Що таке Каббала ?

Автор Family Studio, 02:31, 22 Березень 2011

Попередня тема - Наступна тема

wildperson

Цитата: Стас від 22:33, 22 Березень 2011
а щоб прийшла ця мудрість треба обов'язково прочитати Талмуд і Тору чи можна пропустити цей рівень?
Грамотно дати грошi в борг- досить добре закiнчити радянських чотири класи. А от для "..відчуття вічного і досконалого життя.."- треба вже Талмуд з Торою)))))

Family Studio

Так я з вами згідний що треба читати Тору. Але як сказано вона написана мовою гілок. Тобто земними словами описані дії у вищому світі. А люди в релігії розуміють все буквально і виконують якісь незрозумілі обряди.

Marinka

Цитата: Стас від 22:33, 22 Березень 2011
а щоб прийшла ця мудрість треба обов'язково прочитати Талмуд і Тору чи можна пропустити цей рівень?
Це до Руслана, не до мене))))))))))))))))))

Family Studio

http://www.kabbalah.info/rus/
на цьому сайті є всі книжки і відеоуроки

Marinka

Цитата: Family Studio від 00:05, 23 Березень 2011
Так я з вами згідний що треба читати Тору. Але як сказано вона написана мовою гілок. Тобто земними словами описані дії у вищому світі. А люди в релігії розуміють все буквально і виконують якісь незрозумілі обряди.
Тобто обряди незрозумілі... ...а всесвіт осягнути...
Знаю!
Недавно у нас прохордив семінар "Живопис 15-19 ст." За 4 години, там збирадлися зробити з тебе поціновувача живопису навчити відрізняти! техніки живопису, впізнавати відомі картини та відрізняти стилі художників. (Сорбонна вмилася порівняно з тими курсами)))))
Можна і для тих хто хоче "познать в чем соль жизни":
(включаєм фантазію)
... звучить фонова музика. ненав`язлива. Приємним голосом, диктор повістує: "А чи задумувався ти над сутністю буття? Чи хотів пізнати тайни всесвіту? А чи задавався питаннями "навіщо" та "куди"? Ми знаємо чим тобі зарадити. У нас ти знайдеш відповіді на всі запитання. Філософська студія "Каббала 2000" допоможе розібратися у твоєму внутрішньому світі. 5 цікавих лекцій - і ти осягнеш таємницю всесвіту, пізнаєш незвідане та приховане. Бесплатний фуршет. Наша адреса - Михайлівський провулок, 3 корчма від центру. Спитати Мойшу....."

Family Studio

ну думаю в мене ще лишилося трошки життя на це )) в Каббалі нема обрядів. Не треба путати євреїв і каббалістів

Marinka

Неважливо як ти це називаєш - обряд, чи заняття - все одно йде велика духовна робота.

Family Studio

не знаю але відчуваю шо воно мене кличе  ))) сам не знаю куда

Тарас Пасимок

Цитата: Family Studio від 00:47, 23 Березень 2011
не знаю але відчуваю шо воно мене кличе  ))) сам не знаю куда

Головне, що люди в Косові намагаються духовно розвиватись, а дорога до просвітлення в кожного своя!

Family Studio