Україномовна музика в Україні

Автор Тарас Пасимок, 15:33, 02 Квітень 2011

Попередня тема - Наступна тема

Тарас Пасимок

Ще не так давно, кожен новий попсовий гурт вважав за правило починати промо з українського хіта, як приклад - Ділема, СМС, Пающі Труси і т.д.

Інші ж російськомовні гурти мали хоч 2-3 україномовні пісні в своєму репертуарі: 5нізза, Люк, Бабкін.

Бачу, що навіть ці "потуги" вже відходять у вічність, а музичний простір на 99% заповнений російською мовою.

До мене на студію приходять часом "починаючі артисти Косова" і чомусь завжди роблять російськомовні пісні і на моє логічне питаття чому - лише одна відповідь - бо так легше писати і римувати!

В часи моєї "молодості" - це десь 7-9 клас я мав своїх кумирів - це ОЕ, Тартак, ТНМК - чудові україномовні гурти, які пропагували мову в маси, але здається мені, що сучасна молодь вже не має таких кумирів, бо дані групи вже видихнулись в музичному плані, а нові не з'являються, бо це не формат у нашій славній країні!

Якщо ж Ви знаходите чи знаєте таких, то кидайте сюди назви - будемо слухати!

wildperson

Менi також було би цiкаво.
Вподобання в мене сформованi, все ж ОЕ менi ближче як ТНМК, але дiйсно.., ходячи по сайтах абсолютно не бачу нових iмен. Вилазить всяка попса (а по росiйськи вона спiвае тому що в Москвi грошей бiльше платять, на то й попса- все для бабла, а не для душi)

Тарас Пасимок

Цитата: wildperson від 15:58, 02 Квітень 2011
на то й попса- все для бабла, а не для душi)

та звісно, що так! значить треба прийняти закон і зобов'язати робити там 30% альбомів українською чи щось в такому дусі, бо через кілька років молодь буде думати і вже думає, що і співати і говорити українською - це поганий смак селюків!

wildperson

Цитата: as_tar від 16:10, 02 Квітень 2011
...прийняти закон і зобов'язати робити там 30% альбомів українською quote]
Повна фiгня! Яким чином? План? Як в радянськi часи?

Тарас Пасимок

ні, на альбомі 15-20 пісень - значить 5-7 мають бути українською!

Думаю і Білик зможе і Кароль і Могилевська і т.д.

wildperson

Цитата: as_tar від 16:43, 02 Квітень 2011
ні, на альбомі 15-20 пісень - значить 5-7 мають бути українською!

Думаю і Білик зможе і Кароль і Могилевська і т.д.
А це хто? oh Це музика? oh Йой!!!
"Перкалабу" знаю, "ОЕ" знаю, обходяться якось без цензу, в залах росiйських приймають на ура, хоча 100% спiвають по украiнськи.

Тарас Пасимок

це популярна українська музика, то чого б їй не бути частково україномовною? чи це якесь табу?)

wildperson

Цитата: as_tar від 17:21, 02 Квітень 2011
це популярна українська музика, то чого б їй не бути частково україномовною? чи це якесь табу?)
Табу? Ну це до тих "музик" питання, я лиш сказав, що "ОЕ" збирае в СПб й МосквI повнi зали, причому не один день, може тодi не в мовi питання а в талантi?. Якщо заставити всяку фiгню, що ти вище назвав, причому законом!!, спiвати якийсь там % украiнською- вони що? краще спiвати стануть?
P.S. Я на Вакарчука й Чубая пiдсадив абсолютно всiх своiх друзiв-знайомих, дружина- давно соратник. А от на укр.попсу з*агiтувати- не для мене справа, чи то знайомi не тi, чи то "музика".

Тарас Пасимок

а я кажу, що має бути україномовна ніша для всіх видів музики і репу і року і для попси теж, бо попса є у всьому світі!

і якщо це не так прибутково, як російською, то треба законодавчо або іншими методами стимулювати виконавців!

україномовного репу майже немає до речі!

wildperson

Щось менi це нагадуе.... Ага.., часи ВIА, там здаеться 70% треба було Союз Композиторiв СРСР, бiльше- нi-нi!! От так стимулювали.., законодавчо.
P.S. Ти всерйоз?? Вважаеш що укр. репу стане бiльше як прийняти закон?? Попса то вилiзе, там лиш грiшми помани, хоч на китайськи заспiвають, пiд фанеру то..., а от реп, як би я до нього не вiдносився, як до муз.напрямку, це в мойому поняттi, все ж музика вiльних людей.

Синиця

Досить багато моїх знайомих (то в основному творчі люди) кажуть, що ОЕ можуть слухати лише періоду 1998-2003 рр, бо далі в їх музиці втрачається якась щирість, простота і т.д...  Як би там не було, але я їх поважатиму завжди. Достатньо лише того, що навіть в тій ж Москві вони співали українською. Ще й Земфіра колись виконала пісню Вакарчука на українській:) А Бумбокс? Так файно собі співали на рідній мові, а далі вирішили завойовувати рос.публіку... Таких багато, і думаю, того явища в сучасному музичному світі вже не уникнути. :(

Тарас Пасимок

Цитата: Christina_Strynadyuk від 12:51, 03 Квітень 2011
А Бумбокс? Так файно собі співали на рідній мові, а далі вирішили завойовувати рос.публіку... Таких багато, і думаю, того явища в сучасному музичному світі вже не уникнути. :(

так бумбокс  чітко заробляє в москві гроші, але вони подарували нам три чудові україномовні альбоми, які вже стали класикою укр. музики - от якби всі  популярні (акцент для Петра) укр. виконавці випускали хоч половину контенту українською мовою, то я лиш за! я ж розумію, що всі хочуть їсти!

Синиця

Цитата: as_tar від 12:59, 03 Квітень 2011
...от якби всі  популярні (акцент для Петра) укр. виконавці випускали хоч половину контенту українською мовою, то я лиш за! я ж розумію, що всі хочуть їсти!
Проблема не в тому, що поп-виконавці не співають українською... Просто не факт, що вони співатимуть щось путнє. Треба авторів, талановитих людей, з хорошими текстами... українськими текстами, якщо вже на то пішло. Хай вже краще нічого не виконують нашою солов"їною, ніж виконують, але таке, яке того не варте.
А в Україні багато хороших гуртів, які співають рідною мовою, але не мають змоги пробитися в маси.
ОЕ в тому випадку - виняток, бо самі писали тексти, самі їх і виконували, але таких талантів зараз вкрай мало.

Тарас Пасимок

а я так не думаю - є купа талановитих поетів готових задарма віддати свої тексти щоб їх поклали на музику! якраз цього нам не бракує!

Синиця

Та я не кажу, що в нас мало талановитих поетів, того якраз і є багато. Просто, потрібно, щоб їх тексти брались до уваги (саме це я мала на увазі), а не якісь там "Пронто-пронто" і т.д.