Правильне харчування

Автор Juha, 09:40, 19 Березень 2012

Попередня тема - Наступна тема

Juha

Тема створена мабуть швидше для дівчат. Може вона й не знайде підтримки. Але мені захотілося поділитися своїми новими думками ітп  :) Тим більше в нас тут є молода мама.
Їжа дуже впливає на наше здоров'я. Є відомий вислів, що "Їжа повинна бути ліками, а ліки - їжею". І багато хвороб саме через неправильне харчування.
Зараз все більше і більше людей звертаються саме до роздільного харчування. Відмовляються від майонезу, або, хто собі може позволити робить домашній. В нас на роботі навіть прибиральниця, наприклад, схудла, напевне в три рази, помолоділа. Їй за 60, а виглядає на 45.
Як ви до цього відноситеся? Я не говорю про дієти, похудання. Воно прийде саме по собі. Я кажу саме про роздільне харчування.
В мене в сім'ї взагалі так не заведено. Але я про це вже давно подумую. Просто не знаю, як можна відмовитися від улюблених відбивних чи запеченої курочки.  wall
А це придбала собі йогуртницю. Ви не уявляєте,яка це суперова штука. Купляю закваски Віво. Не треба сметани, про майонез поки що забули. Чоловік вплітає за дві щоки. В мене нормалізувався желудок. Ти собі знаєш, коли ти його зробила. Завжди свіженьке.
А от діткам, по - моєму, це краще, що може бути. Там навіть є закваски симбілакту, що не треба купляти ніяке дитяче харчування. Все саменькі робите.
Хотілося б Ваші думки почути.

KosivArt

кладеш молоко на 2-3 дні біля батареї і маєш домашній кефір — «кисляк» :)

anv

Цитата: Стас від 09:45, 19 Березень 2012
кладеш молоко на 2-3 дні біля батареї і маєш домашній кефір — «кисляк» :)
Зараз потеплішає і цей процес(2-3 дні) піде швидше. Потім кисляк відварюєш і маєш творог.

KosivArt

йо.
роздільне харчування я колись в гуртожитку практикував — один день гречка, другий — барабуля :)

а насправді тема хороша, тут головне мати силу волі шоб відбивну їсти без барабулі :)

Juha

Ви мене не зовсім зрозуміли. Я для прикладу сказала про йогуртницю. Ви ж не будете (чи Ваші дружини) в кисляку маринувати курку для запікання, чи кисляком змащувати салат олів'є.  :)
Я загалом писала. Мені цікаво, хтось намагається харчуватися правильно чи хоча б пробував це робити?

anv

Йогуртниця у мене вже роки зо три. Стараємося малого харчувати чимсь корисним, а вже разом і ми трошки змінили свої смаки. Домашній сир :plus1, а всі ковбасні вироби- - - -не купуємо взагалі(хіба, що домашнє). Я маю гастрит з 9 класу, але сказати, що харчуюся правильно не получиться... правда відучився їсти вночі(було так, що десь між 23.00-24.00 стоячи гвалтував холодильник).
Одне лиш зле, що мені подобається їсти все те, що не дуже корисно :nono:

♠S.Y.♠

Питання трохи не в тему хочу купити Йогуртницю а де брати закваски в Косові ???

Juha

В аптеках мусять бути.
Але я беру ВІВО, бо вони ну дуууже вже популярні, їх магазин є в Коломиї. На сайті пише Вічевий майдан, 1/2. Але не рекомендую брати в супермаркетах звичайні сухі закваски молочних фабрик різних.

anv

Цитата: S.Y. від 13:35, 19 Березень 2012
Питання трохи не в тему хочу купити Йогуртницю а де брати закваски в Косові ???
я беру в аптеці біля Едельвейсу або через нет замовляю.

Burkut

вчені, нормальні а не шарлатани типу брега, проводили експерименти. що довели те, що від роздільного харчування немає ніякої користі. мало того. в деяких випадках воно може навіть шкідливим бути.
сподіваюсь, що до літа вдасться спалити  10, ну хоча б 7 кг.
раціон має юути в першу чергу збалансованим - білки-жири-вуглеводи в потрібних співвідношеннях. а кількість спожитих калорій не повинна перевищувати кількість спалених. якщо худнути, то палити тре більше ніж їси. все.
все інше - від лукавого.

свого часу мені дуже допомогло зкидати вагу правило не їсти після 7 вечора. воно дуже дієве, коли лягаєш о 4 ранку :)

бажано не їсти всіляку сміттєву їжу: майонези-чіпси-сухарики-картоплю фрі, чи смажену. хоча це більше для того, щоб гастрит не схопити. бо як спалюєш багато, то нема різниці, з чого ти отримав калорії, все одно згорять. але в мене організм, коли має добрі навантаження, сам не сприймає таку їжу - мене від неї нудить і зовсім не хочеться

valerivna

ЦитатаЯк ви до цього відноситеся? Я не говорю про дієти, похудання. Воно прийде саме по собі. Я кажу саме про роздільне харчування.
Теоретично я фанат здорового харчування  :) практично інколи буває всяке   :blush2:
Дуже хороші штуки для таких речей - пароварка, мультиварка або скороварка  :good:
про йогуртниці багато чула позитивних відгуків, але ще собі не придбала