Шукаю бондара та майстра з виготовлення дерев’яного посуду

Автор svetlana_va, 12:26, 20 Червень 2011

Попередня тема - Наступна тема

svetlana_va

Може хтось підкаже. потрібні телефони майстрів, (можливо одного майстра), якій займається бондарними виробами та виготовленням дерев'яного посуду: миски, ложки, тощо. Але цікавить дерев'яний посуд виготовлений вручну (не на станку)
Якщо хтось знає, поділиться.

Жирна_Бойова_Панда

svetlana_va

Насправді ні)))
Займаємось історичною реконструкцією клуб великий. Багато чого треба, а часу вибратися західну Україну немає.

Жирна_Бойова_Панда

vyluzja Franka

в Річці, дядько один є точно знаю, можу десь знайти контакти. А от ложки і таке всяке то Прокурава, Шешори Космач.

svetlana_va

Знайдіть, будь-ласка. А то сама у Косів можу і до зими не потрапити.

svetlana_va

Жирна_Бойова_Панда

Mercedes

Цитата: Жирна_Бойова_Панда від 10:30, 21 Червень 2011
найс  :good:
Панове, майстер , що виготовляє бочки і різний посуд з дерева називався до недавна боднарем. (від слова -боднарство). Запитайте в с. Брустори, недалеко коло церкви  чоловік і жінка , не можу пригадати їхнього прізвища. Ми знімали їх в музичному фільмі. Жінка родом з Річки, її тато був добрим майстром і вона разом з своїм батьком навчила цьому фаху свого чоловіка. 

svetlana_va

Залюбки б запитала. Тільки знаходжусь далеко у Києві. Так що дякую за підказку, але скористатись нею найближчі півроку навряд чи зможу(((

Тогорішна Морквина

Цитата: Mercedes від 15:16, 21 Червень 2011
 Панове, майстер , що виготовляє бочки і різний посуд з дерева називався до недавна боднарем. (від слова -боднарство).
Та невже? Ну то нічо, для того, шоб знімати МУЗИЧНИЙ фільм це питання глибоко вивчати не обізатільно!)))
Українською БОНДАР,  зрідка, в деяких діалектах БОДНАР ( від нім. binder, від binden в"язати)!)))
О, яка я умна))

BigFAN

мені радили майстра з Хмельника, кажуть фист бочки робит.

Тогорішна Морквина

svetlana_va, Ви таке шось там чотке робите!! Я тоже хочу! Правда на мечах я рубатися не вмію, але вмію ліпити горщики! Ви случайно не у Копачові дислокуєтесь?

Gorolya

Цитата: Морквина бо Тогорішна від 17:57, 21 Червень 2011

Та невже? Ну то нічо, для того, шоб знімати МУЗИЧНИЙ фільм це питання глибоко вивчати не обізатільно!)))
Українською БОНДАР,  зрідка, в деяких діалектах БОДНАР ( від нім. binder, від binden в"язати)!)))
О, яка я умна))

:flower  умна)

Juha

Морквина бо Тогорішна, боднар це наше діалектне. Ти права. Є навіть село Боднарів в нашій області.
Але навіщо з такою ухмилкою це писати...  :nenayu Люди роблять добру справу.. Знімають фільм про Косів та його культуру. Поширюють його серед інших і називають речі так, як їх навчили наші боДНарі. Як у нас говорять без Вікіпедії. Так не можна  :!: Навіщо поширювати чвари на форумі. Це не якийсь там Таблоїд, де таке круто рахується робити...