Гриби, або "тихе полювання"!

Автор sumen, 17:44, 15 Квітень 2010

Попередня тема - Наступна тема

vyluzja Franka

перший сорт :)

vyluzja Franka

старі лопухи і опеньки, за якими не треба нагинатись :)

vyluzja Franka

... цього "партизана" хлопака в прямому розуміння викопав, ну і звичайно ж класика жанру.

vyluzja Franka

неправильні трепітники, і гриб який вбрався в кожуха (виріс прямо в залишеній попередніми грибниками обгортці від ковбаси)

vyluzja Franka

ну а ці гриби з третьої застави (Чімірне)

KosivArt

фотки зачотні! ше би координати в гугл мепс... ;)

vyluzja Franka

Цитата: Стас від 16:36, 19 Квітень 2010
фотки зачотні! ше би координати в гугл мепс... ;)
Ага, тут не координати а нюх треба мати ну і ще там є пару нюансів :)

KosivArt

шо за нюанси? курічки малому їсти? :)

wildperson

Цитата: Стас від 16:45, 19 Квітень 2010
шо за нюанси? курічки малому їсти? :)
нюанси- це находиш грибницю, акуратно з нею себе ведеш, без варварства. А по периметру- протипiхотнi мiни. Й будуть от такi фото. :rofl:

vyluzja Franka

До речі, про адекватне поводження з грибницею, деякі, теорії висувають що краще зрізати гриб - але тоді кажуть, що грбниця може почати гнити, одні рекомендують акуратно викорчувати, але не виривати з мєсом. Я аккуратно корчую гриби і вже декілька років підряд знаходжу на тих місцях гриби. Головне не топтатися по грибниці, це може її порвати і тоді тю-тю. Хоча в світі знайшли грибницю ореолом 300 м.! там не потопчеш. Але у нас в горах на схилах і горбах таких грибниць немає. Я практикую, не брати дуже старі гриби, по перше не довезу а по друге краще зняим ряску і порозкидати навколо - можливо за 7-8 років спори виростуть в грибницю і буде там грибовище :)

Хто колись збирав "Гурдумани" ака "Пістрєки", "Коровєк" ака Гуцульський гриб - я знаю  місця де восени їх постійно смикаю - дуже смачний і оригинільний гриб. Одного разу білих знайшов пару а гурдуманів набрав пів рубцака, з нами був один хлопака шо думав шо то є гадєки тай не брав а коли ми приїхали тхаті то його тато "накопав" йму за то шо не привіз їх. А сусід як вздрів то все що я привіз на другий день досвіта рванув в Гриняву :)

wildperson

Цитата: vyluzja Franka від 17:05, 19 Квітень 2010
До речі, про адекватне поводження з грибницею..
Я пiдрiзаю гриб максимально ближче до землi. До речi е ще теорiя, що його треба там же почистити, що то удобрення для грибницi. Не знаю наскiльки то правда з науковоi точки зору, але тодi без мiн точно не обiйтися, це як табличка "тут ростуть гриби!" :)

Gorolya

фотографії дуже гарні)
ехх......зразу захотілось піти в лісок))

sumen

Всім привіт!  :)

Бачу багато хто на форумі не байдужий до грибів, це дуже добре, повірте гриби того заслуговують!

ploskonos, vyluzja Franka - фотки просто супер!

Я в своєму житті обходивши всі ліси навкруги Косова , а також гори повище, назбирав немало грибів,
маю дуже велику фотогалерею , але все підряд виставляти не буду. Постараюся  викладати нові знимки і знайомити форумчан з грибами, які ростуть в наших лісах в процесі їх появи в лісі.
Для мене нема такого поняття  - нема грибів, вони є завжди, навіть зимою!
Ось для прикладу Зимові гриби( Flammulina velutipes), родичі опенька, добрі їстивні гриби, які я знайшов в січні під час відлиги на горіхові коло підвісної кладки.

Перед Великоднем в саді коло яблуневого пенька виросли по нашому гливи, або Вешенка устричная(Pleurotus ostreatus), також чудесні гриби, навіть в супермаркетах продаються, частував своїх гостей у свята.

А в неділю знову ходив по сморчки(Verpa bohemica), знайшов набагато менше, але на смажку хватило. Між іншим здивувався, коли побачив у лісі грибників, хоч і не багато, але знають люди що то добре!

Попалися в лісі і декілька Строчків гіганських(Gyromitra gigas), правда ще малих, але думаю вони скоро виростуть.

Що до полеміки з приводу різати чи рвати гриби, то моя думка - їх треба аккуратно викручувати, так і гриб і грибниця будуть цілі.
Ну а гордомани, тобто Катателазма царська, то дійсно добрі , але дуже рідкісні гриби, занесені між іншим до Червоної Книги!.

Давайте будемо берегти природу!

BigFAN

тато розмочив сезон, приніс першого білого гриба :yahoo: буде смажка :nyam

sumen

BigFAN - Вітаю з початком сезону!

Дуже цікаво, ще дуже ранній час для білих грибів , хоча один з видів, а власне Боровик сосновий (Boletus edulis f. pinicola) може появитися так рано. У нас , настільки мені відомо, такі гриби ростуть на південних схилах Сопки і Гряди, в буковому лісі з домішками сосни, на оголених місцях, буквально на шутрі ! Вони коренасті, з темно-вишневими, або червоно-коричневими шапками, правда запах у них трохи інший чим у звичайного білого смерекового гриба.
BigFAN, а чи не можна викласти фото, було б дуже цікаво?