тому що в горшочках досить вузька "шийка" і ложка не пролазить з їдою  blush2

В тому самому жирі (та знаю я про канцерогени!) обжарюю багато цибульки до золотистого кольору, добавляю потерту моркву...
Жарю далі...

В горщик ставлю нижнім шаром м"ясо з морквою, потім піджарену картопельку, по бажанню баклажан!
Але!!! Перед цим його потрібно порізат, посипати сіллю, трохи потримати  - і злити сік, який гіркий дуже.

Потім добавляю зварену фасульку і ПОЛОВИНУ бульйону від варки!
Зверху в горшочок добавляю помідорки, котрі нарізані кружочками, жарену цибульку з тертою морквою і ставлю в мікрохвильову пічку... 

В  бульон, що залишився від фасолі (друга половина), видавлюю часник!
І коли страва наполовину готова - доливаю у горшочки!
Нехай ще готується... Терпіння, панове, терпіння!
Розумію що слинка тече і сусіди в гості напрошуюються  drinks

Коли страва гарно пропариться,  потрібно залишити її - щоб доходила...
Чуть почекати поки чуть остине і смак "набереться"...
Не забудьте гарненько прикрасити кучерявою петрушкою...

Їште на здоров"я!  thank_you2
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6516


« Відповідь #21 : 11:38, 08 Листопада 2008 »

Ух, смачненько написала!  Ням-ням
Ілона
Абориген


Репутація: 34
Offline

Повідомлень: 553


« Відповідь #22 : 19:53, 08 Листопада 2008 »

Бо "вживу" іщиро описую!
Реаліті-шоу, блін  acute
Опишу любу страву - досвіду вже маю  pleasantry
Замовляйте! 
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6516


« Відповідь #23 : 22:01, 08 Листопада 2008 »

Тут колєга з штатів прочитав про твої чинахи good і каже шо реально слина потекла і вирішив теж їх зварити Smiley Стеф привіт wink3
Ілона
Абориген


Репутація: 34
Offline

Повідомлень: 553


« Відповідь #24 : 23:05, 08 Листопада 2008 »

 blush2
Ой, приємно дуже що пан Стефко відчує смак частинки Батьківщини... Ням-ням
Ілона
Абориген


Репутація: 34
Offline

Повідомлень: 553


« Відповідь #25 : 20:57, 10 Листопада 2008 »

ХолодцУ хочете? wink3
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6516


« Відповідь #26 : 22:38, 10 Листопада 2008 »

йо Smiley
wildperson
Модератор


Репутація: 83
Offline

Повідомлень: 2667


« Відповідь #27 : 00:10, 11 Листопада 2008 »

 Я хочу вареникiв з картоплею (шкварки i сметану я вже сам, ну й ту що з бруньками також). Але з максимальними подробицями, в мене тiсто якось не... Будь-ласка

Ілона
Абориген


Репутація: 34
Offline

Повідомлень: 553


« Відповідь #28 : 14:41, 12 Листопада 2008 »

На чому тісто готуєте?
На холодній чи на гарячій воді?

І хто місить? 
wildperson
Модератор


Репутація: 83
Offline

Повідомлень: 2667


« Відповідь #29 : 16:16, 12 Листопада 2008 »

На холоднiй, а мiсить коли хто, я готувати люблю (я кщо хтось iнший посуд мие)

Сторінок: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Нагору
  Друк  
 
Перейти в:  

© 2007—2024 KosivArt | Працює на SMF