Радіація

Автор BigFAN, 12:32, 27 Березень 2011

Попередня тема - Наступна тема

BigFAN

але можна купити рибу виловлену поблизу Японії, прибережні води якої містять радіоактивні частинки доза яких уже перевищує норму 1500 разів.

borowed

Є в мене ДП-5В,з яким я їхав в Зону Відчуження.Згідно його показів дошки коло моєї хати фонять в 2 рази більше,аніж дахи будинків у Прип"яті.
А на рахунок Ратуші,то вона скоро посипеться в Рибницю покруче,ніж япошські будинки в море.

♠S.Y.♠

Цитата: borowed від 20:44, 27 Березень 2011
Є в мене ДП-5В,з яким я їхав в Зону Відчуження.Згідно його показів дошки коло моєї хати фонять в 2 рази більше,аніж дахи будинків у Прип"яті.
А на рахунок Ратуші,то вона скоро посипеться в Рибницю покруче,ніж япошські будинки в море.
А ще якісь мудрі спиляли дерева , дерева утримують берег.

Тарас Пасимок

Цитата: Юрій від 20:53, 27 Березень 2011

+100500

borowed

На рахунок дерев саме біля податкової не скажу - за моєї пам"яті їх там точно не було.Але ми щось геть не в той степ.

♠S.Y.♠

Їх того тижня спиляли по обидві сторони від мосту , а тему напевно перенести в Повінь

vyluzja Franka

Цитата: Юрій від 20:53, 27 Березень 2011
...утримують в випадку коли немає підпірної стінки, в іншому руйнують корінням такі споруди і створюють додаткове навантаження + міст.
Щодо радіації - то процитую те що казали вчені з "курчатника" - алкоголь і червоне вино - міф. Смертельноі дози які призводять до фатальних випадків крайньо рідкісні але були. Радіація страшна тим, що призводить  утворення ракових клітин через певний період і можливо до мутацій. Ще залежить які елементи розпаду попали в атмосферу якщо - то радіоактивний йод то він розпадаються в період 14 днів, якщо цезій - прибл. 200 років. А це залежить від стану реактора і ступеня його руйнування івідповідно які елементи розпаду звідти вилітають.
Наскільки пам"ятаю з хімії - то ядерна реакція проходить з вищих елементів до простіших утворюючи майже всі елементи з таблиці за рахунок відривання атомів з ядра і під час цього процесу виділяється купа тепла. тобто на певних стадіях може вилітати всіляке - особливо небезпечні - цезій і здається радій.
Йод вживати без контрольно і в великих дозах - дуже погана справа - можна більше зашкодити організму!!!
Тобто можна забстрагувати ситуацію - перед польотом на літаку ви ж не вживаєте чогось спеціального - а дозу природнього опромінення дістаєте...

Тарас Пасимок

Цитата: BigFAN від 17:17, 27 Березень 2011
ти тут на форумі побачив когось хто боїться Японської радіації?

це було риторичне запитання  :)

vyluzja Franka

Цитата: as_tar від 12:51, 28 Березень 2011
це було риторичне запитання  :)
...я більше переживаю, що фототехніку якщо й буду купляти прийдеться з дозиметром ходити. Та й взагалі побутову техніку. Ще й ціни можуть підскочити на це діло.

KosivArt

думаєш зараз багато техніки в Японії виготовляють?

а ціни йо, на фототехніку вже піднімають потроху

Тарас Пасимок

Цитата: Стас від 12:58, 28 Березень 2011

а ціни йо, на фототехніку вже піднімають потроху

виготовляють в Китаї, але японці, як власники піднімуть на все ціни!

vyluzja Franka

Цитата: Стас від 12:58, 28 Березень 2011
ну,що стосується Кенон основні комплектуючі + скло для оптики і саму оптику то точно. Там є два заводи по оптиці.
Нікон в основному розмістив своє виробництво в Малайзії.
Я щось фі планував купляти, але на даний момент маю майже все з основного маст-хев. ну хіба 70-200 би треба але перетерплю якийсь час.

vyluzja Franka

Цитата: as_tar від 13:01, 28 Березень 2011
виготовляють в Китаї, але японці, як власники піднімуть на все ціни!
підвищують ціни в основному посередники а не японці, політика компанії не дозволить такого несанкціонованого росту ціни. Теоретично якщо Японія призупинила виробництво - створюється ажіотаж посередниками - нагнітається попит і маєш тобі дефіцит...

Жирна_Бойова_Панда

ну кагбе по котируваннях акцій кенона і не скажеш шо їм зараз зле

Today's High / Low $ 43.79 /  $ 43.38
52 Wk High / Low $ 52.30 / $ 36.80

:pleasantry:

vyluzja Franka

Цитата: Жирна_Бойова_Панда від 13:17, 28 Березень 2011
ну кагбе по котируваннях акцій кенона і не скажеш шо їм зараз зле

Today's High / Low $ 43.79 /  $ 43.38
52 Wk High / Low $ 52.30 / $ 36.80

:pleasantry:
я маю на увазі саме фототехніку (все що посерйозніше майже все в Японії штампується) а так то це велика корпорація, розміщена по всіх куточках світу - виготовляє і оргтехніку і ще всілякого багато. То чого має бути погано :)