Про двомовність в Україні

Автор KosivArt, 09:56, 24 Травень 2007

Попередня тема - Наступна тема

borowed

у мну дітей нема,а мама вчора заявила,що якщо одружусь на москальці і її внуки розмовлятимуть не українською,то вона мну не хотітиме знати))

Juha

Правильно! Нема що нашим українським мужчинам йти до тих москальок!!! Хіба не так?!

borowed

серцю не накажеш.Давня істина.
І ще одна : солодкий заборонений плід

Juha

В принципі в такому випадку, якщо ти постараєшся, то в Україні збільшиться кількість знавців української. Чи не так?

borowed

діти говорять тією мовою,якою спілкуються в їх сім"ї,тож треба старатись навчити ту уявну москальку української ;D

Juha

Розкажу анекдот в цій темі.

Сидять розмовляють росіянин і українець.
Москаль:
- Що у вас за українська мова? От слово "Незабаром" означає де - за баром чи перед баром?
Українець:
- Та то дурниця. От ваше кляте "Сравні": срав чи ні?..

borowed

мну більше про золоту рибку подобається
;D

KosivArt

Цитата: borowed від 20:26, 29 Листопад 2007
мну більше про золоту рибку подобається
;D
розкажи :)

borowed

та ти знаєш.
Впіймали москаль та українець золоту рибку
Ну вона і каже,тип давайте 3 бажання,а москаль одразу каже,тип мені 2 бажання,а українцю одне.
українець нічого проти не має
Ну от москаль і загадує:
1)всіх українців виселити з Росії
2)Росію обнести 4метровим парканом
А українець питає:"там точно не залишилось українців?"
- "немає"
- "точно?"
- "точно"
- "то залийте все бетоном"

KosivArt

borowed

borowed

але ми щось від теми відійшли ;)

KosivArt

Йо, повертай назад до теми.

Juha

До речі, таке питання, як Ви відноситесь до іноземців зі Сходу в нас на Україні, до того, що вони учать чомусь в 85% російську?
Я цього ніяк не можу збагнути. Я розумію чому грузіни, армяни є російськомовними. Але ті китайці, японці, якщо вони приїжають і з нуля вчать мову. То чому російську? Причому це все у славнозвісному університеті Шевченка, Могилянці і т.д.

borowed

та того шо мова наша вважається чимось сільським,провінційним,наповноцінним.Ну нічого,недовго ще чекати