Визнання УПА

Автор borowed, 15:38, 12 Листопад 2007

Попередня тема - Наступна тема

Яке ваше ставлення до визнання УПА учасниками 2ї світової війни

позитивно
13 (81.3%)
негативно
1 (6.3%)
не знаю
2 (12.5%)
а шо таке УПА
0 (0%)
а шо таке 2га світова
0 (0%)

Всього голосів: 16

KosivArt

Але ж він не закликає брати зброю і йти воювати. Це не екстремізм, а звичайний націоналізм.

wildperson

Цитата: Стас від 09:28, 03 Вересень 2008
Але ж він не закликає брати зброю і йти воювати. Це не екстремізм, а звичайний націоналізм.
А до чого ж закликае? Цитата однозначна здаеться. Менi i словосполучення "звичайний націоналізм" ДУЖЕ не подобаеться. Завжди старався людей по iх людських якостях вiдрiзняти, а не по 5-й графi. Може нам постаратися полiтикiв адекватнiших вибирати? Але кому iх вибирати, якщо пропаганда- "бий москалiв, рятуй Украiну!" так прикро дiюча... :-((

KosivArt

Краще перейдемо до УПА, бо потроху скочуємось до теми "хохлів-москалів". :icon_fight1:
А про націоналізм взагалі пропоную відкрити окрему тему. :coffee

wildperson

Цитата: Стас від 10:14, 05 Вересень 2008
Краще перейдемо до УПА, бо потроху скочуємось до теми "хохлів-москалів". :icon_fight1:
А про націоналізм взагалі пропоную відкрити окрему тему. :coffee
За флуд вибачаюся, а про визнання УПА... Була друга свiтова. Були два блоки. Нiмеччина/Iталiя i т.д. проти СССР/США/Англiя i т.д.. Був Нюрбергський процес (до якогого самi нiмцi вiдносяться дуже серйозно). Була дивiзiя СС "Галичина". Зараз рiшення процесу стараються забути (причому 4-5 краiн). Питання- на якому боцi воювала УПА? Я не збираюся вiдмовлятися вiд свого вуйка, що воював там же, може я в тi роки також з автоматом би бiгав. Але зараз я бачу натуруальну реiнкарнацiю фашизму. Що менi дуже страшно. Може памятник Гiтлеру поставимо на мiськiй горi?

Juha

Ну чому ж так зразу "реінкарнація фашизму" :?: :acute:
Підпільні партизанські угрупування були під-час кожної війни по всьому світу. УПА було, воювали за незалежну Україну, проти СРСР. Це факт. Але я проти визнання УПА зараз. Тому що це потягне за собою великий конфлікт. А їх і так в нашій державі дуже й дуже багато. На Західній Україні воїнів УПА й без того шанують, поважають, ставлять пам'ятники. Їх будуть пам'ятати, і діти на уроках історії будуть вчити про них. І я думаю для самих воїнів це головне (принаймі повинно бути). Але зараз, на жаль, я бачу тільки боротьбу за пільги, які мають Ветерани війни, за квартири і машини, які вони отримують.
В нас в Україні це питання можна піднімати тільки тоді, коли рівень патріотизму виросте. Коли російськомовного населення, фактично, не залишеться, коли всі будуть з гордістю казати "Ми - українці", коли питання належності Криму зникне, тільки тоді можна буде визнати воїнів УПА. А не зараз коли в нас повний розкол між Сходом і Заходом.

wildperson

Цитата: Juha від 15:01, 05 Вересень 2008
Коли російськомовного населення, фактично, не залишеться, коли всі будуть з гордістю казати "Ми - українці
Може то знову флуд, але! Мiй вуйко (мамин рiдний брат) живе в Казахстанi. Трое дiтей як один в паспортi записалися украiнцями (хоча нiхто не розмовляе, нема там школи, все одно- "Ми- украiнцi!") Внуки думаю пiдуть тим же шляхом (нема зараз 5-i графи i росiйських навiть шкiл в Казахстанi все менше i менше, але вiдчувати себе будуть украiнцями). Дiдова сестра була репресована в ту саму Воркуту, вагiтною, вiдносно недавно спiлкувався з ii внуком, тобто моiм братом в третьому- вiн слова не знае по украiнськи, вiн взагалi перший раз в Косовi- але вiдчувае себе украiнцем! Так що Юля не треба про "не залишиться". Росiйсько- чи бiлорусьсько- чи якось ще мовне= головне аби справжнiми патрiотами були i разом боролися проти неофашизму. Дружина за 10 днiв освоiла гуцульський дiалект в примiтивi, нормально спiлкувалася, було би бажання. А визнання УПА то якраз розкол i дискримiнацiя росiйськомовних украiнцiв (бо всiх росiйськомовних гамузом записують в вороги/москалi)

