«Будь-ласка» чи «будь ласка»?

Автор Тогорішна Морквина, 09:13, 15 Квітень 2011

Попередня тема - Наступна тема

Тогорішна Морквина

Чуєте, а цеє, тут у нас один смайлик є, там колобочок з транспорантом, на якому написано "будь-ласка". А воно, я перепрошую, пишеться окремо, без дефіса  :blush2:

KosivArt

ти вже друга хто це помітив (перший писав Тарас), так шо пора пофіксити :)

в школі писали через дефіс, тепер окремо, не здивуюсь якшо років через 10 ше шось придумають :coffee

Тогорішна Морквина

Цитата: Стас від 09:17, 15 Квітень 2011
ти вже друга хто це помітив (перший писав Тарас), так шо пора пофіксити :)

в школі писали через дефіс, тепер окремо, не здивуюсь якшо років через 10 ше шось придумають :coffee
і тут вихід мастєра офтопа, мене (простіт)!:
Саме інтірєсне, шо це питання досить животріпєщущє! Цілком не зрозуміло, хто придумав вчити в школі писати БУДЬ ЛАСКА через дефіс, якшо такого в правописі НІКОЛИ не було! Ну, принаймні, в ХХ столітті! Це вчителькі шота папуталі з правилом про складні займенники з компонентами бозна-, -будь, -небудь, казна-, хтозна-!!!
Стас, вас нахабно обдурювали люди, яким ви так довіряли усьо дитинство!?))

KosivArt

дікувать за матчасть

ше довго буш мені викати?  :hello

Тогорішна Морквина

Цитата: Стас від 10:02, 15 Квітень 2011
дікувать за матчасть

ше довго буш мені викати?  :hello
ой, а шо ми вже перейшли на ТИ?)))))))) Та дійсно!))) сорі, я шось цей момєнт провтикала (як я часто роблю, то так буває з художніками).
Викати більше не буду!))

ploskonos

Цитата: Морквина від 09:51, 15 Квітень 2011
і тут вихід мастєра офтопа, мене (простіт)!:
Це вчителькі шота папуталі з правилом про складні займенники з компонентами бозна-, -будь, -небудь, казна-, хтозна-!!!
Стас, вас нахабно обдурювали люди, яким ви так довіряли усьо дитинство!?))

Блін,і мене теж вчителька намахала.Теж все життя знав,шо писати потрібно через дефіс.

Тогорішна Морквина

Цитата: ploskonos від 10:17, 15 Квітень 2011
Блін,і мене теж вчителька намахала.Теж все життя знав,шо писати потрібно через дефіс.
я так підозрюю, шо ця досить поширена намахувальна практика - це проіскі лютих ворогів українського народу. Таким чином вони хтіли, певно, дизорієтірувать нас в нашій рідній мові - культурному срижні нації, курвамать!))))

ploskonos

100%/
В то время,когда космические корабли бороздят просторы Вселенной  нас учили якийсь дефіс класти.

Жирна_Бойова_Панда

ми люди обмануті хуліганами?

Тогорішна Морквина

Цитата: Жирна_Бойова_Панда від 10:32, 15 Квітень 2011
ми люди обмануті хуліганами?
Панда!!!??? І тебе ТАК вчили???? Тю! Ти ж маладой і ходив в школу Незалежної України, коли, кажицця, дефісна епідемія уже папустілась!

Жирна_Бойова_Панда

ну має ж бути якесь раціональне пояснення тому, шо все своє свідоме життя свято вірив про існування рисочки між цими двома чудо словами...  :to_pick_ones_nose: :ce

Тарас Пасимок

не пам'ятаю як було в мене в першій школі, бо мови нас там взагалі не вчили -

просили тихенько посидіти :crazy: (це до теми ворогів народу)

і я мусів ходити додатково шоби хоч поступити

але в інституті ця тема що тре писати без дефіса проходила 5 років червоною ниткою!  :znajka

Galen

Я з оцим "будь ласка"програла бутилку шампанського, бо поспорила що воно пишеться через дефіс (пам'ятаючи з школи).
Спор є спор)))) Прийшлося ставити  wall

Тогорішна Морквина

Цитата: as_tar від 12:12, 15 Квітень 2011

але в інституті ця тема що тре писати без дефіса проходила 5 років червоною ниткою!  :znajka
О, інститут журналістики все ж качіствінно куйот кадри!)))

Juha

Ой, і я з тої опери, дуже довго думала, що треба через дефіс, але мене виправила однокласниця as_tarа, я ще пам'ятаю після того в бібліотеку йшла і не вірила їй... Виявилося, що таки вона права...
Так що, Тарас, хтось сидів в першій школі на укр.мові (такі як ти і я   :drinks: ), а хтось і вчився... Нема що на вчителів грузити  :acute: