Жiнка в полiтицi

Автор wildperson, 17:50, 20 Червень 2009

Попередня тема - Наступна тема

wildperson

Прочитав в "Аргументах i фактах" (бiльше газет не читаю) "Хорошо причесанная политика". Звiдси й сабж, цiкаво менi стало вiдношення форумчан (а бiльше форумчанок). Точний лiнк  давати не буду спецiально, хто захоче-  на aif.ru.
Менi подобаеться з "слов"янських" (хе-хе)- Хакамада, а з "ненаших"- Беназiр Бхутто (загинула на жаль). Хто що скаже?

ну та для таких лiнивих... тут

Juha

Wildperson, це ж питання гендерної нерівності... Я думаю, всі форумчанки будуть прихильниками жінок в політиці.  :)
Що стосується наших українських прикладів, то можна сказати тільки те, що яка різниця: чи жінка, чи чоловік. Чим Юля, Богословська, Вітренко кращі чи гірші за Ющенка, Януковича і всіх решта :?:
Зато історія нам дає чудовий приклад Княгині Ольги, яка навела порядок в Київській Русі і заклала початки до створення могутньої держави вже її внуком, а потім і правнуком Володимиром та Ярославом... Тоді ж прийняли християнство. Статус жінки зразу ж відповідно понизився і на тому крапка - чудові приклади закінчилися...

ploskonos

Нормально.
Звичайно,певні фізіологічні,психологічні,  відмінності між чоловіками і жінками, соціальний статус в різних країнах, приводять до того,що відсоток успішних політиків серед жінок нижчий,але досить згадати ту ж Тетчер,королеву Єлизавету.Навіть в такій розвиненій демократії як Британська мало чоловіків могли їм скласти конкуренцію.

wildperson

Juha- ти статтю явно не читала. Там про нерiвнiсть рiч не йде, просто напiвсерйозно про зачiски жiнок-полiтикiв, ну й десь трошки узагальнюють про стиль взагалi (одягу, поведiнки)

Juha

Ну звичайно жінки-політики повинні відповідати рівню своєму. Вони ж представляють лице країни. Хіба би було приємно якби наш Прем'єр поїхав на зустріч хоча б до Путіна в платті з магазину все по 55 грн і з зав'язаним в хвостик волоссям. Це ж смішно :!:  :)
Але, якщо чесно, на мою думку, чоловіки-політики своєму зовнішньому вигляду приділяють не менше уваги. Звичайно не всі. але більшість, бо я раз бачила засідання ВРУ, два депутати були одягнуті - один в джинсах, а інший в якихось штанцях і спортивній зеленій футболці...

Juha

Цитата: wildperson від 17:50, 20 Червень 2009
ну та для таких лiнивих... тут

від лінивих - дякую  :thank_you2:  :)

ploskonos

Цитата: Juha від 10:09, 22 Червень 2009
Ну звичайно жінки-політики повинні відповідати рівню своєму. Вони ж представляють лице країни. Хіба би було приємно якби наш Прем'єр поїхав на зустріч хоча б до Путіна в платті з магазину все по 55 грн і з зав'язаним в хвостик волоссям. Це ж смішно :!:  :)
Але, якщо чесно, на мою думку, чоловіки-політики своєму зовнішньому вигляду приділяють не менше уваги. Звичайно не всі. але більшість, бо я раз бачила засідання ВРУ, два депутати були одягнуті - один в джинсах, а інший в якихось штанцях і спортивній зеленій футболці...

Juha,ніхто "про все по 55" не говорить,проблема в тому,що людина,яка декларує доходи в кілька десятків тисяч гривень,згідно декларації не має жодного житла,одного "Луї Віттону" носить на сотні тисяч,не кажучи вже про інші "дрібнички".
Тобто ,основний критерій в політиці - порядність - однаково актуальний як для жінок,так і чоловіків.

Juha

Вигляд жінки-політика просто вимагає бути на рівні. І це повинен бути одяг від моднних дизайнерів. А те звідки гроші на ці всі речі - це вже питання в тему "Суспільство, політика, економіка". Бо сюди можна додати і про машини на яких їздять, і де відпочивають і в яких будинках живуть...

Циклопова

Ще на початку 90х прийшлось побувати на одній швейній фабриці в Чехії (мій чоловік в той час мав співпрацю). Фабрика спецілізувалась по-пошиттю чоловічих костюмів для швейцарських банкірів.
Працівники розказували про вимоги швейцарців. Це має бути якісно, стильно, без будь-яких
лейбаків фірми.
Сьогодні глянувши на одяг відомих світових жінок-політиків , ви не  побачите  "Луї Віттон", це встид виходити так на люди. Й поки ви думаєте так як пишете - будете мати те шо маєте.
Україні потрібен час, та нове покоління еліти, яке не виходить "з грязі та в князі".

ploskonos

Цитата: Juha від 10:53, 22 Червень 2009
Вигляд жінки-політика просто вимагає бути на рівні. І це повинен бути одяг від моднних дизайнерів. А те звідки гроші на ці всі речі - це вже питання в тему "Суспільство, політика, економіка". Бо сюди можна додати і про машини на яких їздять, і де відпочивають і в яких будинках живуть...

Тетчер не ходила ,обвішана "Віттоном",у Бхуто паранджа не від Луї була,але їхній внесок в розвиток
своїх країн був вищим ,ніж в нашої прем"єрки разом з Януковичом в страусиних мештах.

wildperson

Бувае по рiзному (хоча не в нас). Я маю на увазi, що полiтикам (як i телеведучим) надають дизайнери одяг самi. Причому без всяких видимих лейблiв i ТИМЧАСОВО, НАПРОКАТ! То саме й до прикрас вiдноситься. Й то не в збиток для дизайнерiв, бо тi, хто розумiе- й без всяких лейблiв в темi (й пiдуть замовляти плаття "як у президента"), а простим людям- нагло очi не колять. Але то, повторюся, не в нас :-(( Яка тут декларацiя про прибутки, про що ти?:-((((

koljan stokholm

люди хтось колись бачив премэр-м1н1стра на ровер1,або в метро по дороз1 на роботу,або короля 1 королеву в спортивних костюмах---я бачив,прост1 люди,так1 сам1 як 1 вс1,1 н1яких лейб1в 1 понт1в.у нас такого н1коли не буде,а жаль(((чим вища посада тим б1льше "чесно зароблених" ггрошей тим б1льше понт1в.