Відбули вчора першу сесію.
Після урочистої частини з нагоди вступлення на посаду голови міста,вручення посвідчень депутатам,почалась санта-барбара з вибором секретаря Ради.
Для тих хто не в курсі поясню в кількох словах:посада секретаря є однією з ключових в Раді.Крім того,що людині присвоюється ранг держслужбовця,секретар постійно перебуває в епіцентрі подій,обізнаний з усіма ньюансами по всіх питаннях(це я про доброго секретаря
),без нього не може проводитись сесія,без його підпису не вступають в силу рішення сесії.Тобто,якщо на посаді людина добросовістна,то можна спати спокійно,якщо туди попадає якийсь штрейбрехер - труба,доходить до того ,що проводять рішення,які навіть не обговорювались на сесії,а підписані потрібними депутатами,ну і мер повинен бути "своїм".Кандидатуру на посаду секретаря висуває мер,поскільки їм разом 5 років разом працювати,а затверджується кандидатура таємним голосуванням.
Як я писав,на погоджувальній раді мер запропонував кандидатуру діючого секретаря - Фокшея Ореста,людину,яка сумлінно виконувала свої обов"язки в попередній раді,не заплямував свою репутацію жодними корупційними діями,не брав участі в жодних дерибанах землі і т.д.
А потрібно сказати,що з 32 депутатів попереднього скликання майже 30 писали заяви на отримання земельної ділянки,причому писали люди небідні,часто маючи бізнес,2-3 магазини і тому подібне.Отримали з певних причин не всі,але хотіло більшість.Орест в подібних справах участі не брав.
Тому його кандидатура була непідтримана в першому турі половиною депутатів.16 проголосувало "за",16 - "проти",один бюлетень визнано недійсним.
Виступили кілька депутатів,в тому числі і я.Суть мого виступу була така:хто хоче дерибанити власність громади - той проти.
Мер виніс кандидатуру Ореста повторно,16 -проголосувало "проти",17 - "за".Маємо нормального секретаря.
Ще був легенький двіж по земельній комісії,але все закінчилось компромісом.
Отакі пироги...