Вибір GPS-навігатора або GPS-трекера (логер, logger, tracker) для веломандрівок

Автор Burkut, 17:16, 29 Грудень 2010

Попередня тема - Наступна тема

IVP

а шо вони такі дешеві ?

Стас, а для айфона нікої софтини нема типу трекера ?

Burkut

Цитата: IVP від 14:25, 20 Лютий 2011
Стас, а для айфона нікої софтини нема типу трекера ?
має бути. у мене на андроіді є, думаю і під іОС написали також. я ж і кажу, що краще користуватись смартфоном, якщо потрібно лише логувати треки.

KosivArt

Так, можна класти POI і зберігає дані в KML-файл (тобто можна закинути трек на гугл-мепс).
Якшо він записує дані кожен метр, то походу стане на 200 км — у нас таких довгих веломаршрутів нема :)
Та можна і смартфон використовувати, питання як його до руля кріпити, а тут в комплекті все є. В мене іфон простий, без джпс, Іван даш свій апарат? :)

А батарелка — йо, це мінус.

Цей дівайс я навів як приклад, що реально потрібно для роботи. Ви писали «реєстратори на ділекстрімі зовсім дешеві, десь порядка 10-15 баксів з фрішипінгом» — це схожі дівайси?

IVP

можна за 40 баксів купити GPS модуль через bluetooth.

Burkut

а нашо його на руль кріпити?це потрібно лише, щоб з роутом на карті звірятись. а так закинув в кишеню-рюкзак і катай собі. все одно, для того, щоб поінти ставити, то треба зупинятись і на жопсі це робиться довго і незручно. а на тому за 60 не факт, що це взагалі можна робити

KosivArt

Цитата: Burkut від 17:16, 20 Лютий 2011
а на тому за 60 не факт, що це взагалі можна робити
робиться одною кнопкою

Цитата: IVP від 15:41, 20 Лютий 2011
можна за 40 баксів купити GPS модуль через bluetooth.
а це цікавий варіант

Burkut

якщо робиться однією кнопкою, то тоді він сам автоматом ті поінти обзиває поінт1, поінт2.....
але потім не завжди буває зручно розшифровувати необізвані поінти.
приклад:
катали ми у вас, заїхали на Левади, ставимо поінт на озері, потім ставим другий поінт біля джерела. якщо їх не обізвати, то потім вгадати де що буде важкувато. звичайно то не велика проблема, бо якщо людина побачить що замість джерела озеро, то відповідно піде до поінта озеро, а там знайде джерело. але все одно не феншуй.

блутус жпси зараз здається навіть дешевше продаюить, і вживаних є, бо сучасні смартфони майже всі з жпс. і тому ці девайси зливають

KosivArt

думаю варіант блутус-джпс + іфон буде оптимальним (поінти вже простіше вводити)
тепер дивлюсь який саме джпс брати і шукаю відповідний софт для іфона

Burkut

тут мало що можу підсказати, бо по1 я в іншій секті. я приношу жертвоприношення у вигляді кусаних яблук ідолу зеленого кольору :)
по2 жпс в мене вже в смарті.

єдине, що можу сказати, то це те що бажано, щоб цей жпс був на чіпсеті SiRF Star III, це якщо не найкращий, то точно один з найкращих чіпсетів в масовому сегменті.
а то були випадки в людей, що в лісі жпс втрачає супутники. ото класно роут запишеться, коли по трасі пише, а заїхав під смереки в ліс - не пише

недарма ж всі аутдорні магелани та більшість гармінів(сучасні здається всі. але не певен. бо там дуже велика лінійка, мо щось я й пропустив) роблять лише на ньому

KosivArt

Найшов програму MotionX GPS для iPhone, записує трек більш-менш точно, ше треба спробувати на якомусь простому велотріпі.

IVP

KosivArt

Пробував на 3Gs, головне вірно визначити початкові координати.

IVP

Поможіть закинути карти на Garmin 62s, вийшло залити тільки карту району в форматі .kmz як взагалі карти туди заливаються і звідки беруться ?

ploskonos

А хіба на нього мож залити растрові карти?

IVP

Ага, взяв звідси карту нашого району http://www.navigation.com.ua/rastrovi-mapy/carpathian-rastr-maps.html

але хочеться залити карту покраще, топографічну карту України і нормальну детальну карту Карпат.