Повінь 2010?

Автор Шмайсер, 22:41, 23 Червень 2010

Попередня тема - Наступна тема

Шмайсер

Сьогодні дзвонили знайомі з Косова, кажуть рівень води фист піднявся, вал пішов....Є ймоворність повені?

Жирна_Бойова_Панда

вoда піднялась (бувало і більше)... про вал незнати

ploskonos

повінь конкретна.
Потихеньку міст забирає Кутський.Той що не добудували,і той,що тимчасовий.
Біля АТК кладку з боку міста остаточно підмило.Тепер тре валити і будувати нову.

Щоб оцінити масштаб повені,виставляю сьогоднішні фотки.На першому переїжджаю потічок ,який має ширину 1 метр в нормальну погоду,а на другій дорога біля Вербовецької церкви.

♠S.Y.♠

Майбутній міст (Куцький)

♠S.Y.♠

Xristos

А я в неділю зібрався біля річки з палатками відпочивати...  

sv

Але не так сильно як у 2008

vyluzja Franka

Цитата: Xristos від 11:32, 24 Червень 2010
На неділю передають "штормове" попередження і опадів рівно ж стільки скільки вже впало... я теж збирався дома не сидіти. Буду бачити по ситуації як воно буде.

Шмайсер

Цитата: vyluzja Franka від 15:20, 24 Червень 2010
Цитата: Xristos від 11:32, 24 Червень 2010
На неділю передають "штормове" попередження і опадів рівно ж стільки скільки вже впало... я теж збирався дома не сидіти. Буду бачити по ситуації як воно буде.

Нічого доброго, Буковину теж добре топить.

BigFAN

вчора був в декількох підтоплених господарствах, в одній хаті в переході який знаходиться на -1м нище нуля, реально текла міні річечка прямо в криницю :(

KosivArt

Дощі на Косівщині, фото

KosivArt

Підтоплені будинки і підвали

KosivArt

Циклопова

Взагалі-то, судячи по-фото з вулиць (нап. фото 0044), необхідно прорити фосу біля дороги, щоб вода мала куди стікати. Паркан газди сунуть на метер  до дороги з розрахунком збільшити власне подвір"я,
й є за що побудувати газдівську перегороду, а рів прокопати ліньки. Й вже нема куди далі сунутись.
Або як нам жалілись гуцули на себе. Тобто дали їм ліси в приват, а вони їх вирубали. Натомість вода більше
лісом не вбиралась, а пішла в село.  Згодом всі кричать - Боже !
Як мій дідусь колись казав, "Є Доля і є Дурний розум"

ploskonos

Цитата: Циклопова від 15:17, 27 Червень 2010
Взагалі-то, судячи по-фото з вулиць (нап. фото 0044), необхідно прорити фосу біля дороги, щоб вода мала куди стікати....

Там фосса присутня,на фото зліва дерево,за ним видно фоссу.Просто рівень опадів такий,що об"єм води перевищує пропускну спроможність водовідвідних споруд,тому й перелив виникає.
На рахунок того,що люди "забили" на природу - згідний.
Але при таких об"ємах опадів нештатні ситуації виникають і там,де всі норми дотримані,неможливо повністю передбачити стихію.
Ступінь збитків у Польщі,Чехії це лишній раз підтверджує.