KosivArt
Адміністратор
Репутація: 101
|
|
« : 14:53, 30 Вересня 2012 » |
|
Спільно з групою волонтерів з Косова (і ВелоКосова) та добровольцями Корпусу Миру США в Україні було отримано грант на поліпшення туристичної інфраструктури у Косівському районі. Грант Посольства Нідерландів, Програма охорони природи та біорізноманіття дозволить розчистити ліс від повалених дерев, промаркувати туристичні стежки, встановити позначення, а також видати відповідні карти.На ВелоКосові вже є перша публікація « Маркування пішохідних маршрутів Косівщини розпочато!». Проектом займається Ростислав Мартинюк. Вирішили не мішати вело і піші маршрути на одному сайті, а паралельно з ВелоКосовом запустити новий сайт ( некомерційний і не пов’язаний з Корпусом Миру чи коштами ґранту), на якому можна буде знайти всю інформацію про туристичні пішохідні маршрути Косівщини (фото, треки). Крім того можна буде слідкувати за перебігом всіх робіт по маркуванюю і прокладанню маршрутів, які будуть виконувати волонтери Косівщини. До речі, зараз дуже пригодився джпс-трекер Велокосова: всі маршрути записуються і будуть викладені у вільному доступі на сайті. Забороняється використовувати матеріали з сайту mapakosiv.if.ua (статті, описи атракцій та маршрутів, фотографії, відео чи GPS-треки) в комерційних цілях чи без згоди адміністратора.Єдине шо треба — цікава, влучна назва для сайту! - kosivtrips.in.ua
- trips.if.ua
- kosivroutes.info
- routes.if.ua
Пропонуйте ваші варіанти! Можливо знаєте гуцульське слово для піших маршрутів чи взагалі походеньок горбами.
|
|
|
|
|
IVP
Ст. модератор
Репутація: 58
Moskalowka
|
|
« Відповідь #1 : 16:13, 30 Вересня 2012 » |
|
navikosiv.com
|
|
|
|
wildperson
Модератор
Репутація: 83
|
|
« Відповідь #2 : 16:33, 30 Вересня 2012 » |
|
pischokosiv.if.ua
|
|
|
|
Burkut
Фахівець
Репутація: 12
|
|
« Відповідь #3 : 22:25, 30 Вересня 2012 » |
|
hikingkosiv.[domen] хоча тут питання таке - на кого воно буде в першу чергу орієнтоване - на наших, чи іноземців. якщо іноземці, то мій варіант або routes.if.ua якщо для наших, то тоді мо краще щось з наших транслітерацією типу kosivturist.[domen] у нас же тут не всі інтелігенція і буржуйські мови не вчили.
|
Радість — це те, що дається з боєм. Ні краплі смутку, ні краплі сумніву...
|
|
|
KosivArt
Адміністратор
|
|
« Відповідь #4 : 10:54, 01 Жовтня 2012 » |
|
navikosiv.com
navi — то здається шось морське pischokosiv.if.ua
хіба pishokosiv, бо «sch» читається як «щ» hikingkosiv.[domen] хоча тут питання таке - на кого воно буде в першу чергу орієнтоване - на наших, чи іноземців. якщо іноземці, то мій варіант або routes.if.ua якщо для наших, то тоді мо краще щось з наших транслітерацією типу kosivturist.[domen]
думаю з чісом буде переклад і на інші мови
|
|
|
|
Жирна_Бойова_Панда
кунг-фу модератор
Ст. модератор
Репутація: 94
Кавайне панденЯ
|
|
« Відповідь #5 : 10:57, 01 Жовтня 2012 » |
|
navigation
|
Born stupied? Try again!
|
|
|
IVP
Ст. модератор
Репутація: 58
Moskalowka
|
|
« Відповідь #6 : 15:42, 01 Жовтня 2012 » |
|
naviko.if.ua
|
|
|
|
KosivArt
Адміністратор
|
|
« Відповідь #7 : 19:08, 01 Жовтня 2012 » |
|
Додав голосування.
Доменна зона буде .if.ua, .info або in.ua, в залежності від назви.
|
|
|
|
KosivArt
Адміністратор
|
|
« Відповідь #8 : 11:38, 03 Грудня 2012 » |
|
а може «пішаком»? — pisha.com.ua чи це парускі?
|
|
|
|
Burkut
Фахівець
|
|
« Відповідь #9 : 14:36, 03 Грудня 2012 » |
|
та не парускі, але от слово "піша" звучить якось не тойво, а не всі ж здогадаються, що його з доменом тре читати. а що, таке коротке ім'я і не зайняте досі?
|
|
|
|
KosivArt
Адміністратор
|
|
« Відповідь #10 : 22:49, 03 Грудня 2012 » |
|
Думаю наші люди здогадаються як читати, а для іноземців слово буде нейтральним і новим. Ще був варіант «пішком.юей» — pish.com.ua, але «pish» англійською має кілька значень і всі не в тему, а якраз слово «pisha» — не перекладається. І є ще один варіант — «МапаКосів» ( http://mapakosiv.if.ua). Сайт працює вже десь рік. Може доповнити його пішохідними маршрутами-джпстреками, підчухати дизайн та й не треба тоді плодить сущности новий створювати? Буде Велокосів і Мапакосів
|
|
|
|
Жирна_Бойова_Панда
кунг-фу модератор
Ст. модератор
Репутація: 94
Кавайне панденЯ
|
|
« Відповідь #11 : 22:58, 03 Грудня 2012 » |
|
Шось мені цей "піша" зовсім не зазодить і в наявності буква ш
|
Born stupied? Try again!
|
|
|
KosivArt
Адміністратор
|
|
« Відповідь #12 : 23:08, 03 Грудня 2012 » |
|
ага, є ше полонізм «мандзяки» — якраз про походи-мандрівки-тріпи типу mandzyaky.if.ua, круто?
|
|
|
|
Burkut
Фахівець
|
|
« Відповідь #13 : 23:09, 03 Грудня 2012 » |
|
думаю мапакосів саме те. по1 він вже рік є, тому вже якусь вагу в Пс має і щось собою являє. до того ж зараз він пустий - тобто пару гугломап, пару сканів карт(до речі, не чіпають за генштаб? бо я знаю, що багатьом ресурсам, які роздають скани генштабу дзвонить/пише сбу з проханням прибрати) та пару форвардів на інші ресурси. до речі, велокарти якось там фіговенько - лише 2 роути, може зроби редірект на велокосів? а так там буде більше функціоналу, що дасть реальну користь сайту - профіт для мапакосова. і самі карти будуть підніматись не з нуля, а на вже діючий ресурс - профіт для маршрутів. і назва нормальна і в тему. та й іноземцям зрозуміла - map a kosiv
|
|
|
|
KosivArt
Адміністратор
|
|
« Відповідь #14 : 12:04, 04 Грудня 2012 » |
|
Ну раз Київ дав добро, буде мапакосів Посилання на велокосів є внизу на кожній сторінці, але то все треба буде переробляти. А шо на картах генштабу є якась надзвичайно цінна інформація?
|
|
|
|
|
|