grossfater

Шановний wildperson! Ви таки справжній українець.Ви,як і більшість українців,боїтеся когось образити - недай боже подумають що НАЦІОНАЛІСТ.Так щоб ви знали, що націоналіст,це не нацист.У бандерівські армії (УПА) було більше 30-ти національностей.Просто радянська пропаганда стулила всих опонентів в кучу.Дивізія СС Галичина, Мельниківці, загони Бульби Боровця,це не УПА, а українські націоналістичні течії,які між собою ворогувал,.що доречі успішно продовжується і по сей день.А якщо діти чи родичі полеглих за Вкраїну думають,що то когось образить, то мабуть вони в могилах порушаться.Ви мабуть не дуже добре знаїте, що робилося в Західній Україні?!!!Мабуть була вагома причина,що в1939р. Радянські війська зустрічали,як визволителів, з квітами,А через два роки на кожному задвірку з кулеметами.За пару років так розізлить людей!..

wildperson

[/quote]
Цитата: grossfater від 22:55, 10 Вересень 2008
Ви мабуть не дуже добре знаїте, що робилося в Західній Україні?!!!Мабуть була вагома причина,що в1939р. Радянські війська зустрічали,як визволителів, з квітами,А через два роки на кожному задвірку з кулеметами.За пару років так розізлить людей!..
Певно що була причина!, але я знову "впадаючи в флуд" кажу про "розiзлити". Роздiлити "москалi" i "совэти"- от все що менi хотiлося би. А на форумi переважно "москалi у всьому виннi..."
P.S.А та сама "Галичина" i т.д. якраз стараеться синхронiзувати себе з УПА. На жаль не зберiг лiнкiв, тому голослiвно, але то так, зовсiм недавно в павутинi бачив..

borowed

вiдправив в Воркуту сусiд, нiяк не росiянин.
Cусід - підкаблучник.Дивись в корінь.
звичайно.ми самі багато в чому винні в своїх бідах,але чомусь МОСКАЛІ завжди були напоготові "допомогти".
Називай мою думку як хош,вона МОЯ,і чесно кажучи нічого екстремістського я в ній не бачу.За своїх когось там не переживай,я ж ясно написав причину,по якій я б міг когось там вбивати.І до речі,не написав нічого проти МОСКАЛІВ,лише ПРОТИ МОСКВИ.
То,шо Тарас Григорович мав на ввазі - вже архаїзм,я вжив саме те слово,яке хотів,так шо не потрібно доколупуватись до слів.
дурниці,дурниці.і ше раз дурниці шановний,нонсенс,який ви висловили -  не що інше.як приклад нетривкості ідеалів та несприйняття світогляду західняків,до числа яких ви себе причислюєте
Екстремізм - це до Ваших Конгресів Євразійськой молодьожі.
як на мене,Час взяти зброю настане тільки у випадку збройної інтервенції Росії.ні в якому іншому випадку.і ,повірте,я не один так думаю.

KosivArt

Не подобається словосполучення "звичайний націоналізм"? - залежить який зміст вкладати в ці слова.

"Нація - це кровно-духовна спільнота мертвих, живих і ненароджених" Тарас Шевченко.

"Націоналізм - це мислення і діяння інтересами своєї нації" Степан Ленкавський (автор "Декалогу українського націоналіста").

"Все те добре, що добре для блага, сили й розвитку моєї нації; все те зле, що цю силу й розвиток послаблює - це основна заповідь ідеології українського націоналізму" стверджував Микола Сціборський.

Що тут може не подобатись?

wildperson

Цитата: Стас від 22:39, 17 Жовтень 2008
Що тут може не подобатись?
Те, що нам в космос пора, одною нацiєю= "земляни"

KosivArt

А шо, берем файної трави і полетіли ;)

wildperson

З травою кожен дурень зможе.., а без?
Ми вже на порозi космiчноi ери (не на орбiту i назад, а по справжньому). I тут треба забувати про "звичайний націоналізм"

KosivArt

Цитата: wildperson від 00:41, 19 Жовтень 2008
Ми вже на порозi космiчноi ери (не на орбiту i назад, а по справжньому). I тут треба забувати про "звичайний націоналізм"
Придумали якийсь суперовий двигун?

wildperson

Цитата: Стас від 16:00, 19 Жовтень 2008
Цитата: wildperson від 00:41, 19 Жовтень 2008
Придумали якийсь суперовий двигун?
Та давно вже... лiнки лiниво шукати..., iдей у вчених повно, зупиняе якраз той  самий "нацiоналiзм", объеднатися би нашiй планетi нарештi.