Wordpress vs. Drupal

Автор KosivArt, 10:18, 05 Серпень 2010

Попередня тема - Наступна тема

Жирна_Бойова_Панда

Дуже обмежена ЦМС в порівнянні з ВП і Друпалом

KosivArt

на WordPress працює вже більше 60 мільйонів сайтів, скоро ця CMS святкуватиме 10 років у мережі

Жирна_Бойова_Панда

Тут якісь ентузіасти переламали туєву хучу wordpress сайтів. Стас, тебе пронесло? :)

KosivArt

Проносить від чогось іншого ;)
Є лінк на новину?

Жирна_Бойова_Панда

Новину не шукав, в твітері люди масово жаліються

KosivArt

Треба буде оновитись на свіжу версію 3.5.1

andrew

Цитата: Стас від 19:02, 29 Січень 2013
Треба буде оновитись на свіжу версію 3.5.1
як варіант можна попідкидати в свою cms ознак від інших движків  :)
щоб заплутати пошукових спайдерів хачиків)

KosivArt

Вийшов WordPress 3.8.3. До речі, починаючи з версії 3.8.2 система оновлюється сама.

Раджу оновитись, особливо якщо у вас старіші версії. А перед оновленням перевірити html сайта на навність прихованих посилань у футері — старі версії мали дирку в безпеці в модулі візуального редактора tinymce.

KosivArt

На сьогодні за статистикою вже 25% сайтів працюють на Вордпресі, — а це більше 70 млн. сайтів.
Така популярність Вордпресу приваблює школотухакерів, тому слідкуйте за оновленнями модулів та тем свого сайту, робіть бекапи бази і файлів.
Також раджу встановити модулі безпеки Wordfence та Wordpress Firewall.

KosivArt

Тижнева статистика заблокованих атак на сайт райради, більшість — кацапських.

IVP

Я тепер найшов shell на своїх сайтах, прийшлося довго і нудно всі дири закривати, чистити всьо

KosivArt

а як найшов дирку?

IVP

дирку не найшов, в мене на всіх сайтах на всіх сторінках були прописані скрипти російські, в яндексі майже всі сайти під АГС пішли через небезпеку, проблема була в простих паролях, не обновляв двіжок, плагіни. Я ніколи навіть і не думав шо таке може бути.

Прийшлося всьо обновляти, міняти паролі, міняти теми і плагіни з офіційного ВП стору, ставити Wordfence, Quttera, слідкувати за логами, чистити БД від скриптів. Вроді покишо проблем уже не має.

Жирна_Бойова_Панда

Треба переходити на фреймворки ;)