100 видатних українців

Автор Juha, 13:57, 22 Квітень 2008

Попередня тема - Наступна тема

Хто на Вашу думку є найвидатнішим українцем?

Микола Амосов
Степан Бандера
Валерій Лобановський
Григорій Сковорода
Леся Українка
Іван Франко
Богдан Хмельницький
В'ячеслав Чорновіл
Тарас Шевченко
Ярослав Мудрий

Juha

Принаймі об'єктивна десятка, це 100%. Це вже велике досягнення для України. А те, що за Ярослава Мудрого стільки голосів, чому б і ні???

Marinka

Може народ вибирав, може ні, не суть важливо. Я вважаю, що нейтральний лідер "великих" для українців це те що потрібно. Нам дійсно не вистачає мудрості. Я  була би проти, якби лідером стала політизована посталь (Чорновіл чи Бандера). Тоді цей проект приніс би лише розбрат. Ярослав Мудрий - об`єднував Україну (т. Русь), Амосов - рятував життя українцям. А Бандера, опинився в трійці лідерів. Це просто супер, і заткнуло за пояс всіх українофобів, які верещать "Бандєру паддєрживаєт только Львов". Тільки Львів не дав би таких результатів.

KosivArt

Тобто краще дурити народ?

Ось більш об'єктивні результати голосування в ЖЖ:
http://www.livejournal.com/poll/?id=1171333

Marinka

Ні, тобто краще досягати розумного компромісу. Ти уявляєш який хай би піднявся, якби теоретично Бандеру чи Чорновола вирішили би зробити першим? А Шевченко? Видатний, безсмертний, але вже трохи "заїзджений" песонаж? Або Лобановського..... Ну Сковорода взагалі в ніякі ворота..... А хто ще? .... Хто міг би очолити список і задовільнити всю, підкреслюю "ВСЮ" Україну?
Я люблю свою історію, і тому прагну, що би народ знав не лише 2-3 прізвища, через які ламають списи, а й цікавився ще кимось. Наша країна багата видатними українцями. Їх не 2, і не 10. Їх багато і вони навколо нас.

KosivArt

Та не було б ніякого хаю, хіба би сам інтер та інші медіа почали його роздувати, як це, в принципі, завжди роблять.

Marinka

Проїхали про Бандеру. А чим тобі не подобається Мудрий?

Juha

Цитата: Стас від 14:06, 20 Травень 2008
Тобто краще дурити народ?

Ось більш об'єктивні результати голосування в ЖЖ:
http://www.livejournal.com/poll/?id=1171333

Стас, це результати голосування, кількох сотень людей, які зайшли на цей сайт. Це те саме, що під-час виборів в Верховну раду проводити соціологічні дослідження у Львові або у Донецьку і робити по них висновки. І чому ти думаєш, що якби виграв Степан Бандера, то нічого не було б. Я стільки почула за останні дні фрази: "Хух, слава Богу, що не Бандера......". І людям нічого не докажеш, ми знаємо своє, вони своє. Повністю згодна з Марінкою щодо політизованих постатей.

KosivArt

Я мав на увазі, що краще показувати реальну справу, а не підтасовувати дані.
А Мудрий чи Бандера тут ні до чого. Всі вони великі українці.

Проект та його реалізація чудові, а результат - як завжди...

Juha

Нехай, то є твоя думка.
Я особисто загальним результатом дуже задоволена, хотілося б щоб Франко був вище, але не я одна голосувала...................

Марія-Анна

По-правді, великих українців було не 100, не 200, а мільйони. і це ті, хто віддавав своє життя, пускав долю за плином історії щодня. що варта лиш одна Биківня чи Дем'янів Лаз, а зморені голодом...,а ті, що не народилися? не таким шустерам влаштовувати деребан і не таким політикам, що й граму совісті не вартують ні одного того українця, котрого винесли на вселюдне обговорення. "Меч чи м'яч" Хмельницький і Лобановський - такі порівняння у наших ЗМІ... ... ...