Міжнародний конкурс фотографів Visa Off 2010/Perpignan/France

Автор Циклопова, 20:57, 15 Липень 2010

Попередня тема - Наступна тема

KosivArt

Циклопова

Цитатану тема ж про "Visa Off 2010"
Сайт з інформацією та всіма учасниками фестивалю можливо буде запущений через тиждень.

Циклопова

Marinka

Цитата: Циклопова від 00:13, 01 Серпень 2010
О.Задирака.
"Щастя Є !"

мрак.....
Композиційно - все супер, а саме смислове наповнення...
на задньому плану не вистачає ведмедя з сивухою в лапах..... і бабища зі скалкою в руці....

Циклопова

Цитатавсе супер, а саме смислове наповнення...

То правда, це фото викликає двоякі погляди.
Сцена типічна для нашого краю. Виявляється що для Франції також звична картина.
Нас запитуюють - Так це де, в нас чи у вас ?
При тому французи починають дивитись в наш бік як на родичів)

Циклопова

Marinka

Цитата: Циклопова від 20:26, 02 Серпень 2010
Цитатавсе супер, а саме смислове наповнення...

То правда, це фото викликає двоякі погляди.
Сцена типічна для нашого краю. Виявляється що для Франції також звична картина.
Нас запитуюють - Так це де, в нас чи у вас ?
При тому французи починають дивитись в наш бік як на родичів)

Краще дивились на нас як на родичів в плані культури, а не субкультури ...

Marinka

Зараз вискажу свій суб'єктив.
Фотографії які тут представлені ну дуже стереотипні. І дуже "старословянські". І зовсім не європейські.
І поки що я тут побачила  мало жанрових фотографій. І зовсім нема жанрових фотографій з молоддю. Це б освіжило українську колекцію.
Це чимось нагадує фільм про Україну. (візитну карточку). Купа природи, вертольоту, замків - і геть немає людей. Якийсь неживий той фільм для мене.
Так само і ці фотографії викликають у мене не дуже багато позитиву.
Постійне враження дежавю. І легкий запах нафталіну....

Циклопова

ЦитатаЦе чимось нагадує фільм про Україну. (візитну карточку)
Марінка, ця фраза відповідає цілі виставки експозиції.
Уявіть собі, що ви поїхали подорожувати на пару днів в країну про яку нічого не знаєте, нап.  Лондон, Париж чи Барселону.
В руках фотоапарат. Що Ви будете фоткати в першу чергу, ну хоча б для того щоб після повернення показати, похизуватись рідним та друзям ? Напевне станете під Ельфелевою башнею, коло Біг-Бена, на фоні лазурового моря де парусник проплива.
Чи може привезете обличчя молодих французів, бо інші їх ще не бачили ?
Ви привезе в Косів саме "Купа природи, вертольоту, замків". Можливо для Вас то все українське "дежавю" - бачене - перебачене.
Французи ж зеленого поняття не мають про Україну, як вона виглядає.
Щодо людей та жанру , наприклад минулого разу ми виставляли Юрка Дячишина www.dyachyshyn.com
Його фото класні, жанрові, модерні, європейські, але біля цих зображень мало хто зупинився, ніхто нічого не запитав.
Прогресивна українська молодь на виставці буде, на вернісаж запрошено кращих, які самі вживу розкажуть
та представлять свою країну.
Хоча Марінка, можливо Ви маєте свій, інший погляд як можна представити позитивно Україну без нафталіну...

Циклопова

Циклопова

Marinka

Цитата: Циклопова від 23:07, 03 Серпень 2010
Хоча Марінка, можливо Ви маєте свій, інший погляд як можна представити позитивно Україну без нафталіну...

Юй, пані не треба так переживати;)
По перше я спочатку посту написала, що вискажу свій (СВІЙ) суб`єктивний погляд, ну а подруге не може бути такого, що би всім все подобалося,  і всі по литках пісяли від щастя та задоволення;))))))
Я відвідую різні фотовиставки. І в нас, і за кордоном. І часто бачу, які саме фотографії представляють Україну. Ну дуже вже вони однобокі. Тобто - традиційні. Традиційне уявлення про традиційне буття. І (в мене) складається враження, що Україна застрягла десь у кінці 19 століття...
Ми ж сучасна динамічна молода держава. А драйву у фотосюжетах чомусь нема...
Хоча можливо я забігла вперед, бо ще не всі фотографії представлені тут на форумі.

Marinka

Marinka

Циклопова

Марінка, переживання за ваші дописи в мене нема. Інакше я б не просила на першій сторінці критики щодо фото .
Й вдячна за відверту думку кожному з вас.
До негативної критики також вже давно звикла. Дуже рідко з боку українців хтось щось скаже добре.
Як Ви пишете "всі по литках пісяли" і какали на всіх і на вся. Обмиють картини разом з кісточками організаторів. Народ такий.
Щодо України  19ст - то воно так і є. Подивіться що робиться по-селах, люди до цього часу без газопроводу, води, каналізації, асвальту і тд. Можливо й в тому є свій шарм. Оскільки сучасний, динамічний захід намагається повернутись на 100 років назад.
Туди де ще збережена віра, традиція, фольклор.